Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Semnal: Coronavirusul tinde să extindă în instituţiile statului paranoia şi isteria!

Publicat

pe

ing. Cezar Petre - preşedintele Colegiului Tehnic al Diriginţilor de Şantier (Sursa foto: Facebook)

Coronavirusul se dovedește a fi un virus extrem de puternic. El tinde să extindă în instituțiile statului paranoia, isteria și să scoată la iveală incompetența și dezorganizarea – se arată într-un comunicat remis de Colegiul Tehnic al Diriginţilor de Şantier, în contextul în care Inspectoratul de Stat în Construcţii a anulat examenul pentru autorizarea responsabililor tehnici cu execuția care urma să se desfășoare în perioada 9-13 martie 2020.

“Nu este admisibil ca pentru trei cazuri de o banală răceală să oprești funcționarea instituțiilor statului. Observăm că politizarea face mai multe victime decât coronavirusul. În curând o să asistăm la închiderea școlilor, a spitalelor, a magazinelor?” a declarat Cezar Petre, președintele Colegiului Tehnic al Diriginților de Șantier.

“Președintele statului și secretarul de stat Raed Arafat s-au exprimat foarte clar pe această problemă: nu este cazul să inducem în populație o stare de isterie. Dar iată că tocmai instituțiile și reprezentanții statului român au decis să facă acest lucru, afectând activitatea generală a sectorului construcțiilor. Ce urmează? Vom fi nevoiți să oprim șantierele?” a completat Ionuț Sandu, membru al organizației.

Colegiul Tehnic al Diriginților de Santier solicită public ministrului dezvoltării să ceară anularea acestui ordin ilegal, în România nefiind declarată stare de calamitate, iar procedura de autorizare nu prevede anularea în alte condiții.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata o interesantă incursiune în vremurile Universității Populare de Vară!

Publicat

pe

Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ din Vălenii de Munte, județul Prahova, vernisează, vineri – 7 august 2020, la ora 11:00, expoziția temporară „Universitatea Populară de Vară – trecut și prezentˮ. Evenimentul va fi transmis on-line pe paginile de facebook: https://www.facebook.com/Muzeul-Memorial-Nicolae-Iorga; https://www.facebook.com/Muzeul-Judetean-de-Istorie-si-Arheologie-Prahova, precum și pe site-ul şi canalul de youtube ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Pentru a rămâne în spiritul înălțător al Cursurilor de Vară, care se țineau în jurul datei de 15 august, vă propunem o scurtă incursiune prin momentele importante din timpul profesorului Nicolae Iorga și până în zilele noastre, prin intermediul exponatelor din patrimoniul propriu.

Vă așteptăm la Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ în perioada 7 – 31 august 2020 să rememorăm o filă importantă din istoria culturii naționale și să omagiem cea mai de seamă ctitorie a savantului român prin acestă expoziţie, care valorifică fotografii inedite cu Nicolae Iorga în mijlocul cursanților, documente originale emise de Universitatea de Vară, alături de publicații recente și plachete omagiale”, se arată într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Consultare publică pentru punerea în practică a Pactului verde european

Publicat

pe

Kadri Simson - comisar european pentru energie (Foto: OLIVIER HOSLET | Sursă: EPA-EFE

Comisia Europeană îi invită pe cetățeni să-și prezinte, până în data de 21 septembrie, observațiile în procesul de revizuire a Directivei privind energia din surse regenerabile și a Directivei privind eficiența energetică.

„Pentru a atinge obiectivele ambițioase ale Pactului verde european, am început să evaluăm impactul unor obiective mai ambițioase privind clima pentru 2030, precum și diferitele scenarii pentru a ajunge acolo. Este clar că fiecare cale către neutralitatea climatică necesită extinderea și accelerarea producției de energie din surse regenerabile, precum și consolidarea acțiunilor noastre în materie de eficiență energetică. Trebuie să luăm în considerare toate instrumentele de care dispunem pentru a ne atinge scopul. Aceste foi de parcurs sunt începutul unui proces care va orienta viitoarele noastre acțiuni stabilite pentru iunie 2021″, a declarat Kadri Simson – comisarul european pentru energie.

Următoarea etapă a revizuirii directivelor va fi o consultare publică deschisă, mai târziu în cursul acestui an.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!