Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Evaluare naţională: GAL „Valea Ialomiţei”, cel mai bun Grup de Acţiune Locală din România!

Publicat

pe

Judeţul Dâmboviţa se poate mândri cu o realizare pe tărâmul proiectelor implementate, al atragerii de fonduri nerambursabile, al vizibilităţii la nivel naţional în ceea ce priveşte elaborarea de strategii de dezvoltare. Perseverenţa, abnegaţia, munca în echipă şi dorinţa de a performa, de a aduce plus valoare în comunităţile arondate, au situat Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” pe primul loc în topul celor 239 de GAL-uri care acţionează în momentul de faţă în România şi care deservesc peste 95% din teritoriul rural ţării.

Asociaţia, care are ca sferă de competenţă şi influenţă 14 localităţi din judeţul Dâmboviţa, îl are în acest moment ca preşedinte pe Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, iar ca director pe Gheorghe Ana – fost deputat şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Scopul acestei enităţi, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea specialişti, oameni atenţi la tot ceea ce se întâmplă pe piaţa proiectelor, la măsurile apărute, la strategii, este acela de a contribui la dezvoltarea satului românesc, a comunităţillor din mediul rural, de a găsi soluţii optime, sigure, eficiente, de dezvoltare economică şi socială.

„Fiecare GAL, înainte de a începe să funcţioneze, are obligaţia de a întocmi o strategie de dezvoltare locală. Practic, fiecare partener trebuie să precizeze clar care sunt nevoile comunităţii respective”, ne-a declarat Gheorghe Ana.

Lista proiectelor cu finanţare europeană derulate prin GAL „Valea Ialomiţei” este lungă şi cuprinde obiective din sfera socială, edilitară, dar şi obiective cu caracter economic din mediul privat. S-a reuşit dotarea a 4 primării cu utilaje performante pentru desfăşurarea unor activităţi de gospodărire comunală.

„Am inaugurat, aşa după cum ştiţi, Centrul de zi pentru copii de la Gemenea, Voineşti, un proiect foarte interesant, bine aplicat, care a fost dat exemplu la nivel naţional, atât pentru implicarea unităţii administrativ teritoriale care l-a implementat, cât şi ca valoare.

Am avut la Măneşti un proiect destinat comunităţii de romi, reabilitare şcoală la Cândeşti, o bază sportivă modernă la Şotânga, drumuri locale, iluminat public la Tătărani, la Malu cu Flori şi multe altele. Proiecte mici pe care primăriile nu aveau altă soluţie de a le realiza decât, eventual, din fonduri proprii, care sunt foarte limitate.

Nu am uitat nici mediul privat, unde am obţinut finanţări pentru proiecte în domeniul non-agricol, activităţi de prelucrare a lemnului, confecţii metalice. În agricultură, activităţi de tipul instalarea tinerilor fermieri, avem şi un cabinet medical la Brăneşti. Toate acestea au fost cuprinse în strategie, în proiecte bine structurate, altfel nici nu am fi putut primi finanţare”, a exemplificat directorul GAL „Valea Ialomiţei”.

Gheorhe Ana este mulţumit că Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”, datorită eficienţei, transparenţei şi comunicării, a devenit vizibil, oamenii ştiu de existenţa GAL-lui şi vin aici pentru a solicita consultanţă, sfaturi, elaborarea de proiecte.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!