Connect with us

Dâmboviţa

România, condamnată la haos şi sărăcie cu Cîţu în fruntea Guvernului!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, a luat imediat poziţie după ce şeful statului l-a nominalizat, parcă într-un total dispreţ faţă de restul ţării, pe Florin Câţu pentru funcţia de premier al României.  Surprinsă de această nouă carte a anticipatelor pe care Klaus Ioannis o scoate din mânecă, Claudia Gilia spune că Florin Câţu, născut parcă de Ziua Păcălelilor – 1 aprilie, nu este o glumă, ci un adevărat dezastru.

„Un ministru invalidat de nenumărate ori de comisiile şi plenul Senatului sau al Parlamentului este numit premier. Un om care a împrumutat ţara în câteva luni cu 10 miliarde de euro, a destabilizat economia şi a dus euro la un maxim istoric este numit să conducă România.

Am mai spus că România a devenit un experiment pentru Iohannis, unul cinic, de sorginte dictatorială. PSD nu va valida deciziile cinice ale unui Preşedinte – iresponsabil care ignoră o decizie a Curţii Constituţionale, doar pentru că vrea «Guvernului lui», «Parlamentul lui». «Desemnarea candidatului la funcţia de premier trebuie să aibă ca scop coagularea unei majorităţi parlamentare», este opinia CCR.

Este evident că Preşedintele nu vrea stabilitate, nu vrea ca România să aibă Guvern. A demonstrat-o prin numirea lui Ludovic Orban pentru a doua oară, deşi PNL anunţase că nu îşi va susţine propriul guvern. Suntem la mâna unor iresponsabili cinici, ale căror decizii ne vor afecta pe toţi.

Cu Cîţu în fruntea Guvernului României, ţara noastră ar fi condamnată la haos şi la sărăcie. PSD va apela la toate pârghiile constituționale și legale pentru a împiedica un asemenea dezastru, când unul dintre cei mai slabi miniştrii pe care i-a avut România este chemat de Iohannis să ia decizii cruciale într-un moment extrem de delicat în care, peste toate provocările unei guvernări, România se confruntă şi cu primul caz confirmat de coronavirus. Cîţu şi Coronavirusul au venit în aceeaşi zi peste români! Fatidică zi”, a comentat deputata PSD.

ADMINISTRAŢIE

Prefectura Dâmboviţa, punct de vedere pe subiectul Consiliul Local Lungulețu

Publicat

pe

Prefectura Dâmboviţa, exercitând controlul de legalitate, apreciază că Hotărârea prin care a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Lungulețu, aferent anului 2021, întrunește toate condițiile de formă și fond prevăzute în lege.

„La ședință au participat 15 consilieri, toți figurând în lista cuprinzând aleșii locali în funcție, întocmită în temeiul art. 263 din Codul Administrativ și a Ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 2341/2019.

Din foile colective de prezență rezultă că s-au întrunit comisiile de specialitate ale consiliului local, iar în procesul-verbal întocmit în cadrul ședinței se menționează că avizele comisiilor de specialitate sunt favorabile.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru și o abținere”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Județului Dâmboviţa, ca urmare a faptului că, în spațiul public, au apărut informații că proiectul de hotărâre a fost votat de o persoană care nu depusese jurământul în calitate de consilier local (Vezi declarații Ionuț Lăscaie)

Cât privește adoptarea bugetului local în ședință extraordinară, Prefectură apreciază că acest aspect ține de „oportunitatea adoptării actului administrativ și nu de legalitatea acestuia”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Cea mai mare creșă din Târgovişte a intrat în faza de recepție

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedura de recepție la finalul lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere și dotare executate la Creșa Nr. 16 (Micro IV) în cadrul unei proiect de peste 6 milioane de lei derulat cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Practic, unitatea de învățământ antepreșcolar a fost reabilitată integral și a fost construit, totodată, un nou corp de clădire, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 1.400 mp, adică dublu față de cel vechi. A rezultat, spune primarul Daniel Cristian Stan, cea mai mare creșă din municipiul Târgoviște, o unitate cu spații extrem de generoase, unde vor putea fi primiți, la finalul perioadei de pandemie, peste 200 de copii.

„În acest moment, se mai lucrează la Creșa Nr. 2, tot pe PNDL. Raportat la infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, se lucrează la Grădiniţa Nr. 8 – Rază de Soare, pe fonduri europene, la Școala Nr. 13 – Matei Basarab, tot pe fonduri europene și facem toate eforturile ca în luna septembrie să avem gata și această unitate de învățământ. Acolo, avem un proiect de peste 20 de milioane de lei și veți vedea din nou o școală schimbată și una dintre cele mai moderne din România.

De asemenea, la finalul anului școlar, vor debuta și lucrările la Școala Nr. 6 – Tudor Vladimirescu. Este vorba de un proiect de aproximativ 21 de milioane de lei, care va schimba radical acea unitate de învățământ. Va fi transformată integral, așa cum au fost transformate toate unitățile de învățământ la care am intervenit. Să ne aducem aminte de Școala Nr. 8 – Mihai Viteazul sau de Grădinița Nr. 13, 14, de Creșa Nr. 13, 8, 14, de baza sportivă de la Colegiul Național Constantin Carabella, de reabilitarea sălii de sport de la CSȘ – pentru a aminti numai câteva dintre investițiile derulate în ultimele 12 luni pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște, o infrastructură educațională care arată din ce în ce mai bine”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul este nemulțumit de faptul că actualul Guvern a refuzat să finanțeze alte câteva proiecte pe care administraţia municipiului Târgoviște le are pregătite.

„Este vorba, spre exemplu, de Școala Nr. 10 – Radu cel Mare. Din păcate, la aprobarea bugetului național s-a refuzat finanțarea acestei unități de învățământ, inclusiv prin votul parlamentarilor de Dâmbovița ai actualei coaliții de guvernare, care au fost și împotriva finanțării stadionului și a unor pachete de străzi din municipiul Târgoviște. Căutăm o soluție de finanțare pe CNI, unde am depus deja solicitarea și așteptăm să vedem dacă se concretizează. De asemenea, Școala Nr. 1 – Vasile Cârlova face obiectul preocupărilor noastre. Problema majoră pe care o avem în acest moment este generată de un buget foarte strâns. Sper să reușim, în perioada următoare, să depășim aceste probleme fără precedent. Este cel mai mic buget din ultimii 7-8 ani, iar presiunea este una deosebit de mare”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT