Connect with us

POLITIC

Marcel Ciolacu: Știu că sunt mulți colegi din PSD care nu vor o alianță cu PRO România

Publicat

pe

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, în fața celor 1200 de delegați prezenți la Convenția PRO România, că forurile de conducere ale PSD și PRO România sunt îndrituite să ia o decizie cu privire la o alianță între cele două partide.

„Știu că sunt mulți colegi din PSD care nu vor o alianță cu PRO România. Știu că sunt și dintre dumneavoastră mulți care nu vor o alianță cu PSD. Respect opinia tuturor. Decizia va aparține forurilor din PSD și PRO România.

Nu știu ce decizie veți lua, dar eu sunt hotărât să ascult de români și să am, alături de colegii mei, un proiect ambițios pentru România. PSD, ori de câte ori i s-a cântat prohodul, a ieșit întărit, și-a văzut de drumul său.

Lăsați apa să treacă și să astupe unele răni ce au apărut între noi și, haideți, să vedem interesul românilor și să scăpăm de această dreaptă politică iresponsabilă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Făcând apel la o amintire din vremea copilăriei, liderul interimar al PSD a lansat și o invitație către foștii PSD-iști, acum membri PRO România, să se întoarcă în partid.

„Îmi vin în minte cuvintele pe care le spunea mama atunci când eu și frații mei întârziam: Hai, treceți odată acasă! Acum 1 an, în PSD, nu aveam voie să vorbim. Eram imediat trădători. CEX-ul era instrumentul și lucrurile erau rezolvate. Am depășit acele momente.

Este momentul să supunem adevărul și nu am nicio problemă să spun că Victor Ponta a fost un prim-ministru bun, dar Victor Ponta a fost un prim-ministru al PSD. Corina Crețu a fost un comisar european foarte bun, dar a fost un comisar european al PSD. Nu am nicio problemă să spun că Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun. Acesta este istoricul pe care noi, toți, trebuie să-l asumăm. Nu noi am fost conducătorii care ne-au învrăjbit”, a spus Marcel Ciolacu.

POLITIC

Senatorul Titus Corlăţean, vorbitor principal la Conferința „Black Sea and Balkans Security Forum”

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a participat zilele trecute, în calitate de „keynote speaker”, la conferința internațională cu tema „Black Sea and Balkans Security Forum”, organizată la București de către New Strategy Center.

După cum a precizat președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, acest eveniment s-a bucurat de o participare de înalt nivel, cu vorbitori civili și militari din România, Statele Unite ale Americii și state europene, inclusiv Republica Moldova.

„Am fost invitat să iau cuvântul la panelul moderat de generalul de 4 stele Daniel Petrescu, până recent Șeful Statului Major al Apărării, cu titlul: „Politicile NATO și Statelor Unite în regiunea Mării Negre. De la gestiunea pe termen scurt a crizelor la o viziune pe termen lung”.

Mi-a făcut plăcere să îl reîntâlnesc, de asemenea în calitate de vorbitor principal în aceeași secțiune, pe generalul american Philip Breedlove, fostul Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR NATO), pe care l-am primit la București la 30 ianuarie 2014, atunci când eram ministru de externe. Ca o scurtă paranteză, evaluările părții române de la acel moment privind riscurile de securitate în regiunea Mării Negre, care puteau fi generate de conduita agresivă a Rusiei, au fost confirmate foarte rapid, după câteva săptămâni și continuă să fie confirmate și în prezent.

Onorat să fi fost coleg în panelul menționat și cu directorul Direcției Politici de Securitate din NATO și respectiv un fost ministru al Apărării din Bulgaria”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Concluzia demnitarului român după consumarea acestei conferințe a fost aceea că reprezentanții României au promovat într-un mod profesionist și cu succes interesele de securitate în regiune ale țării noastre alături de ceilalți aliați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Angiograful va fi de un real ajutor pacienților, dar și medicilor de la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat de Dâmbovița, ca persoană legată profesional de sistemul sanitar, consideră că extinderea Secției Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște cu un corp nou de clădire, recent inaugurată, și dotarea acesteia cu un aparat angiograf de ultimă generație este cea mai importantă investiție din 2024, când vine vorba de sănătatea dâmbovițenilor.

„Acest echipament medical va fi de un real ajutor atât pacienților, cât și specialiștilor Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. De apreciat este și faptul că sumele necesare construirii clădirii și achiziției angiografului au fost asigurate de administrația județeană, valoarea totală a proiectului depășind 16.000.000 de lei. Este una dintre cele mai bune investiții din sistemul sanitar dâmbovițean, realizate de Consiliul Județean Dâmbovița condus de Corneliu Ștefan”, spune Carmen Holban – deputat.

De asemenea, parlamentara felicită administrația județeană pentru celelalte proiecte mari pe care le implementează la Spitalul Județean, respectiv: extinderea UPU și construirea unui imobil nou pentru ambulatoriul de specialitate (Policlinică). Va urma reabilitarea pavilionului administrativ, o parcare supraterane și, cel mai mare proiect – în valoare de peste 35 de milioane de euro, pentru care au promis sprijin premierul Ciocalu și ministrul Rafila, ridicarea de la zero a unui Spital de Pediatrie, pe locația unde a funcționat Secția Boli Infecțioase, în zona centrală a municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite