Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedinte PNL Târgovişte, punct de vedere după aprobarea bugetului municipiului

Publicat

pe

Într-un comunicat de presă pe care îl prezentăm integral mai jos, preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, critică modul de abordare a bugetului local pe 2020 de către Executivul Primăriei şi majoritatea PSD. Cotinescu susţine că ar fi lipsit dezbaterea pe seama proiectelor aprobate astăzi şi că liberalilor li s-ar fi băgat pumnul în gură.

„Consecvenți practicilor cu care ne-a obişnuit, conducerea Primăriei Târgovişte a propus, iar consilierii locali PSD majoritari au aprobat, pentru Municipiul Târgoviște un buget alcătuit după chipul și asemănarea lor! Opoziției liberale i s-a băgat iar pumnul în gură, pentru că nu s-au dorit discuții şi eventuale dezbateri aplicate pe diferite domenii, reclamându-se veșnica «boicotare». PSD a dispus de majoritatea necesară să aprobe acest buget și cei care au «croit» bugetul nu au făcut rabat de la modul lor bombastic de a prezenta o realitate ce le aparține doar lor.

Să începem metodic!

Ne-a fost prezentat un buget al Municipiului Târgoviște care, potrivit ziselor primarului, „este primul care prevede un procent mai mare la capitolul investiții decât cel al cheltuielilor cu funcționarea ”. Într-un limbaj comun s-ar traduce așa: cheltuielile cu investițiile sunt mai mari decât cheltuielile cu salariile, bunurile și serviciile.

Statistic, primarul PSD are dreptate! Statistic! Ce nu spune domnul primar este că respectivele cheltuieli de funcționare sunt sigure, şi chiar pot fi mai mari până la sfârșitul anului, în timp ce cheltuielile cu investițiile cu siguranță vor fi mai mici, pentru că ponderea cea mai mare în sursele de plată a investițiilor o au banii europeni, ce nu pot fi cheltuiți cu lejeritatea prognozată. Experiența anilor anteriori ne-a arătat că, de multe ori, cheltuielile cu investițiile realizate din fonduri nerambursabile nu au atins nici măcar jumătate din procentul estimatat.

«Istoria pedepsește pe cei ce nu o cunosc, repetându-se!»

În ultimii zece ani, cheltuielile clamate cu investițiile realizate din fonduri nerambursabile erau atât de mari încât târgoviștenii se uitau unii la alții și li se umpleau ochii de lacrimi de bucurie, însă încheierea exercițiului bugetar îi găsea cu aceeași ochi înlăcrimați, de tristețe și dezamăgire! De ce? Păi să ne uităm la investiția privind Centura Rutieră a Municipiului Târgoviște! Ani de-a rândul ridica procentul cheltuielilor cu investițiile realizate din fonduri europene și la sfârșitul exercițiului bugetar, zero!

Astăzi municipalitatea se chinuie să termine centura orașului cu bani împrumutați, bani care, împreună cu dobânda aferentă, îi vom achita noi toți, iar pe lângă împrumut mai returnăm și ce-am primit de la Uniunea Europeană și, pe deasupra, daunele-interese ce s-au plătit unor constructori.

Uite așa, în loc să cheltuim un leu din fonduri europene, scoatem din buzunarul târgovișteanului doi lei, pentru a realiza ceva ce putea să nu ne coste nimic. Dar vezi, leul ală finanțat de europeni trebuia cheltuit în mod legal, pe când cei doi lei românești mai pot driblați, că sunt ai noștri, românești.

Cu siguranță fenomenul se va repeta și anul acesta și invit toți târgoviștenii să memoreze cele două procente din buget și vom vedea la sfârșitul anului, la încheierea exercițiului bugetar, unde a fost minciuna și unde a fost adevărul, atunci când raporturile se vor schimba în defavoarea investițiilor, întrucât nu vor avea capacitatea de a cheltui fondurile europene atrase, pentru că trebuie respectată legea, iar cheltuielile cu personalul, bunurile și serviciile vor crește pentru că trebuie satisfăcute anumite cumetrii.

Cam așa se întâmplă când nu suntem atenți la detalii și când administrația PSD, în mod deliberat, aruncă în spațiul public cifre ce ar putea să le creeze o imagine de îngeri blajini! În același stil, s-a aprobat acum, în apropierea sezonului electoral, lărgirea bazei de aplicare a burselor pentru elevi, stabilindu-se noi categorii și noi cuantumuri, fiind anunțați cu emfază că sunt creșteri uluitoare, fantastice, aproape ireale! Da, așa este! Atunci când pui ceva acolo unde nu a fost nimic, statistic, sunt creșteri de 300% sau 700%.

Domnul primar ne anunță, că în urma aplicării acestei hotărâri de consiliu local vor beneficia 3000 de elevi, iar cheltuielile cu bursele se vor dubla. Adevărat! Ce nu spune domnul primar este că de aceste burse ar putea beneficia peste 6000 de elevi din Târgoviște, cât este numărul celor care au medii mai mari de 8.50.

ICe iarăşi nu spune domnul primar este că, prin limitarea numărului de burse la 3000, nu vor beneficia decât elevii cu note între 9.50 și 10, iar ceilalți 3000 de elevi nu vor primi nimic! Aflăm aşadar, citind printre rânduri și frazele sforăitoare ale celor de la PSD, care este realitatea!

Amendamentul PNL de dublare a numărului de burse nu a trecut! Nu avea cum să treacă, majoritatea fiind a celor de la PSD care, probabil, au convingerea că pot schimba până şi realitatea prin vot. Se înșeală! Lucrul acesta se întâmplă doar în mintea lor!Pentru acest motiv, sau și pentru acest motiv, târgoviștenii, în vară, trebuie să participe masiv la vot și prin votul lor să schimbe această majoritate toxică,astfel încât, la prima rectificare a bugetului local, să fie prevăzute fonduri pentru dublarea numărului de burse de la 3000 la 6000, pentru că «Târgoviștea educată!» nu este doar un slogan de campanie, ci o necesitate stringentă”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu, proiect pentru bază sportivă conform ultimelor standarde în domeniu

Publicat

pe

Primăria Titu, județul Dâmbovița, a depus la Compania Națională de Investiții un proiect care vizează amenajarea unei baze sportive moderne, dotată conform ultimelor standarde în domeniu.

De asemenea, în ședința de lucru a Consiliului Local Titu din data de 30 iunie, au fost alocate sumele necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital nou în orașul Titu, tot prin Compania Națională de Investiții. După consultarea tuturor factorilor implicați într-un astfel de proiect, cu impact pentru întreaga zonă, nu doar pentru Titu, documentaţia va fi depusă la CNI pentru obținerea finanțării.

„Vă asigur, stimați locuitori ai orașului Titu, că nu mă voi opri până când nu vor fi realizate toate proiectele majore pe care mi le-am asumat în fața dumneavoastră, o parte din ele au demarat, iar altele au primit finanțare”, a scris primarul Traian Niculae pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Surpriză la Târgoviște! Prof. Gabriela Istrate, candidat PSD!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan, vine cu o surpriză de proporții în echipa sa de consilieri locali municipali pentru mandatul 2020-2024. Printr-o postare pe Facebook, edilul a anunțat că i s-a alăturat fostul inspector școlar general adjunct, prof. Gabriela Istrate, despre care mai toată lumea știa că are afinități de dreapta, nicidecum de stânga.

„V-am promis o echipă de calibru. V-am promis oameni ultra-profesioniști în domeniile lor de activitate. Bine ai venit alături de noi, Gabriela Istrate – candidat PSD Târgoviște pentru Consiliul Local Municipal! Vom realiza lucruri deosebite împreună, iar programul fară precedent de investiții în educație va avea un suport suplimentar”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Alegerile locale ar trebui să fie organizate în data de 27 septembrie 2020.

„Pentru că trăiesc într-un oraș cu vechi tradiții istorice, astăzi m-am hotărât să mă alătur primarului Cristi Stan în efortul său de a dezvolta Cetatea. M-am decis să îi susțin candidatura pentru un nou mandat, fiindcă avem nevoie de un primar gospodar și destoinic, cu experiență în gestionarea activităților edilitare, cu spirit practic, dar și cu un bun echilibru politic. Consider că avem premise foarte bune în acest sens!”, a scris Gabriela Istrate pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!