Connect with us

POLITIC

Țuțuianu: Nu trebuie să primim sfaturi de la cei care și-au făcut selfie cu toți președinții de partid și acum îi înjură!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PRO România și coordonator al organizației Dâmbovița, a declarat, la Convenția anuală care se desfășoară în acest moment la Palatul Parlamentului, că se pot face alianțe electorale sau politice, însă este esențial să nu se accepte sfaturi de la oameni care s-au fotografiat cu toți liderii de partid și acum îi înjură.

„PRO România a crescut de la zero la 8-10%. Ceilalți au scăzut de la 40% la 20%. Prin urmare, problema este la ei, nu la noi. Dacă facem alianțe, acestea trebuie să fie transparente și, cum spunea Mircea Diaconu, să știm de ce și pentru ce. Nu trebuie să facem blaturi politice, așa cum se întâmplă acum pe scena politică.

Nu trebuie să primim sfaturi de la cei care, în ultimii 5-6 ani, și-au făcut selfie cu toți președinții de partid și acum îi înjură!

Datoria noastră este să lucrăm pentru oameni. PRO România trebuie să fie partidul care să susțină crearea unui stat modern, cu adevărat european. Suntem un partid de centru-stânga modern, fără metehnele din trecut.

PRO România a depășit stadiul unei simple idei ambițioase. Am devenit un partid care se dezvoltă ambițios. Vă cer să gândim că un partid care face 15-17% la alegerile locale și care, in 2024, să fie principala forță politică din România”, a spus senatorul Adrian Țuțuianu.

POLITIC

300 de elevi din România, Bulgaria și Israel, prezenți în Parlamentul României

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a participat, în perioada 12-13 martie 2024, la seria de evenimente din cadrul Conferinței Internaționale „2Day Ambassador”, organizate de Complexul Educațional Laude-Reut și găzduite de Senatul României, Camera Deputaților și Comisia pentru politică externă din Senatul României.

La conferința axată pe tema Diplomației și Afacerilor Globale, au fost prezenți peste 300 de elevi de la licee din România, Israel și Bulgaria. Aceștia au participat și la o simulare a procesului juridic de condamnare a liderului nazist Adolf Eichman, unul dintre principalii organizatori ai Holocaustului.

În cadrul intervențiilor sale, senatorul Titus Corlățean le-a vorbit elevilor despre rolul liderilor într-o societate democratică, despre provocările profesiei de diplomat și importanța educației, cu accent pe studiul dreptului internațional public și al istoriei. Totodată, senatorul Corlățean a apreciat implicarea și interesul dovedite de elevi față de domeniul dreptului internațional public.

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României i-a încurajat pe elevii care intenționează să urmeze o carieră diplomatică. Le-a spus să acorde o importanță deosebită principiilor, valorilor și reperelor care stau la baza promovării păcii globale, să combată atitudinile și acțiunile actorilor care generează conflicte în relațiile internaționale.

Le-a sugerat senatorul Titus Corlățean să depună toate eforturile pentru a împiedica repetarea unor situații în care drepturile omului sunt nu doar încălcate sistematic, ci și puse sub semnul întrebării, cu consecințe umane dramatice. A dat ca exemplu Holocaustul și crima de agresiune comisă în prezent de Federația Rusă împotriva Ucrainei și cazurile de genocid înregistrate în istoria recentă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Ambasadorul Armeniei, în dialog cu senatorul Titus Corlățean

Publicat

pe

Titus Corlățean l-a primit, vineri – 15 martie 2024, pe ambasadorul Republicii Armenia la București, E.S. Tigran Galstyan. Vizita diplomatului armean a fost una de prezentare, cu prilejul începerii mandatului.

În cadrul întrevederii, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României și ambasadorul Armeniei au discutat despre stadiul actual al relației bilaterale și perspectivele de colaborare între România și Armenia, atât în plan bilateral, inclusiv prin identificarea de noi domenii de interes comun, cât și în cadrul relației Armenia și Uniunea Europeană.

Cei doi demnitari și-au exprimat încrederea într-o dinamică ascendentă a cooperării economice, în domenii de interes precum energia și comerțul.

Senatorul Titus Corlățean a reiterat sprijinul constant al României pentru aprofundarea relațiilor UE-Armenia și a subliniat importanța diplomației parlamentare în consolidarea dialogului politic dintre cele două țări și implicit în intensificarea cooperării economice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite