ACTUALITATE
Evaluare naţională: GAL „Valea Ialomiţei”, cel mai bun Grup de Acţiune Locală din România!
Judeţul Dâmboviţa se poate mândri cu o realizare pe tărâmul proiectelor implementate, al atragerii de fonduri nerambursabile, al vizibilităţii la nivel naţional în ceea ce priveşte elaborarea de strategii de dezvoltare. Perseverenţa, abnegaţia, munca în echipă şi dorinţa de a performa, de a aduce plus valoare în comunităţile arondate, au situat Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” pe primul loc în topul celor 239 de GAL-uri care acţionează în momentul de faţă în România şi care deservesc peste 95% din teritoriul rural ţării.
Asociaţia, care are ca sferă de competenţă şi influenţă 14 localităţi din judeţul Dâmboviţa, îl are în acest moment ca preşedinte pe Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, iar ca director pe Gheorghe Ana – fost deputat şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Scopul acestei enităţi, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea specialişti, oameni atenţi la tot ceea ce se întâmplă pe piaţa proiectelor, la măsurile apărute, la strategii, este acela de a contribui la dezvoltarea satului românesc, a comunităţillor din mediul rural, de a găsi soluţii optime, sigure, eficiente, de dezvoltare economică şi socială.
„Fiecare GAL, înainte de a începe să funcţioneze, are obligaţia de a întocmi o strategie de dezvoltare locală. Practic, fiecare partener trebuie să precizeze clar care sunt nevoile comunităţii respective”, ne-a declarat Gheorghe Ana.
Lista proiectelor cu finanţare europeană derulate prin GAL „Valea Ialomiţei” este lungă şi cuprinde obiective din sfera socială, edilitară, dar şi obiective cu caracter economic din mediul privat. S-a reuşit dotarea a 4 primării cu utilaje performante pentru desfăşurarea unor activităţi de gospodărire comunală.
„Am inaugurat, aşa după cum ştiţi, Centrul de zi pentru copii de la Gemenea, Voineşti, un proiect foarte interesant, bine aplicat, care a fost dat exemplu la nivel naţional, atât pentru implicarea unităţii administrativ teritoriale care l-a implementat, cât şi ca valoare.
Am avut la Măneşti un proiect destinat comunităţii de romi, reabilitare şcoală la Cândeşti, o bază sportivă modernă la Şotânga, drumuri locale, iluminat public la Tătărani, la Malu cu Flori şi multe altele. Proiecte mici pe care primăriile nu aveau altă soluţie de a le realiza decât, eventual, din fonduri proprii, care sunt foarte limitate.
Nu am uitat nici mediul privat, unde am obţinut finanţări pentru proiecte în domeniul non-agricol, activităţi de prelucrare a lemnului, confecţii metalice. În agricultură, activităţi de tipul instalarea tinerilor fermieri, avem şi un cabinet medical la Brăneşti. Toate acestea au fost cuprinse în strategie, în proiecte bine structurate, altfel nici nu am fi putut primi finanţare”, a exemplificat directorul GAL „Valea Ialomiţei”.
Gheorhe Ana este mulţumit că Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”, datorită eficienţei, transparenţei şi comunicării, a devenit vizibil, oamenii ştiu de existenţa GAL-lui şi vin aici pentru a solicita consultanţă, sfaturi, elaborarea de proiecte.
ACTUALITATE
Gratuit, analize medicale pentru locuitorii comunei Dragomirești

Locuitorii comunei Dragomirești, județul Dâmbovița, pot efectua analize medicale gratuite fără să plece din localitate – anunță primarul Dragoș Vlădulescu.
Administrația publică locală a facilitat venirea unei echipe de specialiști din București, iar oamenii nu vor achita decât o taxă de 20 de lei pentru interpretarea rezultatelor. Programările se fac la numărul de telefon 0720.309.694.
ACTUALITATE
Cosmonautul Dumitru Prunariu, invitat special la două evenimente organizate în Pucioasa

Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, general locotenent, a fost, în data de 15 martie 2025, invitatul special al Simpozionului Național Traian Vuia – 119 ani de la primul zbor în lume cu mijloace proprii de zbor, organizat la Centrul Cultural European Pucioasa și al evenimentului aeromodelistic „44 de ani de la zborul cosmic al românului Dumitru-Dorin Prunariu”, care a avut loc la Clubul Copiilor Pucioasa.
Cele două activități au fost coordonate de profesorii Nicolae și Sandu Diaconescu, alături de Maria Alexandra Diaconescu și Simon Andrei – membri ai clubului de aeromodele și de directorul Clubul Copiilor Pucioasa – prof. Roxana Mateoiu.
Au participat: secretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetarii – Ion Sorin, primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana, prefectul județului Dâmbovița – Tănase Marian și directorul Școlii de Aviație Tuzla – Dorin Ivașcu.
Dumitru Dorin Prunariu este singurul cosmonaut român. La 14 mai 1981, a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic.
-
Dâmboviţaacum 7 zile
Un mort și trei răniți într-un accident rutier pe DJ 701, în comuna Corbii Mari
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Elev din Târgoviște, performanță remarcabilă la informatică
-
Giurgiuacum o săptămână
Un tânăr de 19 ani a decedat și alți doi au fost răniți într-un accident rutier pe DN5D
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Atenție! Se trece la radierea din oficiu a mașinilor cu ITP expirat. Detalii aici!
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Târgoviște. Nu a fost jaf la firma de creditare. Un bărbat a vrut să se răzbune pe iubită, fiindcă l-a părăsit
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Clarvăzătoarea Georgeta Florea spune că trebuie să ne pregătim pentru 3 zile de întuneric! VIDEO
-
Giurgiuacum 6 zile
Copil de 3 ani a murit zdrobit de caldarâm. Micuțul a căzut în gol de la etajul 7!
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Forajul problemă de la Doicești, județul Dâmbovița, după 4 luni. S-a reluat circulația trenurilor de marfă