Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

18.444 de dosare pentru înstrăinare terenuri agricole din extravilanul judeţului Dâmboviţa

Publicat

pe

viorel cigăran - director Direcţia Agricolă Dâmboviţa

Direcţia Agricolă Dâmboviţa a emis, până în prezent, 277 de avize pentru vânzarea de terenuri agricole situate în extravilan, conform Legii 17/2014 – precizează directorul Viorel Cigăran. Înstrăinarea s-a făcut către persoane fizice din România sau către persoane juridice cu sediul în România.

În total, la Direcţia Agricolă Dâmboviţa s-au depus, de la apariţia Legii privind reglementarea vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi până în prezent, 18.444 de dosare, însă doar în 277 de situaţii a fost nevoie să se elibereze aviz. În celelalte cazuri, înstrăinarea s-a făcut liber, întrucât nu au existat coproprietari, arendaşi sau vecini care să dorească să cumpere. De asemenea, nici Agenţia Domeniilor Statului nu şi-a exprimat dreptul de preemţiune.

Atenţie! Potrivit Legii 17/2014, vânzarea liberă a terenului la un preţ mai mic decât cel cerut în oferta de vânzare ori în condiţii mai avantajoase decât cele arătate în aceasta atrage nulitatea absolută. De asemenea, se precizează în lege că vânzarea unui teren agricol din extravilan fără aviz din partea Direcţiei agricole constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 de lei la 100.000 de lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT