Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Mihai Viteazul, o investiţie-mamut pentru sistemul educaţional din Târgovişte

Publicat

pe

Administraţia municipiului Târgovişte este, sub conducerea primarului Cristian Daniel Stan, cea mai performantă de până acum. Acest fapt este evident printr-o inventariere simplă a proiectelor materializate şi a celor aflate în curs de derulare, importanţa lor pentru comunitate şi valoarea investiţiilor asumate.

Dacă la toate acestea s-ar mai putea adăuga o şosea de centură aşa cum există în jurul marilor centre urbane, o parcare subterană sau supraterană într-un perimetru central, care să poată absorbi puzderia de autovehicule lăsate care pe unde, totul ar fi spre excelent.

Nu este de colea ca, în vremurile acestea, să ai curajul să construieşti de la zero, să reabilitezi şi să modernizezi o şcoală, considerată a fi cea mai mare din judeţul Dâmboviţa, ca suprafaţă. Şi, ce este cel mai important, lucrările avansează într-un ritm puternic.

Astăzi – 11 februarie 2020, primarul Cristian Daniel Stan a vizitat, însoţit de viceprimarul Monica Ilie, city managerul Gabriel Boriga şi de ceilalţi directori din cadrul administraţiei locale, şantierul de la Şcoala Mihai Viteazul din micro IX. Lucrările se înscriu în termenele stabilite. Construcţia pare una imensă. Imaginea vechii şcoli a dispărut, locul fiindu-i luat de un complex educaţional în toată puterea cuvântului.

„Este vorba despre un proiect de peste 18 milioane de lei, realizat prin fonduri europene. Un proiect care va schimba total ceea ce înseamnă spaţii de învăţământ, bază materială, dotare, la Şcoala Mihai Viteazul. Noul corp de clădire va găzdui 14 săli de clasă, laboratoare, tot ceea ce este necesar pentru suplimentarea numărului de săli de cursuri, care va creşte de la 22 la 36.

În continuarea acestui corp nou de clădire, se construieşte o sală de festivităţi şi se extinde sala de sport. De asemenea, mai este în lucru o bază sportivă cu vestiarele aferente. Vom schimba în totalitate împrejmuirea, iar curtea şcolii va fi refăcută.

Vom reabilita şi moderniza în totalitate şi vechiul corp de clădire. Deasupra acestui imobil, vom amenaja o terasă circulabilă. Vom avea, la final, un obiectiv unic în peisajul investiţional târgoviştean”, a declarat Critian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Noua instituţie de învăţământ, după încheierea lucrărilor, va avea cu peste 60% mai mult spaţiu disponibil decât fosta şcoală. Edilul Târgoviştei promite copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor, că, anul şcolar viitor, Şcoala Mihai Viteazul îşi va deschide porţile total transformată, modernizată şi dotată corespunzător pentru susţinerea unui act educaţional în condiţii de confort şi de stimulare a performanţei.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Petre Nicolae

    februarie 16, 2020 at 9:29 am

    Toate ca toate, dar ce cauta penalul Boriga prin peisaj? Ala strica toata imaginea. Cum sa te asociezi tu, ca primar, cu un nenorocit din cauza caruia unii parinti inca plang moartea copilului?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de 30 de milioane de lei, în derulare la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a fost primul focar de COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Virusul a fost adus în localitate de la o clinică de dializă din Bucureşti, chiar la începutul pandemiei în România, atunci când autorităţile din ţara noastră abia ce structurau un plan de acţiune.

A fost o perioadă grea pentru comunitatea din Corbii Mari, dar pe care primarul Ionuţ Bănică a reuşit să o gestioneze eficient, împreună cu membrii echipei sale, cu Direcţia de Sănătate Publică, cu medicii şi farmaciştii din localitate, cu Poliţia, Jandarmeria şi, evident, cu sprijinul cetăţenilor.

Şi chiar dacă a fost o perioadă care i-a obligat pe edilii de la Corbii Mari să regândească priorităţile, nu a fost oprit niciunul dintre proiectele care vizau dezvoltarea localităţii:

– Realizare infrastructură de apă uzată în comuna Corbii Mari. Valoarea acestei investiţii este de 4.500.000 de lei;

– Construire grădiniţă în satul Corbii Mari. Valoarea lucrării este de peste 2.000.000 de lei;

– Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari – aproape 3.300.000 de lei;

– Asfaltare şi modernizare drumuri de interes local – 9.505.00 lei;

– Modernizare străzi şi drumuri comunale – 3.900.000 lei;

– Construire Grădiniţă în satul Ungureni – 2.200.000 de lei;

– Construire Grădiniţă în satul Grozăveşti – 2.050.000 de lei;

– Modernizare reţea electrică şi transformatoare în satele Corbii Mari, Petreşti, Satu Nou şi Bărăceni – 1.700.000 de lei.

„Vorbim de un total al investițiilor de aproape 30 de milioane de lei, o sumă uriașă raportată la bugetul propriu. Vă promit că nu vom rata niciun leu din aceste finanțări. Mă cunoașteți și știți ce încăpățânat pot fi atunci când vine vorba de comună și interesele ei. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din această perioadă. Mi-ați arătat că suntem toți o familie incredibilă”, este mesajul primarului Ionuţ Bănică.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, licitaţii finalizate pentru alte drumuri judeţene pe care se va turna asfalt

Publicat

pe

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru oprea, a semnat, astăzi – 22 mai 2020, contractul de execuţie covoare asfaltice pentru 43,465 km de drumuri, respectiv 20,55 km pe DJ 721, sectorul Costeşti-Deal (DN 7) – Produleşti – Gura Şuţii – Perșinari – Văcăreşti, şi 22,915 km pe DJ 401A, sectorul Miuleşti – Mărunţişu – Tomşani – Poroinica – Mogoşani – Merii (cale ferată). Valoare contract: 10.035.488,53 lei (fără TVA). Beneficiarele acestor lucrări sunt unitățile administrativ-teritoriale Produleşti, Gura Şuţii, Perşinari, Văcăreşti, Odobeşti, Costeşti Vale, Mătăsaru şi Mogoşani.

Reamintim faptul că, în luna aprilie, au fost semnate contractele pentru reparaţii şi întreţinere pentru 42 km de drumuri în comunele Corbii Mari, Petrești, Morteni, Bezdead, Valea Lungă, Dragodana, Titu, Costeștii din Vale, Dragomirești, Cobia, Bucșani, Cornești și Moroeni.

De asemenea, se arată într-un comunicat remis de consiliul Judeţean Dâmboviţa, a fost finalizată evaluarea ofertelor pentru DJ 702B, sectorul Gemenea (DN 72A) – Cândeşti-Vale – Tătărani – Măneşti – Ungureni – Lucieni (DN 72), cu lungimea de 39,745 km, pentru DJ 712A, sectorul Râu Alb – Gura Bărbuleţului – Pietrari – Aluniş – Manga – Izvoarele (DN 72A), cu lungimea de 15,566 km, şi pentru DJ 702A, sectorul Potocelu – Ludeşti – Hulubeşti – Valea Mare – Livezile – Voia, cu lungimea de 18,665 km. Din păcate, pentru aceste trei loturi de lucrări au fost depuse contestaţii la procedura de licitaţie şi se aşteaptă soluţionarea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!