Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Împreună pentru Mattias! Competiţie sportivă în scop caritabil organizată în comuna Petreşti

Publicat

pe

Mai multe echipe de handbal din România vor participa, în zilele de 14 şi 15 martie 2020, la o competiţie sportivă în scop caritabil, organizată la sala de sport din comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, cu sprijinul primăriei din localitate, al edilului Lucian Daniel Andrei.

În cadrul evenimentului se vor strânge fonduri pentru Mattias, un băieţel în vârstă de aproape trei ani, din comuna Mogoşani, care a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică post hipoxie acută cerebrală prin aspirare corp străin (alune). Accidentul s-a produs în luna mai 2019 şi, de atunci, copilul este în stare vegetativă.

Mattias are nevoie de terapie hiperbarică cu oxigen, însă costurile sunt mari, aproximativ 900 de lei/zi, ceea ce înseamnă că are nevoie de aproximativ 4.000 de euro pentru cele 20 de şedinţe minime. Este se pare şansa lui de a redeveni copilul normal şi jucăuş care a fost!

„Pentru că dar din dar se face rai, haideți să întindem o mână de ajutor și să dovedim că putem fi solidari în momente dificile ale vieții, drept urmare în sală veți găsi o urnă unde puteți dona oricât doriți. Împreună cu prietenii mei, Ionuţ Alin Nae, Valentin Laurenţiu Nae, George Perjaru și Mihai Stoian, am hotărât să urmăm exemplul lui George Săraru și Cătălin Rotaru, așa că vom oraganiza două zile de Handbal Mixt în Sala de Sport Petresti. Let’s play for Mattias!”, este mesajul lui Adrian Nicolae – unul dintre iniţiatorii competiţiei caritabile de la Petreşti.

În total, vor fi 15 meciuri, sâmbătă – 14 martie şi duminică – 15 martie, cu începere de la ora 10:00. Şi-au anunţat participarea echipe de handbal din Cluj Napoca, Râmnicu Vâlcea, bucureşti, Târgovişte şi Găeşti.

ACTUALITATE

4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Trebuia să avem astăzi o sărbătoare a României

Publicat

pe

de

4 iunie 1920 – 4 iunie 2020. Sunt 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, în calitate de succesor al Imperiului Austro-Ungar și stat învins în urma războiului. Momentul a reprezentat consfințirea internațională a unirii Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului cu Regatul României, în urma istoricului act de la Alba Iulia (1 decembrie 1918).

Am susținut și votat inițiativa colegului meu de Senat, Titus Corlățean, pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, ca un punct solid de referință al identității naționale. Din păcate, din motive pe care nu le pot înțelege, Legea adoptată în Parlament nu a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Din declarațiile dlui Corlățean, înțeleg că motivul are la bază vizita recentă a ministrului de Externe ungar în România. Dacă e așa, e revoltător pentru toți românii!

Astăzi, trebuia să avem o sărbătoare a României, trebuia să avem ceremonii specifice, trebuia să avem dezbateri, comunicări istorice, seminarii, trebuia să ne învățăm copiii despre ce s-a întâmplat la 4 iunie 1920. Nu avem nimic.

Închei cu vorbele lui Nicolae Titulescu: „Tratatul de la Trianon apare tuturor românilor, și îndeosebi celor din Ardeal, ca o consfințire a unei ordini de drept mult mai redusă decât aceea pe care veacuri de conviețuire și suferințe comune au săpat-o în conștiința istorică a neamului nostru. De aceea, în chip firesc, în opinia noastră publică, Tratatul de la Trianon evocă mai curând ideea unei completări, decât ideea unei amputări”.

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Campania „SOS, copiii romi” a ajuns in Ghergani, Cornățelu și Ciocănești

Publicat

pe

Campania educaţională „SOS, copiii romi”, declanşată de Partida Romilor Pro Europa, este în plină desfăşurare. Rostul acestei acţiuni naţionale este acela de a-i stimula şi a-i orienta pe elevii din comunităţie de romi spre licee şi şcoli profesionale.

Intenţia organizatorilor este aceea de a ajuta familiile de romi cu informaţii despre instituţiile de învăţământ pe care le pot frecventa copiii, cu relaţii despre cum trebuie completate cererile şi alcătuite dosarele de înscriere. În acest tip de acţiune sunt implicate şi cadre didactice, reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare.

Zilele acestea, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa, Tudorică Răducanu, și mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiei s-au deplasat în oraşul Răcari, cartierul Gherghani, în comunele Cornăţelu şi Ciocăneşti. Liderii Partidei Romilor au avut dialoguri cu părinţii şi cu elevii, pe care i-au îndrumat şi sfătuit să-şi continue studiile, să urmărească cu ambiţie devenirea lor pentru viitor.

„Ne gândim în mod serios la viitorul copiilor noştri, la rolul pe care aceştia îl vor avea în societate. O viaţă mai bună, fără lipsuri, și respectul oamenilor le dobândeşti prin studii, prin muncă, prin îmbrăţişarea unei profesii, a unei meserii.

Integrarea romilor poate fi desăvârşită prin educaţie, prin implicarea cu profesionalism şi dăruire în problemele comunităţii. Pentru aceste deziderate milităm noi, Partida Romilor. Pentru îndeplinirea acestui ideal îi sfătuim pe copiii noştri să nu se lase amăgiţi de lucrurile trecătoare şi să meargă la şcoală”, a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!