Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Aurelian Cotinescu a fost desemnat oficial candidatul PNL la Primăria Târgoviște

Publicat

pe

S-a decis. Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, a fost desemnat drept candidat al liberalilor pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște la alegerile care se vor desfășura peste câteva luni.

Din câte am aflat, a fost realizată inclusiv echipa de consilieri ai PNL, dar, deocamdată, nu au fost făcute cunoscute numele celor care se vor afla pe listă.

Aurelian Cotinescu ne-a declarat că a primit cu emoție această nominalizare și că va face tot ceea ce îi va sta în putință pentru a-i convinge pe târgovișteni că el reprezintă cea mai bună soluție pentru binele întregii comunități.

Cotinescu ne-a mai spus că va duce o campanie electorală onorabilă, bazată pe idei, soluții, proiecte și că nu este adeptul atacurilor la persoană. În opinia sa, campania electorală trebuie să reprezinte o tribună a bunei cuviințe, a programelor, a respectului față de ceilalți candidați și, nu în ultimul rând, al respectului față de cetățeni, care trebuie să decidă, până la urmă, cine este cel mai bun.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Ioana Andreoiu, candidatul PNL pentru Primăria Moroeni, propune alt concept de a face administraţie

Publicat

pe

Se anunţă o luptă dură pentru ocuparea funcţiei de primar al comunei Moroeni, judeţul Dâmboviţa. Şi asta fiindcă în competiţia electorală şi-a anunţat participarea şi Ioana Andreoiu, o femeie realistă, bine ancorată în realitate, cunoscătoare a problematicii locale şi care vrea să schimbe faţa localităţii, să aducă în prim-plan un alt concept de a face administraţie, de a comunica cu cetăţenii şi de a le rezolva problemele. Candidata Partidului Naţional Liberal şi-a structurat un program vast, cu idei, soluţii şi rezolvări.

„M-am încris în această competiţie electorală fiindcă iubesc Moroeniul, fiindcă iubesc oamenii acestor locuri şi pentru că îmi doresc o viaţă mai bună pentru ei. Proiectul meu este bazat pe transparenţă totală cu cetăţenii, pe atragerea de fonduri europene ce vizează dezvoltarea comunei în absolut toate domeniile. Nu vreau să ratez nicio finanţare comunitară.

Moroeni, pentru a se înscrie în categoria localităţilor moderne, civilizate, are nevoie de reţea de canalizare, de apă potabilă în toată comuna. Suntem o aşezare cu potenţial turistic ridicat. Nu putem dezvolta această latură a economiei locale dacă nu avem infrastructura pusă la punct, dacă nu dispunem de utilităţile care aduc confort şi civilizaţie. Aceste lucruri vreau să le pun eu la punct”, ne-a declarat candidata PNL pentru funcţia de primar al comunei Moroeni.

Ioana Andreoiu a organizat, cu ocazia sărbătorilor de Mărţişor, un eveniment festiv la care a invitat câteva zeci de cetăţeni din toate satele comunei. Au mai participat la această manifestare de socializare şi comunicare inspectorul şcolar general Ion Sorin – candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Georgică – primvicepreşedinte al PNL Dâmboviţa şi candidat pentru un post de deputat în Parlamentul României, Aritina Mihai – preşedinta organizaţiei de femei a PNL Dâmboviţa, Bogdan Marcu – consilier judeţean PNL şi membru Directorat Transelectrica şi consilieri locali.

Citește în continuare

ALEGERI

Găeştiul nostru altfel! 10 obiective propuse de candidatul independent Daniela Rotaru

Publicat

pe

Daniela Rotaru a devenit cunoscută în Găeşti în special după numeroasele demersuri efectuate către autorităţile statului, în vederea rezolvării unor probleme de maximă importanţă pentru comunitatea locală, precum consolidarea pasajului peste calea ferată. Ne-a declarat că rezultatele obţinute ca urmare a iniţiativelor sale cetăţeneşti au determinat-o să se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Găeşti. Din poziţia de edil ar putea să aducă schimbări importante în viaţa locuitorilor din Găeşti. Are idei, putere de muncă şi dorinţa de a face lucruri bune. Trebuie doar ca alegătorii din Găeşti să-i acorde votul lor de încredere!

„Îmi doresc o administrație în care să primeze interesul cetățeanului, nu interesul de grup sau de partid și am hotărât să candidez independent la Primăria Găeşti. Ce mă reprezintă? Munca mea! Din 2018, mă implic intens în viața comunității şi lupt pentru transparentizarea administrației publice.

În calitate de cetățean, în urma demersurilor repetate la CNAIR și a petiției semnate de găeşteni, am obținut reconsolidarea pasajului rutier peste calea ferată, lucrări care vor începe în această primăvară.

În momentul actual, îmi doresc și intenționez să ajut proprietarii de apartamente să organizeze adunări generale la asociațiile de proprietari de care aparțin (nimeni nu a fost convocat vreodată la vreo adunare generală, nimeni nu știe cine este președintele sau cenzorul asociației din care face parte). Sunt destul de multe probleme, iar oamenii au nevoie de informare și îndrumare”, spune Daniela Rotaru.

Programul politic pe care-l propune găeştenilor candidatul independent Daniela Rotaru, odată implementat, ar transforma oraşul într-o localitate la fel ca cele din vestul Europei. Toate măsurile pun accent pe o administraţie transparentă, onestă şi prietenoasă.

„Urmăresc crearea unei comunităţi în care cetăţenii să ia parte la acţiunile publice, să le pese de cheltuirea banilor publici şi să fie motivaţi să dezvolte afaceri şi acţiuni spre binele tuturor. Transparenţa este primul pas spre eliminarea corupției!”, ne-a declarat Daniela Rotaru.

Găeştiul nostru altfel!

1. Transparenţă şi digitalizare
– Dezvoltarea site-ului Primăriei, astfel încât cetăţenii să aibă acces la toate informaţiile despre organizare, grilă de salarizare, proiecte, horărâri ale Consiliului Local, achiziţii, contracte, facturi, plăţi etc.
– Buget participativ. Pe site-ul Primăiei va exista o rubrică în care cetăţenii vor propune şi vor vota proiecte pentru dezvoltarea oraşului
– Transmiterea online de solicitări, certificate, fişe fiscale, adeverinţe etc.
– Dezvoltarea sistemului ghişeul.ro pentru ca cetăţenii să poată vizualiza şi plăti online impozitele şi taxele
– Întâlniri periodice cu cetăţenii pentru dezbaterea proiectelor şi transmiterea acestora online
– Şedinţele Consiliului Local vor fi transmise online
– Internet gratuit în locurile publice
– Implementarea sistemului de management anti-mită

2. Transport şi infrastructură
– Dezvoltarea unei relaţii strânse cu CNAIR în vederea demarării lucrărilor pentru consolidare pasaj rutier peste CF şi realizare şosea de centură
– Construire sens giratoriu la „Complex” sau semaforizarea acestei intersecţii
– Înfiinţare transport intraurban, reabilitarea şi modernizarea staţiilor de autobuz şi construirea unei autogări
– Abonamente gratuite pe cursele intraurbane pentru pensionari şi elevi

3. Acasă în siguranţă
– Repunerea în funcţiune a camerelor de supraveghere şi asigurarea monitorizării activităţilor suspecte
– Semaforizarea trecerilor de pietoni din proximitatea unităţilor de învăţământ
– Sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân
– Implementarea proiectului privind padocul de câini şi construirea unei clinici veterinare care să îl deservească
– Noi proiecte pentru asfaltare, trotuare, canalizare, apă, gaze, şanţuri şi podeţe
– Construire toalete publice în parcuri, autogară şi gară
– Construire cişmele de apă în gară, autogară, parcuri şi spaţii de joacă

4. Găeştiul verde
– Plantarea de copaci aferent străzilor, aleilor dintre blocuri şi spaţiilor de joacă
– Construire parc de panouri solare care să asigure iluminatul stradal şi al instituţiilor publice
– Reabilitarea termică a blocurilor
– Amenajare şi igienizare pârâu Răstoaca
– Dotarea cu aspiratoare auto de frunze şi perie auto pentru spălarea asfaltului
– Implementarea unor soluţii pentru colectarea deşeurilor dificile: reziduuri de materiale de construcţii, sticlă de geam, anvelope, electrocasnice, baterii, ulei uzat, mobilă uzată etc.
– Valorificarea resturilor vegetale prin tocare şi transformare în compost
– Toaletarea corespunzătoare a copacilor
– Suplimentarea coşurilor de gunoi
– Combaterea buruienii ambrozia
– Campanii de informare şi educare

5. Dezvoltare şi încurajare afaceri locale
– Diminuarea impozitelor şi taxelor locale pe teren şi construcţie pentru sediu firmă şi punct de lucru
– Înfiinţare birou specialişti atragere fonduri europene care să ajute persoanele care vor să-şi deschidă afaceri
– Înfiinţare consiliu consultativ unde reprezentanţii mediului de afaceri să se întâlnească lunar cu autorităţile administraţiei locale
– Dezvoltare parc industrial
– Construire minipieţe agroindustriale în fiecare cartier
– Reabilitare şi modernizare Piaţa Sf Ilie

6. Egalitate de şanse pentru toţi copiii
– Implementare program after school subvenţionat de Primărie
– Continuarea proiectelor existente privind extinderea, reabilitarea şi modernizarea şcolilor
– Menţinerea transportului gratuit pentru elevi
– Dotarea bibliotecii orăşeneşti cu noi cărţi
– Program de educaţie non-formală

7. Social – Avem grijă de copiii şi de bătrânii noştri
– Construirea unui azil de bătrâni şi pentru copiii abandonaţi într-o locaţie comună, oferindu-le posibilitatea să interacţioneze şi să se ajute reciproc
– Primăria va subvenţiona plata medicamentelor pentru persoanele vulnerabile şi cu venituri mici
– Consultanţă psihologică în şcoli pentru copiii care provin din medii defavorizate, din familii divorţate sau monoparentale şi în cazurile în care un părinte este plecat în străinătate

8. Sănătate
– Acordarea sprijinului necesar pentru ca punctul de ambulanţă şi prim ajutor să funcţioneze la parametri optimi
– Reabilitarea policlinicii şi dotarea acesteia cu lift
– Dotarea spitalului cu echipament modern

9. Sport şi cultură
– Construire piste pentru biciclişti
– Finalizare bazin de înot
– Premiere sportivi campioni
– Activităţi cultural-educative
– Proiecte cinematografice şi invitarea unor trupe de teatru care să susţină spectacole la Casa de Cultură

10. Comunitate
– Organizarea de acţiuni care să implice participarea oamenilor din comunitate: plantări de pomi, ecologizare, concursuri
– Organizarea de activităţi culturale cu ocazia zilelor oraşului, zilei copilului şi Zilei Naţionale a României, de care să se bucure toţi locuitorii oraşului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT