Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Corneliu Ştefan, preşedinte PSD Dâmboviţa: PNL, dezinteres total faţă de soarta ţării!

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a criticat dur astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, PNL şi politica pe care a dus-o în ultimele luni, în special în ultimele săptămâni, pornind de la iniţierea şi aprobarea pe bandă rulantă, într-o noapte, a 25 de ordonanţe de urgenţă, până la comportamentul total sfidător şi antidemocratic de după consumarea moţiunii de cenzură.

A spus tânărul lider social-democrat că nu este normal ca după ce eşti demis, tu şi guvernul tău, printr-un vot covârşitor, să vii, acelaşi premier Ludovic Orban în faţa Parlamentului României cu aceeaşi garnitură de miniştri.

„A demonstrat prin acest comportament că îşi bate joc de democraţie, de forul legislativ, de cetăţeni. Sfidarea manifestată de PNL şi lipsa de interes pentru soarta românilor au dus ţara în haos. Noi, social-democraţii, nu vom lăsa Guvernul interimar PNL să-şi bată joc de România, de investiţiile realizate”, a declarat Corneliu Ştefan.

Preşedintele PSD Dâmboviţa i-a acuzat pe liberali de faptul că, prin amânarea punerii în aplicare a legii care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii, deşi a fost promulgată, atentează la structura familiei româneşti, la viitorul acestei naţii.

„PNL mai anunţă, cu nonşalanţă, că nu vor mai avea bani pentru dezvoltarea României, a satelor şi comunelor, că nu vor mai fi bani pentru continuarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Aceasta a fost declaraţia iresponsabilă a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan”.

Liberalii, afirmă deputatul PSD, vor să blocheze PNDL-ul ca program de dezvoltare locală, care funcţionează eficient, cu rezultate notabile, din 2012.

„PNL nu doreşte să mărească salariul minim pe economie, aşa cum noi, cei de la PSD, am luat această măsură. PNL nu doreşte să pună în aplicare mărirea valorii tichetului de masă, aşa cum am votat, noi, social-democraţii, în Parlamentul României”.

A mai vorbit preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni despre bugetul Consiliului Judeţean, care este mai mic decât în 2019, punctând că pe liderii liberali de la Dâmboviţa acest fapt nu prea îi interesează, ca de altfel nici de alte lucruri care au rămas în coadă de peşte.

„Nu am auzit niciun lider liberal să mai vorbească de proiectele referitoare la modernizarea drumurilor naţionale care străbat judeţul nostru, proiecte pe care ni le-am asumat cu toţii, indiferent de culoarea politică”.

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Spitalele, sub asediu!

Publicat

pe

1 aprilie. Ne-ar fi plăcut ca virusul ăsta nemilos pe care l-am importat gratis, în conformitate cu programul intens de globalizare, să fie o minciună. Dar nu e! O simţim pe pielea noastră, o simţim în minte, în suflet. Ne macină răbdarea, încrederea în bine. Anostă primăvară trăim! În loc de zâmbete, purtăm măşti de protecţie. În loc de mâini strânse, primim coate. Unii zic că depărtarea cu scop medical ne apropie în plan spiritual. Nu am observat! Cred că am văzut pe străzi mai mult ca niciodată oameni nervoşi, irascibili, încercaţi de gânduri, cărăuşi ai supravieţuirii, resemnaţi…

Ciudat! Numele lui Dumnezeu l-am auzit parcă destul de rar. Să fi dispărut încrederea în Divinitate, în sprijinul absolut pe care ni-l oferă EL? Chiar să nu avem timp să medităm mai mult la suflet, la credinţă? Dimpotrivă, e timp berechet. Mai mult ca niciodată, dar ne este consumat de stres, de panică, de răscolirile inimii. Ne uităm a dojană la Dumnezeu… Să treci pe lângă o biserică şi să vezi că este închisă, că nu pot intra într-un lăcaş sfânt mai mult de câteva persoane… Şi vine Paştele. Ce facem? Ieşim în balcoane cu lumânări aprinse? Ne gătim cu o mască de faţă nouă?

Pe stradă. Din nou. Cu cât situaţia se înrăutăţeşte, cu atât vezi oamenii mai crispaţi, mai singuri, mai strânşi în gândurile lor. Un vănzător de magazin. „Se vând mai bine ca niciodată ţigările. Sunt oamenii plictisiţi”.

Aflăm că în România cad spitalele unul după altul. Cetăţi ale speranţei asediate de virusul ucigaş! Ultimele baricade în această luptă pe viaţă şi pe moarte. Zici că ştie, mânca-l-ar paracetamolul, unde să atace. E deştept. Loveşte în punctele sensiblie, acolo unde ne-am concentrat dramul de încredere. După aceea, ne mai rămâne doar Dumnezeu. Ei, filozofez prea mult. A fost mereu lângă noi şi intervine după cum îşi are planurile. Sunt rosturi pe care nu le cunoaştem. Ar fi culmea să încercăm să aflăm ce face Dumnezeu în ecuaţia asta nefastă când noi, oamenii, cu atâta tehnologie în jurul nostru, nu suntem în stare să descoperim leacul pentru această nefiinţă nevăzută…

La farmacie încă nu a fost adus spirt. Nici la market. Paracetamol mai este. Puţin mai scump. Mâine nu se ştie… Politicienii, din ce în ce mai tăcuţi. Simt că şi-au pierdut rostul. Bine, unii nici nu-l aveau. Făina pe sponci. Aud că anul acesta nu vom avea o producţie bună de grâu. Semn rău. Fabricile de pâine lucrează. Virusul nu le-a închis. Încă! Bate în spitale, ticălosul!

Simt lipsa copiilor pe stradă. Parcă nu are rost lumea fără ei. Peisajul e gri. Lipsesc energia, dorinţa lor de viaţă, zâmbetele şi gălăgia. Educatoarele stau acasă, dau telefoane la părinţi, le spun, printre lacrimi, că le este dor de micuţi. Locurile de joacă, pustii. Parcă nici păsările cerului nu înţeleg ce se petrece.

Câinii, câţi au mai rămas pe străzi, aleagă şi ei debusolaţi, văd că nimeni în jur nu îi mai bagă în seamă, cum se întâmpla altădată. Hingherii, acum, pompează pe străzi dezinfectanţi. Adică, nu mai este pe nicăieri un rost al normalităţii?

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti finalizează investiţii şi în vremuri COVID-19 şi stare de urgenţă!

Publicat

pe

În ciuda coronavirusului care răvăşeşte societatea românească, sunt edili în judeţul Dâmboviţa care, pe lângă activitatea de sprijinire a bătrânilor neajutoraţi şi a cetăţenilor aflaţi în izolare sau carantinaţi, continuă şi lucrările de interes socio-edilitar. Primarul comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu, este unul dintre cei care nu au închis şantierele şi care, în măsura posibilităţilor şi în concordanţă cu starea de urgenţă, încearcă să definitiveze proiectele demarate.

Zilele acestea, au fost încheiate lucrările la clopotniţa bisericii din satul Gemenea-Onceşti. Este vorba de un obiectiv pe care cetăţenii din respectiva aşezare şi-l doreau de mult timp. Investiţia a putut fi materializată ca urmare a unei asocieri între administraţia publică locală şi Parohia Onceşti. S-au cheltuit aproximativ 180.000 de lei pentru construcţia şi dotarea clopotniţiei. Lucrările au fost demarate la 15 decembrie 2019 şi au fost încheiate pe 30 martie 2020.

În afară de faptul că în clădirea modernizată au fost remontate cele două clopote cu o vechime de peste 100 de ani, la parter, a fost amenajată şi dotată o încăpere unde va funcţiona pentru enoriaşi o bibliotecă teologică, iar la etajul 1 va exista un birou de lucru pentru preotul paroh.

„Tot în cadrul acestui proiect, au fost realizate lucrări de modernizare a gardului exterior al bisericii şi de pavare a platoului din faţa lăcaşului de cult, pe o suprafaţă de 150 mp. Mulţumesc ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, pentru faptul că este mereu alături de noi şi pentru binecuvântarea acordată în vederea realizării acestui proiect deosebit de important pentru comunitatea de la Gemenea-Onceşti”, ne-a precizat Gabrial Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT