Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Colaborarea dintre Primăria Gura Ocniţei şi Rumänien Sunshine Germania, exemplu de bună practică!

Publicat

pe

Administraţia publică de la Gura Ocniţei se poate lăuda cu una dintre cele mai bune colaborări pe care o unitate administrativ-teritorială din judeţul Dâmboviţa a putut să o aibă pe linie de parteneriat în varii domenii de activitate şi până la sprijinul material primit de la Asociaţia Umanitară Rumänien Sunshine din Germania.

Relaţia a fost una deosebit de rodnică, îndeosebi pentru partea română care, în afară de faptul că a primit diferite donaţii, a putut experimenta, a putut vedea pe viu cum funcţionează mecanismele socio-administrative într-o comunitate germană şi a putut să pună în practică, la nivel mai mic evident, ceea ce a învăţat de la nemţi.

Primarul Sorin Vasile Ioniţă, în perioada celor două mandate ca edil al comunei Gura Ocniţei, a întărit această colaborare, a multiplicat-o pe mai multe planuri. De la schimburi culturale şi administrative, la colaborare în domeniul protecţiei civile, al gestionării situaţiilor de urgenţă.

Urmare a parteneriatului cu partea germană şi a implicării active a edilului Sorin Vasile Ioniţă, comuna Gura Ocniţei deţine acum unul dintre cele mai pregătite, dotate şi performante corpuri de pompieri voluntari din judeţul Dâmboviţa şi, cu siguranţă, printre puţinele din ţară.

Meritul aparţine şi reprezentanţilor Asociaţiei Umanitare Rumänien Sunshine, condusă de Winfried Dederichs, care, în afară de consultaţii de specialitate, a sprijinit dotarea pompierilor voluntari de la Gura Ocniţei cu maşini de intervenţie, utilaje, echipamente şi tehnică performantă.

Zilele trecute, prietenii de suflet ai comunei Gura Ocniţei au venit din nou în localitate. Ca de fiecare dată, încărcaţi cu donaţii şi cu multă sinceritate şi afecţiune. Vizita a avut şi o semnificaţie aparte, vibrantă, încărcată de emoţii pentru autorităţile de la Gura Ocniţei, pentru toţi colaboratorii binefăcătorilor germani. Rumänien Sunshine îşi va înceta activitatea. Membrii acestei structuri cu caracter umanitar au decis să pună punct, vârsta nemaipermiţându-le să stea pe drumurile Europei. Aşa că, deplasarea delegaţiei din Nettersheim a fost un soi de remember al întregii activităţi pe frontul umanitarisului şi al amiciţiei între două popoare, între două localităţi, între două regiuni ale Europei, deosebite prin cultură, tradiţii şi obiceiuri, dar unite prin suflet şi dăruire dezinteresată faţă de semeni.

Această ultimă acţiune de solidaritate şi prietenie a asociaţiei germane în judeţul Dâmboviţa a fost, ca de obicei, una dătătoare de speranţe şi încredere. Donaţiile aduse cu acest prilej au întregit zestrea unor unităţi medicale, a unor instituţii cu caracter social şi educaţional. Ultimul transport a cuprins mobilier pentru şcoala din Gura Ocniţei, membrii fundaţiei participând chiar şi la montarea acestuia în sălile de clasă.

Despre ceea ce au adus de-a lungul timpului în Dâmboviţa pentru şcoli, spitale şi diferite unităţi cu caracter umanitar, pentru Serviciul de pompieri voluntari de la Gura Ocniţei, este mult de vorbit, lista fiind lungă. Tot ceea ce a oferit Asociaţia Rumänien Sunshine şi-a găsit pe deplin utilitatea şi funcţionalitatea, contribuind la confort, civilizaţie şi la siguranţa cetăţenilor.

Oaspeţii germani de la Nettersheim au fost invitaţi şi la şedinţa Consiliului Local Gura Ocniţei, în cadrul căreia primarul Sorin Vasile Ioniţă le-a mulţumit, în numele cetăţenilor, în numele tuturor dâmboviţenilor, pentru implicare, dăruire şi consecvenţă.

Winfried Dederichs, împreună cu ceilalţi membri sosiţi în România, au mers în vizită şi la Căminul Cultural din comună, la Serviciul Voluntar pentu Situaţii de Urgenţă, dar şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, la cele din Găeşti şi Moreni, precum şi la Centrul de Recupereare pentru Copii de la Adânca. Au vrut să treacă şi să-i salute pe toţi aceia cu care au colaborat din 2007 încoace în judeţul Dâmboviţa.

„Vizita prietenilor germani, membri ai Asociaţiei Umanitare Rumänien Sunshine, ne-a şi bucurat, dar ne-a şi întristat în aceeaşi măsură. Ne-a bucurat pentru că sunt prietenii noştri de suflet, pentru că ne-au fost atâţia ani sprijin, ba chiar mentori în unele activităţi pe care le-am descifrat şi elaborat cu ajutorul lor, pentru că ne-au arătat în toţi aceşti ani încredere şi sinceritate. Ne-am întristat pentru că ei, sufletul acestei fundaţii, se retrag din acest maraton al binefacerii, al umanitarismului înfăptuit dezinteresat şi, pot spune, ţinând cont de toate împrejurările prin care am trecut, cu patimă.

Îi mulţumesc lui Winfried Dederichs, preşedintele acestei fundaţii, şi tuturor celor care au ţinut viu acest organism. Îi îi asigur de toată consideraţia mea şi a tuturor locuitorilor comunei Gura Ocniţei, nu doar a celor care au beneficiat de pe urma acestei colaborării. Le doresc multă sănătate, linişte şi bucurii depline. Îi asigur că întotdeauna se vor bucura de prietenia şi întreaga noastră preţuire”, ne-a spus Sorin Vasile Ioniţă – primarul comunei Gura Ocniţei.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

href=”https://news.google.com/publications/CAAqLAgKIiZDQklTRmdnTWFoSUtFR2x1WTI5dGIyUXRiV1ZrYVdFdWNtOG9BQVAB?ceid=RO:ro&oc=3&hl=ro&gl=RO” target=”_blank” rel=”noopener”> Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite