Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Din seria „Nouă nu ne pasă”: Adunarea Generală ADI Deşeuri Dâmboviţa nu s-a ţinut din lipsă de cvorum!

Publicat

pe

Ziariştii din judeţul Dâmboviţa au fost invitaţi, astăzi – 14 februarie 2020, la Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADI Deşeuri. Este prima de acest tip la care au acces jurnaliştii. Până acum, asemenea întâlniri de interes judeţean se ţineau cu uşile închise.

Toată lumea se aştepta ca dezbaterea, la care au fost invitaţi toţi primari din judeţ, ca membri ai ADI, să înceapă la 10:30, cum scria în invitaţie. S-a întârziat o oră. În sala Unirii a Consiliul Judeţean, se desfăşura şedinţa ADI Apă, la care presa nu a avut acces. Fiecare ADI cu politica sa de imagine şi transparenţă!

Împreună cu jurnaliştii, au aşteptat pe hol şi angajaţii ADI Deşeuri, în frunte cu administratorul public al acestei entităţi – Marin Antonescu. Am avut cu toţii răbdare. Problemele care ar fi trebuit tratate aici erau de extremă urgenţă şi toate radarele erau aţintite pe această zonă.

Ghnion! După consumarea celor 60 de minute, timp în care ne-am uitat la fotografile şefilor de judeţ expuse pe panouri şi la cele ale consilerilor din acest mandat care se regăseau pe alt afişier mai la subsol, cu pauze între ei, ca în sistemul morse, aflăm că cinstita adunare nu mai are loc. Nu s-a întrunit covorumul necesar. Mulţi dintre primari plecaseră, iar cei care erau prin sală, trimişi de edili la şedinţă, nu aveau mandate de reprezentare, adică au venit să fie! Uite ce mult doare problema gunoiului.

Să fi fost vreun aranjament să nu Se ţină astăzi şedinţa, se întrebau unii în şoaptă…

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!