Conectați-vă cu noi

Argeș

Ai văzut-o? A plecat de acasă de 10 zile şi nu a mai revenit

Publicat

pe

Poliţiştii din Argeş caută o femeie în vârstă de 37 de ani, care a plecat de la domiciliu din data de 19 februarie, pentru a se întâlni un bărbat din municipiul București, pe care l-ar fi cunoscut pe o rețea de socializare, iar până în prezent nu a mai revenit. Dispariția Elenei-Nicoleta Enache a fost sesizată în după-amiaza zilei de 28 februarie.

„În urma verificărilor s-a stabilit că, în ziua respectivă, femeia s-a întâlnit, în municipiul Câmpulung, cu un bărbat, cu care ar fi plecat spre municipiul București.

Timp de câteva zile, mama femeii, cât și fiica minoră a celei în cauză, au ținut legătura telefonic atât cu femeia, cât și cu prietenul ei, însă începând cu data de 27 februarie, femeia a avut telefonul închis, iar bărbatul cu care aceasta a plecat a susținut că femeia l–ar fi părăsit și că nu ar mai cunoaște absolut nimic de ea.

Bărbatul a fost identificat de polițiștii bucureșteni, însă femeia nu a fost găsită și nu s-a putut stabili cu certitudine unde se află în prezent”, precizează IPJ Argeş.

Semnalmente: înălţime 1,65 m, 50-55 kg, constituție astenică, faţa ovală, ochi albaştri, păr lung, vopsit roşcat.

Vestimentație la momentul plecării: geacă de culoare maro, pantaloni blug de culoare albastru, cizme negre cu toc de înălțime medie.

Persoanele care pot da relaţii despre persoana în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Câmpulung, telefon 0248.512.100.

Argeș

Ai permisul de conducere suspendat? Află cum se face testarea pentru reducerea perioadei!

Publicat

pe

de

Începând cu data de 31 martie 2020, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului gripal COVID 19, activitatea de relaţii cu publicul la ghişeele Serviciului Rutier Argeș este supusă unor limitări, privind accesul cetățenilor, care se va realiza în număr limitat și cu utilizarea unor mijloace de protecție individuale.

La accesul în instituţie, conform prevederilor privind limitarea răspândirii virusului gripal COVID 19, persoanele care doresc să se adreseze poliţiştilor din cadrul ghişeului de lucru cu publicul de la Serviciul Rutier Argeş, au obligaţia de a purta mijloace de protecţie individuale (mănuşi, mască, pix propriu), precum şi de a respecta regulile şi de a utiliza mijloacele puse la dispoziţie în incinta instituţiei (păstrarea distanţei de siguranță, utilizarea dezinfectantului disponibil în holul de acces, prezentarea documentelor doar la solicitarea lucrătorului de la ghișeu).

În acest context, testarea persoanelor în vederea reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice va fi efectuată în limita a 10 persoane pe zi (două serii de câte 5 persoane), conform programului normal, care poate fi accesat gratuit pe adresa de Internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Reamintim că persoanele care doresc să se înscrie pentru susținerea testării de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Rutier Argeș, din Pitești, str. Victoriei nr. 60, cu 30 de minute înainte de începerea testării, în vederea înscrierii la testare, care va avea loc în zilele de marţi şi miercuri, începând cu ora 10:00, respectiv joi începând cu ora 16:00.

Modele de cereri pot fi accesate gratuit la link-ul https://ag.politiaromana.ro/ro/utile/informatii-de-la-politia-rutiera.

Totodată, reamintim că, începând cu data de 12 martie 2020, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii virusului gripal COVIT 19, adoptate la nivel naţional, pentru evitarea aglomerării de persoane, au fost operate o serie de modificări în programul de lucru al ghișeelor de lucru cu publicul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, care sunt mediatizate pe măsură ce sunt implementate.

Astfel, recomandăm tuturor cetățenilor ca pentru depunerea actelor să fie utilizate orice mijloace care asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.

PENTRU FIECARE DOMENIU este necesar să verificați secțiunea dedicată demersului de care aveți nevoie, iar secțiunea referitoare la program face referire doar la orarul normal de lucru, fără restricții.

Suplimentar, oferim următoarele precizări suplimentare:

– cererile privind ordonanțele prin care s-a dispus clasarea/renunțarea la urmărirea penală, respectiv sentințele penale prin care s-a dispus amânarea/renunțarea la aplicarea pedepsei, se vor înainta prin serviciile poștale sau serviciile de curierat rapid, având anexate următoarele: copia documentului de identitate și a dovezii înlocuitoare, respectiv ordonanța/sentința, în original;

– în ceea ce privește solicitările de a comunica identitatea persoanei care a condus autovehiculul pe drumurile publice, răspunsul poate fi transmis prin orice mijloace ce asigura transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax sau e-mail;

– cererile privind avizele pe linie de sistematizare se vor depune exclusiv prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail;

– cererile privind istoricul sanctiunilor la regimul circulației pe drumurile publice se pot depune prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmând ca în termen de 15 zile, de la data înregistrării documentul să fie comunicat la domiciliul sau reședința titularului permisului de conducere;

– în cazul prelungirii dreptului de circulație conform art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, veți proceda după cum urmează:

• pentru dosarele penale aflate pe rolul instanțelor de judecată, potrivit Hotarârii Consilului Superior al Magistraturii-Sectia pentru Judecatori nr. 417/2020, pe durata stării de urgentă, cererile având ca obiect prelungirea dreptului de circulație nu se soluționează, fiind aplicabile dispozițiile art. 14 din Decretul Presedintelui României nr.195/2020;

• pentru dosarele care se află în supravegherea unităților de parchet, conform comunicatului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din data de 27.03.2020, „în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire.
Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă ordonanță.
Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională”.

Titularul permisului de conducere poate adresa o cerere de efectuare a mențiunilor corespunzătoare în bazele de date prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail. Stadiul procesării poate fi verificat telefonic la numărul: 0248.607.000 (interior 20229 sau 20228, în intervalul orar 08.00-16.00).

În situații excepționale, așa cum sunt definite de ordonanţele militare care instituie Starea de Urgenţă, titularul permisului de conducere poate apela numărul de telefon indicat mai sus, iar în funcție de situația expusă, i se va comunica soluția adoptată.

Vă adresăm rugămintea de a conștientiza importanta măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar, fiind generate de instituirea stării de urgentă pe întreg teritoriul României.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si vă asiguram de întreaga noastră disponibilitate în soluționarea cererilor dumneavoastră. Nu în ultimul rând, vă mulțumim pentru sprijin și înțelegere.

BIROUL DE PRESĂ al IPJ ARGEŞ

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul de Pediatrie Piteşti a stabilit circuite medicale pentru bolnavii şi suspecţii COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: romaniatv.net

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti a informat Prefectura Argeş că unitatea spitalicească este pregătită, în acest moment, să primească pacienţi suspecţi de infectare sau infectaţi cu COVID-19.

Conform hotărârii CJSU nr. 14 / 25 martie 2020, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2 / COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități.

“Dacă există un pacient confirmat COVID, îi putem asigura îngrijire. Ca nivel de competență al spitalului, există posibilitatea și să-l transferăm. Până în prezent nu s-a confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 la un pacient pediatric”, spune dr. Aida Enescu – directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT