Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Creşa nr. 13 din Târgovişte, extinsă cu un corp de clădire de 1.000 mp!

Publicat

pe

La Târgovişte, se munceşte din plin pe şantierele deschise în vederea construcţiei, reabilităriii şi modernizării institituţiilor de învăţământ şcolar, preşcolar şi antepreşcolar. Astăzi – 25 februarie 2020, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de administratorul public – Gabriel Boriga şi de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, s-a aflat în microraionul VI, unde se lucrează cu nerv la proiectul de extindere şi modernizare a Creşei nr. 13.

Investiţia, cu o valoare de 5,4 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În afară de faptul că sunt refăcute şi modernizate spaţiile vechi ale creşei, a fost construit şi un corp de clădire cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

„Este o investiție de natură să contribuie la schimbarea, într-o măsură semnificativă, a ofertei pe care această unitate de învățământ antepreșcolar o avea. Noul imobil depășește cu mult suprafața imobilului existent aici. În afara acestei extinderi, care este într-un stadiu de execuție de aproape 70%, în acest moment, se lucrează la fațade, dar și în interior, la instalații, tâmplărie etc.

De asemenea, se reabilitează integral și imobilul vechi, astfel încât să putem, până la începutul verii, să finalizăm și acest obiectiv de investiții. Pentru că vremea a permis și s-a lucrat în ritm susținut, lucrările vor fi finalizate cu aproximativ 6 luni mai devreme față de termenul prevăzut.

Predarea amplasamentului s-a făcut undeva în luna februarie 2019, suntem la un an diferență, iar termenul de execuție era de 24 de luni”, a declarat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Măsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19

Publicat

pe

de

În vederea limitării răspândirii cu noul coronavirus, Primăria Municipiului Târgoviște a demarat, miercuri, 8 aprilie 2020, o amplă acțiune de igienizare și dezinfectare a străzilor și trotuarelor din oraș.

Aproximativ 150 de salariați de la Direcția de Salubritate și SC Eco Sal Târgoviște spală arterele principale, dar și străzile și trotuarele din carteiere cu un detergent eco, ce are rol de degresare, dezinfectare și parfumare, aprobat de autoritățile sanitare în domeniu. De asemenea, zonele dezinfectate sunt clătite cu apă imediat după efectuarea operațiunii. Acțiunea a demarat în Microraioanele XI și XII și va continua și în restul orașului.

Vă amintim că administrația locală a finalizat, în urmă cu câteva zile, o altă operațiune amplă de combatere a COVID-19. Este vorba de dezinfecția celor aproximativ 1.500 de scări de bloc prin pulberizare. De asemenea, în fiecare scară a fost montat câte un dispozitiv cu gel dezinfectant pentru igienizarea populației.

Dezinfectarea a fost efectuată prin Direcția de Salubritate a Municipiului Târgoviște, operator autorizat pentru acest gen de activități.

Ca măsură complementară, luând în considerare prevederile Ordonanțelor Militare Nr. 2/21.03.2020, respectiv Nr 3/24.03.2020, Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Asistență Socială, vine în sprijinul persoanelor vârstnice, de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afară locuințelor.

Dacă va aflați în situația de mai sus sau cunoașteți o persoană care se încadrează în categoria prezentată, vă rugăm să vă adresați Direcției de Asistență Socială Târgoviște.

Solicitările vor fi efectuate telefonic, la numerele:

– 0372.764.198 ( zilnic între orele 08:00 – 16:00);
– 0742.087.920 (non-stop).

Alte acțiuni pentru limitarea răspândirii covid-19 pe care le execută Primăria Târgoviște în această perioadă:

– Dezinfectare generală a mijloacelor de transport în comun (de cel puțin 2 ori/săptămână). De asemenea, la finalizarea traseului se va desfășura un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere, a ușilor, scaunelor și a altor elemente de sprijin din autobuze și microbuze;
– Dezinfectare unități de învățământ: acțiune în derulare, cu precizarea că la redeschiderea cursurilor medicul școlar va realiza un triaj epidemiologic;
– Dezinfectare generală a spațiilor Primăriei, cu accent pe cele deschise publicului, la care se adaugă măsuri de dezinfectare curentă, cu caracter permanent;
– Distribuirea de măști și mănuși către personalul Primăriei care lucrează cu publicul;
– Contactarea persoanelor izolate la domiciliu, în vederea acordării măsurilor de sprijin, astfel încât să se evite orice situație în care persoanele respective să iasă din izolare;

La toate acestea se adugă măsura diminuării programului de transport în comun cu aproximativ 40%.

Astfel, vehiculele aparținând „Servicii Publice Municipale Târgoviște” vor funcționa după următorul program:

– 05.00 – 08.00 – curse normale;
– 13.00 – 16.00 – curse normale exterior;
– 21.00 – 23.00 – curse normale.

NOTĂ: Programul detaliat de transport poate fi consultat și în stațiile de traseu, precum și în cadrul aplicației Târgoviște City App. De precizat că toate spațiile administrației publice locale târgoviștene destinate lucrului cu publicul sunt dotate cu dozatoare cu substanțe dezinfectante pe bază de senzor.

Numerele de telefon puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în această perioadă de pandemie sunt:

-0786 930.676
-0785 213.252
-0785 213.253
-0785 213.254

Biroul de presă al Primăriei Târgovişte

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Platformă digitală pentru depunere online a documentelor către instituţiile publice

Publicat

pe

Autoritatea pentru Digitalizarea României a lansat, în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru Tehnologii Avansate, Bithat și Telekom, o platformă digitală care serveşte drept intermediar pentru înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online.

aici.gov.ro oferă, ca primă funcționalitate, posibilitatea ca toate persoanele juridice din România să transmită către reprezentanțele județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM) cererea pentru solicitarea șomajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificată prin OUG nr. 32/2020. Șomajul tehnic permite societăților private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaților respectivelor societăți.

De săptămâna aceasta, platforma va oferi și instrumente necesare plății indemnizației pentru alți profesioniști, cooperatiști și structuri sportive sau persoane fizice care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, afectați prin instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT