Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Evaluare naţională: GAL „Valea Ialomiţei”, cel mai bun Grup de Acţiune Locală din România!

Publicat

pe

Judeţul Dâmboviţa se poate mândri cu o realizare pe tărâmul proiectelor implementate, al atragerii de fonduri nerambursabile, al vizibilităţii la nivel naţional în ceea ce priveşte elaborarea de strategii de dezvoltare. Perseverenţa, abnegaţia, munca în echipă şi dorinţa de a performa, de a aduce plus valoare în comunităţile arondate, au situat Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” pe primul loc în topul celor 239 de GAL-uri care acţionează în momentul de faţă în România şi care deservesc peste 95% din teritoriul rural ţării.

Asociaţia, care are ca sferă de competenţă şi influenţă 14 localităţi din judeţul Dâmboviţa, îl are în acest moment ca preşedinte pe Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, iar ca director pe Gheorghe Ana – fost deputat şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Scopul acestei enităţi, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea specialişti, oameni atenţi la tot ceea ce se întâmplă pe piaţa proiectelor, la măsurile apărute, la strategii, este acela de a contribui la dezvoltarea satului românesc, a comunităţillor din mediul rural, de a găsi soluţii optime, sigure, eficiente, de dezvoltare economică şi socială.

„Fiecare GAL, înainte de a începe să funcţioneze, are obligaţia de a întocmi o strategie de dezvoltare locală. Practic, fiecare partener trebuie să precizeze clar care sunt nevoile comunităţii respective”, ne-a declarat Gheorghe Ana.

Lista proiectelor cu finanţare europeană derulate prin GAL „Valea Ialomiţei” este lungă şi cuprinde obiective din sfera socială, edilitară, dar şi obiective cu caracter economic din mediul privat. S-a reuşit dotarea a 4 primării cu utilaje performante pentru desfăşurarea unor activităţi de gospodărire comunală.

„Am inaugurat, aşa după cum ştiţi, Centrul de zi pentru copii de la Gemenea, Voineşti, un proiect foarte interesant, bine aplicat, care a fost dat exemplu la nivel naţional, atât pentru implicarea unităţii administrativ teritoriale care l-a implementat, cât şi ca valoare.

Am avut la Măneşti un proiect destinat comunităţii de romi, reabilitare şcoală la Cândeşti, o bază sportivă modernă la Şotânga, drumuri locale, iluminat public la Tătărani, la Malu cu Flori şi multe altele. Proiecte mici pe care primăriile nu aveau altă soluţie de a le realiza decât, eventual, din fonduri proprii, care sunt foarte limitate.

Nu am uitat nici mediul privat, unde am obţinut finanţări pentru proiecte în domeniul non-agricol, activităţi de prelucrare a lemnului, confecţii metalice. În agricultură, activităţi de tipul instalarea tinerilor fermieri, avem şi un cabinet medical la Brăneşti. Toate acestea au fost cuprinse în strategie, în proiecte bine structurate, altfel nici nu am fi putut primi finanţare”, a exemplificat directorul GAL „Valea Ialomiţei”.

Gheorhe Ana este mulţumit că Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”, datorită eficienţei, transparenţei şi comunicării, a devenit vizibil, oamenii ştiu de existenţa GAL-lui şi vin aici pentru a solicita consultanţă, sfaturi, elaborarea de proiecte.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Seară pustie de primăvară…

Publicat

pe

Sâmbătă după-amiază. În miezul primăverii. Un raid la pas prin oraș. Perfect legal. Cu adeverinţa şi declarația în buzunar, iar la gât cu aparatul foto. Pustiu. Ciudat. Trist. Oamenii s-au conformat cerințelor impuse de starea de urgență. Doamne, și cât este de dificil!

Afară pomii sunt încă înfloriți, pasărelele ciripesc vesel, iar tu, ființă umană, care stăpânești lumea asta de mii de ani, stai închis între patru pereți, speriat de un virus, o mașinărie microscopică ce îți poate aduce moartea.

Până mai ieri ne speriam de bombe atomice, nucleare, de cine știe ce arme sofisticate. Când colo, întreaga planetă a fost pusă la respect de ceva nedefinit, apărut din neant și care lovește parcă după un anume calcul. Urmează anumite principii ale selecției, ceea ce nu pare a fi chiar așa de întâmplător.

Çâțiva târgovișteni își plimbau câinii prin parc. Animăluțele – zglobii, vesele, jucăușe. Stăpânii, triști, amărîți… Se aude o sirenă în depărtare. Din apartamente mai răzbate afară câte un râset cald de copil. Alții ascultă muzică. Se aude și televizorul. Dat pe știri.

E prea multă linişte. După, în general vin… furtuni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Info trafic. Rute ocolitoare pentru Ţăndărei, oraş băgat în carantină

Publicat

pe

de

Sursa foto: IPJ Ialomiţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 7 privind măsuri de prevenire a Covid-19, referitor la instituirea pe perioada stării de urgență a măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița, rutele ocolitoare sunt următoarele:

• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța.

Menționăm că în orașul Țăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației.

De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de autorități. În plus, țineți cont cu strictețe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT