Connect with us

Dâmboviţa

Liberalul Nicolae Răbaea, invitat să candideze din partea ALDE la Primăria Moreni!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook / Răbaea Eugen Nicolae

PNL Dâmboviţa va avea o surpriză la Moreni. Unul dintre liderii locali ai PNL, Nicolae Răbaea, a primit invitaţia de a candida din partea ALDE pentru funcţia de primar al municipiului de pe Cricov.

Decizia de abordare a tânărului PNL-ist a fost luată de preşedintele Ionel Petre, ca urmare a faptului că între PNL şi ALDE, oficial, o vreme aliaţi la guvernare, există mari neînţelegeri şi incompatibilităţi în ceea ce priveşte politica de cadre şi relaţia deloc neprincipială menţinută de reprezentanţii PNL.

Invocând rezultatul unui sondaj, conducerea organizaţiei PNL Dâmboviţa l-a nominalizat drept candidat pe Robert Harabagiu, nu pe Nicolae Răbaea. Din câte am aflat, Harabagiu este agreat de Gabriel Plăiaşu şi Gabriel Grozavu, al căror cuvânt cântăreşte mult în momentul de faţă în partid, fiind apropiaţi ai liderului Ludovic Orban.

Ionel Petre – preşedinte ALDE Dâmboviţa

„A fost mazilit de către aceşti liberali de unică folosinţă dâmboviţeni care nu au serviciu decât atunci când partidul din care fac parte este la guvernare şi care nu sunt în stare nici măcar să-şi menţină o echipă”, a declarat Ionel Petre.

Liderul ALDE Dâmboviţa a spus că nu a vorbit până acum cu Nicolae Răbaea, dar uşa îi este deschisă la ALDE, să expună ceea ce vrea să facă bun pentru morenari dacă va ieşi primar dar şi povestea despre executarea sa în PNL.

„Domnule Răbaea, aveţi în mine un om care nu doar că vă acceptă, ci vă sprijină în ideile pentru Moreni. Aveţi o echipă care abia vă aşteaptă şi sper ca morenarii să continue să-i fie aproape”, a spus Ionel Petre – preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats