Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Noutăţile campaniei APIA de depuneri cereri unice de plată 2020

Publicat

pe

În data de 2 martie 2020, APIA demarează campania de depunere cereri unice de plată. Fermierii pot depune solicitările până la 15 mai. Cei care nu vor reuşi să se încadreze în acest termen vor avea la dispoziţie 25 de zile calendaristice însă vor plăti penalităţi de 1% din suma pe care o vor avea de încasat pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Astăzi – 26 februarie 2020, Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa şi Cristian Cosma – şef Centrul Răcari au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, noutăţile campaniei 2020. Acestea au legătură cu măsurile de dezvoltare rurală, cunoscute drept angajamente de agromediu:
– Fermierii care au angajamente în derulare le pot continua şi în 2020;
– Fermierii care şi-au încheiat angajamentele de agromediu în 2019 le pot prelungi cu 1 an, cu condiţia să-şi menţină suprafaţa angajată;
– Fermierii care şi-au încheiat angajamentele pot încheia angajamente noi pe aceleaşi parcele cu schimbarea schemei de plată sau pot încheia angajamente noi pe alte parcele fără schimbarea schemei de plată;
– Fermierii care nu au avut angajamente de agromediu pot încheia astfel de angajamente.

Atenţie! Un fermier care încheie angajament pentru agricultură ecologică nu va putea obţine acelaşi produs şi în condiţiile clasice. Cu alte cuvinte, dacă încheie angajament pentru grâu ecologic spre exemplu, nu mai poate cultiva grâu pe celelalte parcele pe care le deţine şi care nu sunt incluse în angajament.

De asemenea, trebuie reţinut faptul că este obligatoriu ca angajamentul să fie dus la final, altfel trebuie restituţi toţi banii primiţi ca subvenţie, iar perioada unui angajament este de 7 sau 8 ani – în funcţie de cultură: 2 sau 3 ani pentru etapa de conversie şi 5 ani pentru angajamentul propriu-zis. Cuantumul subvenţiilor acordate anual pleacă de la 220 euro şi ajunge la 580 euro/hectar – în funcţie de etapă şi de cultură.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT