Connect with us

Dâmboviţa

ALDE propune ca Legea educaţiei să fie valabilă cel puţin 20 de ani

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Pretindem că suntem un popor educat, însă învățământul nu este decât un haos general, modificat anual sau chiar semestrial – spune preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre. În acest context, ALDE a structurat principalele măsuri care să stabilizeze sistemul de învăţământ din ţara noastră şi, astfel să ne construim viitorul pe o bază solidă:

– Adoptarea unei legi a educației, valabilă pe termen lung, minimum 20 de ani, astfel încât eficiența sistemului de învățământ să fie vizibilă în timp. De asemenea, ar asigura coerența și buna organizare a procesului educativ. Pentru elevi, cea mai mare problemă a sistemului de învățământ o reprezintă schimbările frecvente de legislație. Lipsa unei strategii pe termen lung, aglomerarea inutilă a materiei, schimbările frecvente ale programelor școlare îi bulversează pe cei mai mulți dintre elevi. Efectul se regăsește în rezultatele tot mai slabe la examene. De aceea este nevoie o lege a educației care să asigure coerența pe termen lung a sistemului de învățământ.

– Creșterea calității corpului profesoral, prin examinări riguroase, dar și prin adoptarea unor metode europene de predare, în concordanță cu nevoile tinerilor, în vederea pregătirii acestora pentru integrarea pe piața muncii. Rezultatele slabe la învățătură a elevilor sunt și un rezultat al unui act de educație lipsit de responsabilitate. Observăm, an de an, la examenele de titularizare în învățământ, tot mai mulți candidați care promovează cu note scăzute. Este evident că e o prioritate investiția în pregătirea cadrelor didactice. De calitatea corpului profesoral depinde calitatea actului de educație și performanțele elevilor. Adăugăm și atragerea la catedră a tinerilor absolvenți cu performanțe (aici amintim rezultatele foarte slabe la examenul de titularizare în învățământ, calitatea scăzută a prestației corpului profesoral). Avem învățământ centrat pe elev, pe foarte multă informație, dar nu și pe profesori capabili să se adapteze permanent la societate.

– Adaptarea educației la nevoile pieței muncii! România se confruntă cu o acută criză a forței de muncă, cu dispariția specialiștilor și meseriașilor în diferite domenii de activitate. Susținem investiția în învățământul dual, profesional și liceal, filiera tehnologică, pentru obținerea unei calificări profesionale. Este nevoie de o schimbare de mentalitate în ceea ce privește scopul educației. Să renunțăm la a ne mai mulțumi cu colecții de diplome și să punem bazele unui sistem de învățământ aplicat la nevoia de forță de muncă competitivă la nivel național și internațional.

– Programă școlară care să aibă în centrul atenţiei elevii, nu interesele adulților, care iau decizii fără să țină cont de ceea ce se întâmplă în sălile de curs și să se axeze pe dezvoltarea personală a tinerilor, care reprezintă viitorul!

– Uniformă obligatorie, specifică fiecărei unități școlare în parte. Deși poate părea o măsură „comunistă”, este cea mai bună modalitate de eliminare a discriminării între elevi, nu toți având aceleași posibilități financiare. Mai mult decât atât, ar asigura decența in cadrul unităților de învățământ, care, în ultima perioada s-au transformat în adevărate podiumuri de prezentare a modei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii la patinoarul de la Turnul Chindiei, de Moș Nicolae!

Publicat

pe

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul din incinta Curții Domnești de la Târgoviște, în ziua de Sfântul Nicolae.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care îi invită să vină în număr cât mai mare la Turnul Chindiei și să se bucure de această surpriză.

Patinoarul de la Curtea Domnească va fi deschis începând de sâmbătă – 3 decembrie 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats