Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Mihai Viteazul, o investiţie-mamut pentru sistemul educaţional din Târgovişte

Publicat

pe

Administraţia municipiului Târgovişte este, sub conducerea primarului Cristian Daniel Stan, cea mai performantă de până acum. Acest fapt este evident printr-o inventariere simplă a proiectelor materializate şi a celor aflate în curs de derulare, importanţa lor pentru comunitate şi valoarea investiţiilor asumate.

Dacă la toate acestea s-ar mai putea adăuga o şosea de centură aşa cum există în jurul marilor centre urbane, o parcare subterană sau supraterană într-un perimetru central, care să poată absorbi puzderia de autovehicule lăsate care pe unde, totul ar fi spre excelent.

Nu este de colea ca, în vremurile acestea, să ai curajul să construieşti de la zero, să reabilitezi şi să modernizezi o şcoală, considerată a fi cea mai mare din judeţul Dâmboviţa, ca suprafaţă. Şi, ce este cel mai important, lucrările avansează într-un ritm puternic.

Astăzi – 11 februarie 2020, primarul Cristian Daniel Stan a vizitat, însoţit de viceprimarul Monica Ilie, city managerul Gabriel Boriga şi de ceilalţi directori din cadrul administraţiei locale, şantierul de la Şcoala Mihai Viteazul din micro IX. Lucrările se înscriu în termenele stabilite. Construcţia pare una imensă. Imaginea vechii şcoli a dispărut, locul fiindu-i luat de un complex educaţional în toată puterea cuvântului.

„Este vorba despre un proiect de peste 18 milioane de lei, realizat prin fonduri europene. Un proiect care va schimba total ceea ce înseamnă spaţii de învăţământ, bază materială, dotare, la Şcoala Mihai Viteazul. Noul corp de clădire va găzdui 14 săli de clasă, laboratoare, tot ceea ce este necesar pentru suplimentarea numărului de săli de cursuri, care va creşte de la 22 la 36.

În continuarea acestui corp nou de clădire, se construieşte o sală de festivităţi şi se extinde sala de sport. De asemenea, mai este în lucru o bază sportivă cu vestiarele aferente. Vom schimba în totalitate împrejmuirea, iar curtea şcolii va fi refăcută.

Vom reabilita şi moderniza în totalitate şi vechiul corp de clădire. Deasupra acestui imobil, vom amenaja o terasă circulabilă. Vom avea, la final, un obiectiv unic în peisajul investiţional târgoviştean”, a declarat Critian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Noua instituţie de învăţământ, după încheierea lucrărilor, va avea cu peste 60% mai mult spaţiu disponibil decât fosta şcoală. Edilul Târgoviştei promite copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor, că, anul şcolar viitor, Şcoala Mihai Viteazul îşi va deschide porţile total transformată, modernizată şi dotată corespunzător pentru susţinerea unui act educaţional în condiţii de confort şi de stimulare a performanţei.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Petre Nicolae

    februarie 16, 2020 at 9:29 am

    Toate ca toate, dar ce cauta penalul Boriga prin peisaj? Ala strica toata imaginea. Cum sa te asociezi tu, ca primar, cu un nenorocit din cauza caruia unii parinti inca plang moartea copilului?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti finalizează investiţii şi în vremuri COVID-19 şi stare de urgenţă!

Publicat

pe

În ciuda coronavirusului care răvăşeşte societatea românească, sunt edili în judeţul Dâmboviţa care, pe lângă activitatea de sprijinire a bătrânilor neajutoraţi şi a cetăţenilor aflaţi în izolare sau carantinaţi, continuă şi lucrările de interes socio-edilitar. Primarul comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu, este unul dintre cei care nu au închis şantierele şi care, în măsura posibilităţilor şi în concordanţă cu starea de urgenţă, încearcă să definitiveze proiectele demarate.

Zilele acestea, au fost încheiate lucrările la clopotniţa bisericii din satul Gemenea-Onceşti. Este vorba de un obiectiv pe care cetăţenii din respectiva aşezare şi-l doreau de mult timp. Investiţia a putut fi materializată ca urmare a unei asocieri între administraţia publică locală şi Parohia Onceşti. S-au cheltuit aproximativ 180.000 de lei pentru construcţia şi dotarea clopotniţiei. Lucrările au fost demarate la 15 decembrie 2019 şi au fost încheiate pe 30 martie 2020.

În afară de faptul că în clădirea modernizată au fost remontate cele două clopote cu o vechime de peste 100 de ani, la parter, a fost amenajată şi dotată o încăpere unde va funcţiona pentru enoriaşi o bibliotecă teologică, iar la etajul 1 va exista un birou de lucru pentru preotul paroh.

„Tot în cadrul acestui proiect, au fost realizate lucrări de modernizare a gardului exterior al bisericii şi de pavare a platoului din faţa lăcaşului de cult, pe o suprafaţă de 150 mp. Mulţumesc ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, pentru faptul că este mereu alături de noi şi pentru binecuvântarea acordată în vederea realizării acestui proiect deosebit de important pentru comunitatea de la Gemenea-Onceşti”, ne-a precizat Gabrial Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu, anunţ licitaţie publică pentru închiriere spaţiu în Parcul Orăşenesc

Publicat

pe

de

1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Primăria Oraşului Titu, Pictor Nicolae Grigorescu, nr. 1, Titu, judeţul Dambovita, telefon 0245651095, fax 0245651097, email primariatitu@yahoo.com

2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: teren în suprafață de 7 mp, aflat în imediata apropiere a locului de joacă din Parcul Orășenesc, situat în orașul Titu, str. Petru Rareș, jud. Dâmbovița, aparţinând domeniului public al oraşului Titu, pentru amplasarea unor echipamente de tip “kiddie rider”, în vederea desfășurării de activități recreative și distractive pentru copii, conform OUG 57/2019 și HCL nr. 30 din 20.02.2020

3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini
3.1. Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: cerere scrisă sau direct de la sediul UAT
3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Biroul Programe Achiziții Publice Administrarea Domeniului Public și Privat, str. Pictor Nicolae Grigorescu nr. 1, oraș Titu, judeţul Dâmboviţa
3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: costul caietului de sarcini este de 50 lei, achitat la Casieria Primăriei Oraşului Titu
3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 24/04/2020, ora 14,00

4. Informații privind ofertele:
4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 06/05/2020, ora 10,00
4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primăriei Orașului Titu, str. Pictor Nicolae Grigorescu nr. 1, oraș Titu, județul Dâmbovița
4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar

5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 06/05/2020, Sala de Consiliu a Primăriei Orașului Titu, str. Pictor Nicolae Grigorescu nr. 1, oraș Titu, judeţul Dâmboviţa, ora 11,00

6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Dâmboviţa – Calea Bucureşti nr. 3, judeţul Dâmboviţa, telefon 0245/ 612.344, 0245/ 613.144; fax 0245/ 611.893; E-mail: tr-dambovita-arh@just.ro, tr-dambovita-brp@just.ro

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT