Connect with us

ACTUALITATE

Atenţie! A început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare!

Publicat

pe

Astăzi – 4 martie 2020, a început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, proces care se realizează în două etape, ca și în anii trecuți – informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE ÎN CLASA PREGĂTITOARE

• Părinții/tutorii legal înstituiți/reprezentanții legali, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2020 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în clasa pregătitoare.
• Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv, pot să își înscrie copiii în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
• Situațiile speciale ale copiilor care nu se încadrează în aceste tranșe de vârstă și cererile de amânare a înscrierii în învățământul primar vor fi analizate și soluționate în cadrul Comisiei județene, organizată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în interesul educaţional al elevului şi în conformitate cu prevederile legale (pentru aceste cazuri, cererile vor fi depuse la secretariatul ISJ, conform instrucțiunilor transmise deja în unitățile de învățământ preșcolar).

REALIZAREA EVALUĂRII PSIHOSOMATICE A COPIILOR

• Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se va efectua sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Dâmbovița, în perioada 26 februarie – 20 martie 2020, cu precădere la sediile grădinițelor de copii, pentru a facilita accesul părinților și al copiilor la această evaluare, conform graficului postat pe site-ul IȘJ Dâmbovița www.isj-db.ro și pe site-ul CJRAE Dâmbovița www.cjraedb.ro.
• În evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va fi implicat personalul de specialitate al
CJRAE Dâmbovița, precum și medici pediatri/de familie, care vor elibera avizele cu mențiunea ”Apt pentru înscrierea în învățământul primar”

ALEGEREA UNITĂȚII DE ÎNVĂŢĂMÂNT LA CARE VA FI ÎNSCRIS UN COPILUL

Părinții pot opta astfel:
1. pentru înscriere la şcoala de circumscripţie: în această situaţie, toți copiii sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată;
2. pentru înscriere la o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este înmatriculat în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.
Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înmatriculat la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere.

COMPLETAREA ȘI VALIDAREA CERERII DE ÎNSCRIERE

Se face la unitatea de învăţământ la care părintele/tutorele legal/reprezentantul legal solicită înscrierea copilului, în perioada prevăzută în calendarul inscrierii, în două moduri:
• Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele solicită înscrierea copilului, zilnic, 8.00-18.00 (luni-joi), 8.00-17.00 (vineri).
• Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online, dar după completarea acestora, părintele trebuie să meargă la unitatea de învăţământ în care solicită înscrierea copilului pentru validarea cererii.

ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE

• Cerere-tip de înscriere;
• Actul de identitate al părintelui/tutorelui legal- document original și fotocopie; părinții divorțați depun la înscriere și o copie a hotărârii judecătorești definitive din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;
• Certificatul de naştere al copilului- document original și fotocopie;
• Copie a documentului prin care CJRAE comunică rezultatul pozitiv al evaluării psihosomatice a copilului (pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2020;
• Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

ETAPE DE COMPLETARE ȘI VALIDARE A CERERILOR

Prima etapă:
-In perioada 4 – 23 martie: completarea și validarea cererilor, de luni până vineri, zilnic, în intervalul orar 8.00-18.00 (luni-joi), 8.00-17.00 (vineri),
-1 aprilie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean a listei copiilor înmatriculați după prima etapă și a numărului de locuri rămase libere.

Etapa a doua:
– In perioada 23 – 30 aprilie: completarea și validarea cererilor de inscriere, pentru copiii care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la aceasta. Cererile-tip de înscriere se completează și validează la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima dintre cele trei opțiuni exprimate în etapa a doua, doar la unitățile de învățământ care mai au locuri disponibile.
-7 mai: afişarea în unităţile de învăţământ a listei finale a copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

INFORMAŢII PENTRU PĂRINȚI

• Internet: site-ul IȘJ Dâmbovița www.isj-db.ro, secţiunea numită Înscrierea în învăţământul primar 2020.
• Direct de la şcoli, cu ocazia Zilelor porţilor deschise. Fiecare unitate de învăţământ în care se constituie clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest eveniment public în intervalul 25 februarie – 9 martie.
• De la unităţile de învăţământ preşcolar, în cadrul întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2020 – 2021, în învăţământul primar.
• Telverde: poate fi apelat numărul 0800816245, în intervalul orar 8.00-18.00 (luni-joi), 8.00-14.00 (vineri).
• Procedura de constituire a formațiunilor de studiu la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2020-2021, este aplicabilă la nivel județean și este postată pe site-ul IȘJ Dâmbovița www.isj-db.ro, la secţiunea numită Înscrierea în învăţământul primar 2020.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT