Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Mihai Viteazul, o investiţie-mamut pentru sistemul educaţional din Târgovişte

Publicat

pe

Administraţia municipiului Târgovişte este, sub conducerea primarului Cristian Daniel Stan, cea mai performantă de până acum. Acest fapt este evident printr-o inventariere simplă a proiectelor materializate şi a celor aflate în curs de derulare, importanţa lor pentru comunitate şi valoarea investiţiilor asumate.

Dacă la toate acestea s-ar mai putea adăuga o şosea de centură aşa cum există în jurul marilor centre urbane, o parcare subterană sau supraterană într-un perimetru central, care să poată absorbi puzderia de autovehicule lăsate care pe unde, totul ar fi spre excelent.

Nu este de colea ca, în vremurile acestea, să ai curajul să construieşti de la zero, să reabilitezi şi să modernizezi o şcoală, considerată a fi cea mai mare din judeţul Dâmboviţa, ca suprafaţă. Şi, ce este cel mai important, lucrările avansează într-un ritm puternic.

Astăzi – 11 februarie 2020, primarul Cristian Daniel Stan a vizitat, însoţit de viceprimarul Monica Ilie, city managerul Gabriel Boriga şi de ceilalţi directori din cadrul administraţiei locale, şantierul de la Şcoala Mihai Viteazul din micro IX. Lucrările se înscriu în termenele stabilite. Construcţia pare una imensă. Imaginea vechii şcoli a dispărut, locul fiindu-i luat de un complex educaţional în toată puterea cuvântului.

„Este vorba despre un proiect de peste 18 milioane de lei, realizat prin fonduri europene. Un proiect care va schimba total ceea ce înseamnă spaţii de învăţământ, bază materială, dotare, la Şcoala Mihai Viteazul. Noul corp de clădire va găzdui 14 săli de clasă, laboratoare, tot ceea ce este necesar pentru suplimentarea numărului de săli de cursuri, care va creşte de la 22 la 36.

Reclama

În continuarea acestui corp nou de clădire, se construieşte o sală de festivităţi şi se extinde sala de sport. De asemenea, mai este în lucru o bază sportivă cu vestiarele aferente. Vom schimba în totalitate împrejmuirea, iar curtea şcolii va fi refăcută.

Vom reabilita şi moderniza în totalitate şi vechiul corp de clădire. Deasupra acestui imobil, vom amenaja o terasă circulabilă. Vom avea, la final, un obiectiv unic în peisajul investiţional târgoviştean”, a declarat Critian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Noua instituţie de învăţământ, după încheierea lucrărilor, va avea cu peste 60% mai mult spaţiu disponibil decât fosta şcoală. Edilul Târgoviştei promite copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor, că, anul şcolar viitor, Şcoala Mihai Viteazul îşi va deschide porţile total transformată, modernizată şi dotată corespunzător pentru susţinerea unui act educaţional în condiţii de confort şi de stimulare a performanţei.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Petre Nicolae

    16 februarie 2020 at 9:29

    Toate ca toate, dar ce cauta penalul Boriga prin peisaj? Ala strica toata imaginea. Cum sa te asociezi tu, ca primar, cu un nenorocit din cauza caruia unii parinti inca plang moartea copilului?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Teodor Rădoi a depus jurământul ca subprefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Tânărul liberal Teodor Rădoi a depus, astăzi – 19 iulie 2024, jurământul ca subprefect al județului Dâmbovița. I-au fost alături președintele PNL Dâmbovița – senatorul Virgil Guran și secretarul general al Organizației – Aurelian Cotinescu.

„Este o onoare pentru mine să fiu învestit în funcția de subprefect, dar în același timp tratez cu maximă seriozitate această responsabilitate care mi-a fost încredințată. Vin cu dorința de a mă implica, de a munci și de a fi de folos Instituției Prefectului, a cărei principală misiune este de a veghea la respectarea legii și de a monitoriza implementarea măsurilor guvernamentale.

Venind din administrația publică locală, dar și din mediul economic privat, cunosc destul de bine realitățile comunităților. Sper ca pregătirea profesională și puterea mea de muncă să le pot folosi în interesul cetățenilor și sunt dornic de a-mi lărgi cunostințele în administrație și în domeniul legislativ, pentru a le pune în slujba acestui mandat. Doamne Ajută!”, a spus noul subprefect al județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite