Conectați-vă cu noi

POLITIC

Țuțuianu: Nu trebuie să primim sfaturi de la cei care și-au făcut selfie cu toți președinții de partid și acum îi înjură!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PRO România și coordonator al organizației Dâmbovița, a declarat, la Convenția anuală care se desfășoară în acest moment la Palatul Parlamentului, că se pot face alianțe electorale sau politice, însă este esențial să nu se accepte sfaturi de la oameni care s-au fotografiat cu toți liderii de partid și acum îi înjură.

„PRO România a crescut de la zero la 8-10%. Ceilalți au scăzut de la 40% la 20%. Prin urmare, problema este la ei, nu la noi. Dacă facem alianțe, acestea trebuie să fie transparente și, cum spunea Mircea Diaconu, să știm de ce și pentru ce. Nu trebuie să facem blaturi politice, așa cum se întâmplă acum pe scena politică.

Nu trebuie să primim sfaturi de la cei care, în ultimii 5-6 ani, și-au făcut selfie cu toți președinții de partid și acum îi înjură!

Datoria noastră este să lucrăm pentru oameni. PRO România trebuie să fie partidul care să susțină crearea unui stat modern, cu adevărat european. Suntem un partid de centru-stânga modern, fără metehnele din trecut.

PRO România a depășit stadiul unei simple idei ambițioase. Am devenit un partid care se dezvoltă ambițios. Vă cer să gândim că un partid care face 15-17% la alegerile locale și care, in 2024, să fie principala forță politică din România”, a spus senatorul Adrian Țuțuianu.

Dâmboviţa

PSD corectează măsurile greşite luate de Guvern în ultima perioadă

Publicat

pe

Astăzi – 3 aprilie 2020, în cadrul şedinţei Camerei Deputaţilor, a fost promovat un pachet de legi care vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă cei mai mulţi români în aceste momente dificile prin care trece ţara. Reprezentanţii PSD au fost principalii susţinători ai acestor acte normative privind suspendarea rambursării creditelor fără costuri suplimentare, proiectul privind acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi proiectul de lege privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială.

„În Romania, răspândirea virusului Covid-19 a evoluat rapid din cauza nivelului ridicat de contagiozitate. Pentru stoparea răspândirii virusului, s-au luat o serie de măsuri excepționale, care deja creează dificultăți evidente persoanelor fizice și juridice.

În acest context, în Camera Deputaților, alături de colegii din țară, am promovat mai multe legi care urmăresc susținerea mediului de afaceri și a populației, măsuri care corecteză deciziile greșite luate de Guvern în ultima perioadă.

Astfel, am votat pentru: suspendarea, până la 31 decembrie, a obligației de restituire a împrumuturilor și dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice și companii; amânarea contribuțiilor de asigurări sociale aferente salariilor și veniturilor asimilate salariilor pentru o perioadă de 3 luni, începând cu ultima zi a lunii martie. Aceeași lege mai prevede și faptul că, la cerere, plata contribuției se poate face eșalonat în următoatele 12 luni, în proporție de 50% din totalul datoriilor către stat.

O altă măsură inițiată, susținută și votată de PSD este aceea care prevede că plata șomajului tehnic, în cuantum de 75% din valoarea salariului, se va face de către stat din bugetul asigurărilor sociale pe toată durata menținerii stării de urgență. Fac precizarea că PSD pregătește în continuare proiecte de legi pentru sprijinirea agriculturii naționale, pentru a asigura hrana cetățenilor români.

În aceste momente critice, PSD face opoziție constructivă și vine cu propuneri de legi în sprijinul oamenilor și al economiei naționale. Considerăm că, prin contestarea unor legi la Curtea Constituțională a României, PNL nu face decât să încetinească aplicarea unor măsuri benefice întregii țări”, a declarat deputatul Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Dle Guran, un simplu comunicat de presă nu rezolvă lipsa de comunicare a autorităţilor!

Publicat

pe

Am înţeles. Suntem în pandemie. Avem alte priorităţi. Dar chiar să nu mai vezi picior de liberal prin Dâmboviţa? Să nu mai auzi din partea lor nici măcar o anemică declaraţie de îmbărbătare? Unde eşti, domnule preşedinte Guran?

Un simplu comunicat de presă, că s-au constituit în judeţ nu ştiu câte patrule şi s-au efectuat nu ştiu câte controale şi că s-au direcţionat şi către judeţul Dâmboviţa materiale d eprotecţie pentru medici, nu rezolvă problema lipsei de informare a cetăţenilor! O conferinţă de presă, online, în sistem video, ar fi fost mai nimerită. Eventual şi cu participarea prefectului, care este reprezentantul Guvernului PNL în teritoriu!

Comunicat de presă preşedinte PNL Dâmboviţa – 2 aprilie 2020

Având în vedere situația la data de 01.04.2020, în calitate de Cosilier de Stat al Primului Ministru, împreună cu Instituția Prefectului și cu dl Prefect, am realizat, printre altele, următoarele:
– Constituirea unor echipe mixte poliție/jandarmerie pentru a asigura condițiile de carantină și de izolare la domiciliu, astfel: În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost constituite 122 de patrule, dintre care 48 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”. Au fost efectuate 2 însoțiri către centrele de carantină, de către polițiști și jandarmi.
A fost, de asemenea verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 1625 de persoane.
Polițiștii locali au legitimat 308 persoane, au efectuat 9 filtre auto, au verificat 159 de autovehicule și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3/2020, în valoare totală de 9.600 lei.
– Suplimentarea locurilor de cazare pentru a asigura carantinarea persoanelor cu risc în ceea ce privește transmiterea infecției cu noul coronavirus. De asemenea, au fost asigurate cheltuielile cu hrana și apa de consum pentru persoanele aflate în carantină, asistență medicală, precum si monitorizarea și protecția spațiilor de cazare.
– În acest moment se fac demersurile necesare pentru a pune la dispoziție spațiile de cazare necesare cadrelor medicale care doresc ca o perioadă să nu interacționeze cu membrii familiei. S-a apelat la diferite entități care pot veni în susținerea acestei acțiuni.
– În sprijinul sistemului medical și pentru o bună funcționare a acestuia am redirecționat de la Guvernul României, la cererea dlui Prefect, într-o primă etapă, materiale de protecție pentru ca medicii noștri să își poată desfășura în siguranță activitatea, precum și o cantitate însemnată de produse sanitare de strictă necesitate.

Guvernul Romaniei, prin structurile teritoriale pune în aplicare toate măsurile necesare pentru limitarea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus. De asemenea, se fac toate demersurile pentru a reduce cât mai mult posibil efectele negative în domeniul economic și social provocate de această criză.

Am făcut apel de nenumărate ori ca această perioadă trebuie să devină una de unitate și solidaritate. Le reamintesc tuturor celor implicați că politica se face pentru cetățeni, că ne aflăm în slujba lor, nu în slujba intereselor de moment.
Îi rog, de asemenea să își amintească faptul că jurământul depus la preluarea mandatelor nu a fost o simplă formalitate ci o promisiune solemnă adusă cetățenilor.

În toată această perioadă voi fi la dispoziția tuturor celor de bună credință și îi asigur de tot sprijinul meu în gestionarea acestei situații.

Virgil Guran,
Președinte PNL Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT