Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Evaluare naţională: GAL „Valea Ialomiţei”, cel mai bun Grup de Acţiune Locală din România!

Publicat

pe

Judeţul Dâmboviţa se poate mândri cu o realizare pe tărâmul proiectelor implementate, al atragerii de fonduri nerambursabile, al vizibilităţii la nivel naţional în ceea ce priveşte elaborarea de strategii de dezvoltare. Perseverenţa, abnegaţia, munca în echipă şi dorinţa de a performa, de a aduce plus valoare în comunităţile arondate, au situat Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” pe primul loc în topul celor 239 de GAL-uri care acţionează în momentul de faţă în România şi care deservesc peste 95% din teritoriul rural ţării.

Asociaţia, care are ca sferă de competenţă şi influenţă 14 localităţi din judeţul Dâmboviţa, îl are în acest moment ca preşedinte pe Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, iar ca director pe Gheorghe Ana – fost deputat şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Scopul acestei enităţi, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea specialişti, oameni atenţi la tot ceea ce se întâmplă pe piaţa proiectelor, la măsurile apărute, la strategii, este acela de a contribui la dezvoltarea satului românesc, a comunităţillor din mediul rural, de a găsi soluţii optime, sigure, eficiente, de dezvoltare economică şi socială.

„Fiecare GAL, înainte de a începe să funcţioneze, are obligaţia de a întocmi o strategie de dezvoltare locală. Practic, fiecare partener trebuie să precizeze clar care sunt nevoile comunităţii respective”, ne-a declarat Gheorghe Ana.

Lista proiectelor cu finanţare europeană derulate prin GAL „Valea Ialomiţei” este lungă şi cuprinde obiective din sfera socială, edilitară, dar şi obiective cu caracter economic din mediul privat. S-a reuşit dotarea a 4 primării cu utilaje performante pentru desfăşurarea unor activităţi de gospodărire comunală.

„Am inaugurat, aşa după cum ştiţi, Centrul de zi pentru copii de la Gemenea, Voineşti, un proiect foarte interesant, bine aplicat, care a fost dat exemplu la nivel naţional, atât pentru implicarea unităţii administrativ teritoriale care l-a implementat, cât şi ca valoare.

Am avut la Măneşti un proiect destinat comunităţii de romi, reabilitare şcoală la Cândeşti, o bază sportivă modernă la Şotânga, drumuri locale, iluminat public la Tătărani, la Malu cu Flori şi multe altele. Proiecte mici pe care primăriile nu aveau altă soluţie de a le realiza decât, eventual, din fonduri proprii, care sunt foarte limitate.

Nu am uitat nici mediul privat, unde am obţinut finanţări pentru proiecte în domeniul non-agricol, activităţi de prelucrare a lemnului, confecţii metalice. În agricultură, activităţi de tipul instalarea tinerilor fermieri, avem şi un cabinet medical la Brăneşti. Toate acestea au fost cuprinse în strategie, în proiecte bine structurate, altfel nici nu am fi putut primi finanţare”, a exemplificat directorul GAL „Valea Ialomiţei”.

Gheorhe Ana este mulţumit că Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”, datorită eficienţei, transparenţei şi comunicării, a devenit vizibil, oamenii ştiu de existenţa GAL-lui şi vin aici pentru a solicita consultanţă, sfaturi, elaborarea de proiecte.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Lista unităților de învățământ din Dâmbovița care funcționează după scenariul roșu

Publicat

pe

Foto arhivă

35 de unități de învățământ din județul Dâmbovița funcționează, de astăzi – 19 octombrie 2029, în scenariul roșu (online). De asemenea, 106 sunt incluse în scenariul galben (jumătate la școală, jumătate online).

VEZI LISTA ȘCOLILOR AICI

În scenariul verde, au mai rămas doar 38 de unități de învățământ din Dâmbovița. Și anul școlar nu a început decât de o lună!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a cumpărat șase containere pentru tratament în pandemie

Publicat

pe

Deși trece printr-o perioadă dură în ceea ce privește activitatea, considerată pe bună dreptate de managerul unității, dr. Claudiu Dumitrescu, a fi una asemănătoare unei stări de război, când se lucrează la capacitate maximă, cu nervii încordați, cu mult stres și responsabilitate, Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a reușit să facă față presiunii existente, numărului mare de cazuri, complexității și situației de neprevăzut cauzate de noul coronavirus, care a instalat teama și panica pe întreg mapamondul.

Rezultatele obținute, câștigarea unor bătălii din acest mare război cu nevăzutul virus poartă clar și amprenta manageriatului performant și dăruirii de care dau dovadă cadrele medicale și personalul auxiliar, toți cei angrenați în această luptă. Managerul Claudiu Dumitrescu este conectat în permanență la problematica de minut a Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. Totul se schimbă din mers. Nu există nicio rezervă, atunci când se vorbește de oameni, de salvarea de vieți.


Pentru a face față afluxului de pacienți și pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții normale, conducerea spitalului a decis să renunțe la o parte din corturile de triaj amplasate în imediata apropiere a spațiilor de tratament și cazare a bolnavilor și să instaleze containere moderne, compartimentate corespunzător, confortabile atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

„Sunt elemente indispensabile, spun eu, în situația în care ne aflăm și care corespund, din toate punctele de vedere, desfășurării unui act medical de calitate. Am intrat în sezonul rece, condițiile trebuie să fie altele pentru pacienții noștri, pentru cadre. Containerele dispun de instalație de încălzire și de sistem de alimentare cu energie electrică. Trebuie să precizez că aceste spații nu sunt destinate așteptării, ci trierii pacienților și asigurării tratamentelor”, ne-a declarat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență Târgovişte.

Unitatea medicală a reușit să procure șase astfel de module mobile. Două au fost amplasate în fața corpului central al Spitalului, în apropierea Departamentului Primiri Urgențe, și urmează al treilea. Un alt container a fost instalat în zona Secției Oncologie, unul în curtea Secției de Boli Infecțioase de la Dealu Mare și altul va ajunge la Compartimentul Primiri Urgențe de la Titu. Fiecare astfel de corp dispune de câte două locuri destinate tratării bolnavilor.

Managerul Spitalului ne-a mai spus că, în funcție de evoluția lucrurilor, modulele pot fi folosite și pentru izolarea persoanelor suspecte de coronavirus. Corturile militare vor fi folosite în continuare ca zonă de așteptare pentru pacienți. Două dintre ele vor fi mutate în perimetrul Policlinicii, pentru a spori capacitatea de așteptare în condiții decente și în concordanță cu normele privind protecția împotriva coronavirusului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!