Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Corneliu Ştefan, preşedinte PSD Dâmboviţa: PNL, dezinteres total faţă de soarta ţării!

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a criticat dur astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, PNL şi politica pe care a dus-o în ultimele luni, în special în ultimele săptămâni, pornind de la iniţierea şi aprobarea pe bandă rulantă, într-o noapte, a 25 de ordonanţe de urgenţă, până la comportamentul total sfidător şi antidemocratic de după consumarea moţiunii de cenzură.

A spus tânărul lider social-democrat că nu este normal ca după ce eşti demis, tu şi guvernul tău, printr-un vot covârşitor, să vii, acelaşi premier Ludovic Orban în faţa Parlamentului României cu aceeaşi garnitură de miniştri.

„A demonstrat prin acest comportament că îşi bate joc de democraţie, de forul legislativ, de cetăţeni. Sfidarea manifestată de PNL şi lipsa de interes pentru soarta românilor au dus ţara în haos. Noi, social-democraţii, nu vom lăsa Guvernul interimar PNL să-şi bată joc de România, de investiţiile realizate”, a declarat Corneliu Ştefan.

Preşedintele PSD Dâmboviţa i-a acuzat pe liberali de faptul că, prin amânarea punerii în aplicare a legii care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii, deşi a fost promulgată, atentează la structura familiei româneşti, la viitorul acestei naţii.

„PNL mai anunţă, cu nonşalanţă, că nu vor mai avea bani pentru dezvoltarea României, a satelor şi comunelor, că nu vor mai fi bani pentru continuarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Aceasta a fost declaraţia iresponsabilă a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan”.

Liberalii, afirmă deputatul PSD, vor să blocheze PNDL-ul ca program de dezvoltare locală, care funcţionează eficient, cu rezultate notabile, din 2012.

„PNL nu doreşte să mărească salariul minim pe economie, aşa cum noi, cei de la PSD, am luat această măsură. PNL nu doreşte să pună în aplicare mărirea valorii tichetului de masă, aşa cum am votat, noi, social-democraţii, în Parlamentul României”.

A mai vorbit preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni despre bugetul Consiliului Judeţean, care este mai mic decât în 2019, punctând că pe liderii liberali de la Dâmboviţa acest fapt nu prea îi interesează, ca de altfel nici de alte lucruri care au rămas în coadă de peşte.

„Nu am auzit niciun lider liberal să mai vorbească de proiectele referitoare la modernizarea drumurilor naţionale care străbat judeţul nostru, proiecte pe care ni le-am asumat cu toţii, indiferent de culoarea politică”.

ACTUALITATE

Cadou muzical online de Florii, oferit de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița vă propune pentru duminică – 25 aprilie, de la ora 17:00, spectacolul muzical online „Primăvara iubirii”, susținut de profesorii Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”.

„Evenimentul a fost imaginat ca un concept inedit, sub forma unui cadou muzical oferit, de data aceasta, nu de către elevi, ci de cei care îi îndrumă.

Cu accente din repertoriul clasic, așa cum a abordat la pian doamna profesor Andreea Andrei sau ca un tribut adus marilor nume ale muzicii ușoare românești de către profesor Mirablea Grigorescu, cu sensibilitate și pasiune, într-un cadru de vis – Muzeul de Artă din Târgoviște, evenimentul se constituie într-o formă artistică de înaltă ținută.

Iubind muzica și trăind prin ea, Adelin Simion, alături de sora sa, Izabela Radu, au adus în prim-plan piese muzicale ce au făcut înconjurul lumii, dar și o creație proprie, demonstrând reale calități compoziționale.

Alăturată de curând familiei Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Andreea Rusu, prin vioara ei, a suprins nu doar primăvara, din celebra piesă a marelui compozitor Florin Bogardo, dar și accente misterioase din repertoriul trupei Secret Garden.

Pentru a evidenția pasiunea, talentul, dar, mai ales, dăruirea pentru pian și sonoritățile sale, într-un duo muzical de excepție, concertul se încheie cu performanța extraordinară a doi artiști, Andreea Andrei și Andrei Georgescu, pe acordurile pline de intensitate ale lui Astor Piazzolla din piesa Libertango”, se precizează într-un comunicat remis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Spectacolul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

2021, anul șantierelor deschise în orașul Pucioasa

Publicat

pe

Sursa foto: captură video Actual Media

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, aflat la al doilea mandat, și-a stabilit un grafic clar de dezvoltare a comunității încă din momentul când a hotărât să candideze și a făcut tot posibilul să se țină de el, chiar dacă nu a anticipat nivelul real al birocrației. De asemenea, perioada de pandemie pe care o traversăm de mai bine de un an a cauzat câteva întârzieri, fiind nevoie de redirecționarea multor fonduri, însă edilul este convins că anul acesta administraţia publică locală de la Pucioasa va reuși să recupereze.

„2021 va fi anul în care orașul va fi plin de șantiere și acesta este un motiv de satisfacție, dar și de îngrijorare, pentru că nu există proiect fără probleme și nu există proiect care să nu genereze, pe lângă satisfacția finalizării lui, și foarte multe zone de disconfort cetățenilor. Nu a fost proiect la care să nu apară reclamații, că-i deranjează zgomotul, praful… Îi înțeleg, dar nici în casă, dacă te apuci să faci curat, să construiești ceva, nu ai cum să o faci în liniște și fără praf”, a punctat primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

Edilul este nemulțumit de faptul că, la nivelul Guvernului, nu există predictibilitate și nu se păstrează bun ce au început predecesorii. Spre exemplu, Cabinetul Viorica Dănilă venise cu o axă de finanțare pentru stațiunile balneo-climaterice de care s-a ales praful imediat de a ajuns PNL la putere.

„Totuși, Guvernul PNL a venit și cu o veste bună, în septembrie 2020, când a dat o ordonanță care ne asigura că vom primi, din bani europeni, prin returnare ulterioară, integral cofinanțările pentru proiectele europene și 75% din cheltuielile neeligibile, ceea ce pentru noi însemna o gură de oxigen. Din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic!

Atâta timp cât nu poți să ai predictibilitate, te bazezi pe lucruri ce-ți sunt prezentate în documente oficiale și nu se mai întâmplă, avem o problemă. Ne construim un buget, o agendă de lucru și se alege praful de tot și de toate. La momentul de față, așteptăm să se întâmple o minune și să pornească Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, să pornească Programul Operațional Regional – POR, să fie altfel decât a fost până acum, pentru că am avut proiecte care au stat și peste 3 ani de zile până au început să producă efecte. Oamenii au o percepție clară că am produs doar hârtii și, din păcate, până la un punct, nu am avut cum să le demonstrez că nu este așa”, a declarat Constantin Ana pentru actual-media.ro.

Primăria Pucioasa are semnate, în acest moment, 17 contracte de finanțare, iar obiectivul edilului pentru cel de-al doilea mandat este să finalizeze aceste proiecte. De asemenea, și-a propus să mai pornească alte 10.

„După calculele mele, un proiect european serios înseamnă, de la idee până la finalizare, minimum 5 ani. Știu că pare dureros, dar acesta este adevărul. De exemplu, proiectul de pe Dealul Moțăianca – crearea unei zone de agrement și de tratament – nu cred că va fi gata mai devreme de 10 ani. Este o valoare prea mare, este un efort bugetar imens, este prins în master planul de turism al României, dar Dumnezeu știe cum vor mai interpreta oamenii ăștia (Nota redacției: guvernanții) niște documente asumate la momentul respectiv de toate partidele politice. Vom vedea. Noi suntem plini de speranță, avem lucrări pornite spre deosebire de alții, suntem pregătiți și pentru POR 2021-2027, am depus 10 fișe și pentru PNRR. Încercăm să nu ratăm niciun ban european”, a mai spus primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT