Connect with us

ACTUALITATE

Evaluare naţională: GAL „Valea Ialomiţei”, cel mai bun Grup de Acţiune Locală din România!

Publicat

pe

Judeţul Dâmboviţa se poate mândri cu o realizare pe tărâmul proiectelor implementate, al atragerii de fonduri nerambursabile, al vizibilităţii la nivel naţional în ceea ce priveşte elaborarea de strategii de dezvoltare. Perseverenţa, abnegaţia, munca în echipă şi dorinţa de a performa, de a aduce plus valoare în comunităţile arondate, au situat Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” pe primul loc în topul celor 239 de GAL-uri care acţionează în momentul de faţă în România şi care deservesc peste 95% din teritoriul rural ţării.

Asociaţia, care are ca sferă de competenţă şi influenţă 14 localităţi din judeţul Dâmboviţa, îl are în acest moment ca preşedinte pe Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, iar ca director pe Gheorghe Ana – fost deputat şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Scopul acestei enităţi, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea specialişti, oameni atenţi la tot ceea ce se întâmplă pe piaţa proiectelor, la măsurile apărute, la strategii, este acela de a contribui la dezvoltarea satului românesc, a comunităţillor din mediul rural, de a găsi soluţii optime, sigure, eficiente, de dezvoltare economică şi socială.

„Fiecare GAL, înainte de a începe să funcţioneze, are obligaţia de a întocmi o strategie de dezvoltare locală. Practic, fiecare partener trebuie să precizeze clar care sunt nevoile comunităţii respective”, ne-a declarat Gheorghe Ana.

Lista proiectelor cu finanţare europeană derulate prin GAL „Valea Ialomiţei” este lungă şi cuprinde obiective din sfera socială, edilitară, dar şi obiective cu caracter economic din mediul privat. S-a reuşit dotarea a 4 primării cu utilaje performante pentru desfăşurarea unor activităţi de gospodărire comunală.

„Am inaugurat, aşa după cum ştiţi, Centrul de zi pentru copii de la Gemenea, Voineşti, un proiect foarte interesant, bine aplicat, care a fost dat exemplu la nivel naţional, atât pentru implicarea unităţii administrativ teritoriale care l-a implementat, cât şi ca valoare.

Am avut la Măneşti un proiect destinat comunităţii de romi, reabilitare şcoală la Cândeşti, o bază sportivă modernă la Şotânga, drumuri locale, iluminat public la Tătărani, la Malu cu Flori şi multe altele. Proiecte mici pe care primăriile nu aveau altă soluţie de a le realiza decât, eventual, din fonduri proprii, care sunt foarte limitate.

Nu am uitat nici mediul privat, unde am obţinut finanţări pentru proiecte în domeniul non-agricol, activităţi de prelucrare a lemnului, confecţii metalice. În agricultură, activităţi de tipul instalarea tinerilor fermieri, avem şi un cabinet medical la Brăneşti. Toate acestea au fost cuprinse în strategie, în proiecte bine structurate, altfel nici nu am fi putut primi finanţare”, a exemplificat directorul GAL „Valea Ialomiţei”.

Gheorhe Ana este mulţumit că Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”, datorită eficienţei, transparenţei şi comunicării, a devenit vizibil, oamenii ştiu de existenţa GAL-lui şi vin aici pentru a solicita consultanţă, sfaturi, elaborarea de proiecte.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats