Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ALDE, trădat de liberalii din Dâmbovița. Protocolul e doar pe hârtie!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmbovița, este supărat tare pe liberalii din județ, din cauza faptului că nu au respectat protocolul de colaborare încheiat la nivel central şi local. Conform acelei înţelegeri, unul dintre subprefecţii judeţului Dâmboviţa trebuia să fie nominalizat de ALDE, dar liberalii i-au dat cu flit persoanei agreate de ALDE.

„Am venit cu o propunere de subprefect, cu un jurist, aşa cum ar trebui să avem la Prefectură. Nu a fost acceptată tocmai pe motivul că un domn din conducerea PNL Dâmboviţa a fost lezat de faptul că, în istorie, cineva i-a deranjat soţia la locul de muncă. Cel mai probabil s-a ajuns la Ludovic Orban, care a abandonat acest proiect şi a lăsat judeţul Dâmboviţa fără subprefect.

În acest moment, pe poziţia de prefect avem un domn care este inginer agronom. Ar fi culmea ca noi să fi venit acum cu un tehnician veterinar şi am fi transformat Prefectura Dâmboviţa într-o fermă”, a declarat liderul ALDE Dâmboviţa.

A mai spus Ionel Petre că a mai avut şi alte propuneri de profesionişti pentru funcţii cu responsabilitate, unde oamenii de la ALDE ar fi putut performa, dar nu au fost acceptaţi de liberali.

„Se pare că metehnele puterii se transmit de la un partid la altul. Ceea ce nu am reuşit să facem în colaborare cu PSD nu reuşim să facem nici cu PNL”, a concluzionat Ionel Petre.

Dâmboviţa

Persoane necunoscute au pus foc unei case din Tătărani!

Publicat

pe

Un incendiu devastator a cuprins aseară două locuințe din comuna Tătărani, județul Dâmbovița. La fața locului au intervenit cu două echipaje de stingere pompierii militari de la Grupul din Voinești. Cu tot efortul depus de salvatori, flăcările au făcut un adevărat prăpăd.

La prima constatare, a ars total acoperișul unei case și cel al unei anexe gospodărești pe o suprafață de peste 100 mp. Focul a mistuit toate obiectele de mobilier, aparatura electrocasnică și îmbrăcămintea aflate în două camere de locuit.

Combustia teribilului incendiu a fost asigurată de circa 1000 kg de lemne care se aflau depozitate în pătulul de deasupra imobilului.

Cauza care a dus la producerea acestei nenorociri se pare că este aprinderea intenționată a casei.

Ancheta derulată de polițiști va elucida circumstanțele care au condus la producerea dezastrului.Vom reveni.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Incendiu la baza furajeră a fermei Erbaşu de la Nucet

Publicat

pe

S-au înmulțit incendiiile. Au ieșit gospodarii la muncă în câmp și au găsit o formă ușoară de a curăța pământul de resturi furajere: pun foc. Metoda, venită din vechi timpuri și reluată cu succes de câțiva ani, este total ilegală. Dar cine să îi sancționeze pe făptași, pe indivizii harnici cu apucături piromane? Pompierii spun că sunt greu de găsit, șefii de post care acum păzesc la carantinați și izolați, nici atât.

Nu mai vorbim de rolul negativ, distrugător pe care îl are focul asupra ecosistemelor, asupra biotopurilor, dar sunt puse în pericol, nu de puține ori, pădurile, comunitățile umane. Nu este zi să nu auzim de un incendiu de vegetație, de pădure sau de vreo extindere la locuințe și anexe gospodărești, la ferme.

Astăzi, de pildă, baza furajeră a unei ferme recunoscute de la Nucet a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii militari au intervenit rapid, dar lupta este una dură, ținând cont de cantitatea mare de material inflamabil. Au ars peste 180 de baloți de paie. La fața locului, s-au deplasat trei echipaje de pompieri. Focul a fost pus fie de o mână criminală, fie declanșat ca urmare a unor activități desfășurate în apropierea bazei furajere.

Târgoviștenii s-au speriat şi ei când au văzut pe cer, spre zona de nord a orașului, un fum dens, negru. Ardea vegetația uscată de teritoriul satului Valea Voievozilor. Incendiul deosebit de puternic se putea extinde la locuințele oamenilor. Au intervenit de urgență pompierii militari, jandarmi și voluntari de la Serviciile pentru Situații de Urgență de la Răzvad și Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT