Connect with us

ACTUALITATE

Cuplu de îndrăgostiţi, premiat de Organizaţia de Femei a PSD Târgovişte

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban, preşedinta femeilor social-democrate târgoviştene, aşa cum ne-a obişnuit, în pragul unor sărbători cu caracter naţional sau internaţional, organizează diferite evenimente de socializare, în cadrul cărora se acordă premii, diferite cadouri sau atenţii. Evident, de aceste surprize plăcute au parte cei care au o legătură cu semnificaţia momentului.

De pildă, astăzi, la sediul PSD Dâmboviţa, un cuplu de tineri îndrăgostiţi a primit o diplomă simbolică în cinstea zilei de Valentine’s Day şi un premiu constând într-o cină romantică la un restaurant din municipiu.

„Ca de fiecare dată, organizaţia de femei a PSD pune la cale câte un eveniment deosebit şi sper ca şi astăzi să avem parte de o manifestare frumoasă. Având în vedere că ziua de mâine, 14 februarie, are o semnificaţie deosebită, ne-am gândit să apropiem tinerii de noi şi să reînviem în sufletele dumneavoastră ceea ce aveţi, ceea ce aţi pierdut sau să clădim ceea ce aţi avut odată în inimile dumneavoastră. Obiectivul nostru este de a aduce alături de noi tinerii şi nu numai pe ei. Ziua de astăzi o dedicăm tinerilor fiindcă ei îşi fac jurăminelele cele mai frumoase”, a spus Carmen Holban.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Protecția consumatorilor în raport cu băncile ar putea trece la BNR. Sindicaliștii cer respingerea proiectului legislativ

Publicat

pe

Dumitru Costin - președinte Blocul Național Sindical

Blocul Național Sindical (BNS) solicită ferm respingerea totală a propunerii legislative care vizează transferul atribuțiilor de protecție a consumatorilor de servicii financiar-bancare de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) la Banca Națională a României (BNR). Spun sindicaliștii că această modificare legislativă va duce la scăderea protecției consumatorilor români, întrucât BNR are și alte atribuții în sistemul bancar, în principal cele legate de autorizare, reglementare şi supraveghere a instituţiilor de credit.

„ANPC, fiind o autoritate independentă față de sistemul bancar, este mai potrivită pentru această sarcină decât BNR, care ar putea fi percepută așa cum vor inițiatorii propunerii legislative, ca fiind în mijlocul unui conflict de interese în rolul său de supraveghetor al sistemului bancar.

Totodată, contractele de credit sunt contracte de adeziune, care nu sunt negociate, ci impuse de instituțiile de credit consumatorilor (și care trec prin ochiul vigilent al BNR). De cele mai multe ori, acestea fiind greu de înțeles de către consumatori”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Au mai punctat reprezentanții Blocului Național Sindical că este important să existe independență și neutralitate în procesul de soluționare a plângerilor consumatorilor, mai ales dacă vorbim de contractele de credit.

„ANPC a supravegheat piața din domeniul financiar bancar și nebancar efectuând numeroase acte de control care s-au finalizat cu procese câștigate în instanță. Ca urmare a acestor lucruri există deja un număr mare de consumatori cărora le-au fost restituite sume mari de bani însușite abuziv de către bănci.

Procentul hotărârilor pronunțate în favoarea instituției ANPC în litigiile cu operatorii financiari bancari și nebancari este unul ridicat, fiind de peste 80%, iar sumele restituite fiind de ordinul milioanelor de euro.

Protejarea consumatorilor este esențială pentru asigurarea bunăstării și siguranței cetățenilor. O politică eficientă în domeniul protecției consumatorilor este esențială pentru o piață europeană eficientă și funcțională. Normele legale garantează protecția sănătății, a siguranței și a intereselor economice ale consumatorilor. Ele promovează piețe mai echitabile și, printr-o mai bună informare a consumatorilor, sprijină obținerea de rezultate cu o componentă verde și socială mai puternică”, evidențiază Blocul Național Sindical.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

APIA: Cererile de plată pentru anul 2024 pot fi depuse fizic sau online

Publicat

pe

În perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, se vor putea depune, la Centrele APIA, cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

„În județul Dâmbovița sunt aproximativ 24.000 de fermieri potențiali beneficiari ai intervențiilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Fiecare fermier poate alege individual cum va depune cererea de plată: prin prezența fizică la APIA sau prin mijloace de lucru la distanță”, ne informează Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Pentru o bună derulare a campaniei de depunere a cererilor, APIA Dâmbovița a transmis deja către toate primăriile din județ programările fermierilor. Prin urmare, este important ca aceștia să se adreseze telefonic funcţionarului responsabil cu gestionarea cererii pe care urmează să o depună și împreună vor identifica o modalitate prin care să-și transmită acordul pentru închiderea și înregistrarea cererii în Sistemul Integrat de Administrare și Control, în cazul în care optează pentru depunerea cererii la distanță.

„După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele / animalele neconforme.

Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite