Connect with us

Dâmboviţa

Corneliu Ştefan, preşedinte PSD Dâmboviţa: PNL, dezinteres total faţă de soarta ţării!

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a criticat dur astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, PNL şi politica pe care a dus-o în ultimele luni, în special în ultimele săptămâni, pornind de la iniţierea şi aprobarea pe bandă rulantă, într-o noapte, a 25 de ordonanţe de urgenţă, până la comportamentul total sfidător şi antidemocratic de după consumarea moţiunii de cenzură.

A spus tânărul lider social-democrat că nu este normal ca după ce eşti demis, tu şi guvernul tău, printr-un vot covârşitor, să vii, acelaşi premier Ludovic Orban în faţa Parlamentului României cu aceeaşi garnitură de miniştri.

„A demonstrat prin acest comportament că îşi bate joc de democraţie, de forul legislativ, de cetăţeni. Sfidarea manifestată de PNL şi lipsa de interes pentru soarta românilor au dus ţara în haos. Noi, social-democraţii, nu vom lăsa Guvernul interimar PNL să-şi bată joc de România, de investiţiile realizate”, a declarat Corneliu Ştefan.

Preşedintele PSD Dâmboviţa i-a acuzat pe liberali de faptul că, prin amânarea punerii în aplicare a legii care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii, deşi a fost promulgată, atentează la structura familiei româneşti, la viitorul acestei naţii.

„PNL mai anunţă, cu nonşalanţă, că nu vor mai avea bani pentru dezvoltarea României, a satelor şi comunelor, că nu vor mai fi bani pentru continuarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Aceasta a fost declaraţia iresponsabilă a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan”.

Reclama

Liberalii, afirmă deputatul PSD, vor să blocheze PNDL-ul ca program de dezvoltare locală, care funcţionează eficient, cu rezultate notabile, din 2012.

„PNL nu doreşte să mărească salariul minim pe economie, aşa cum noi, cei de la PSD, am luat această măsură. PNL nu doreşte să pună în aplicare mărirea valorii tichetului de masă, aşa cum am votat, noi, social-democraţii, în Parlamentul României”.

A mai vorbit preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni despre bugetul Consiliului Judeţean, care este mai mic decât în 2019, punctând că pe liderii liberali de la Dâmboviţa acest fapt nu prea îi interesează, ca de altfel nici de alte lucruri care au rămas în coadă de peşte.

„Nu am auzit niciun lider liberal să mai vorbească de proiectele referitoare la modernizarea drumurilor naţionale care străbat judeţul nostru, proiecte pe care ni le-am asumat cu toţii, indiferent de culoarea politică”.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite