Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Social-democraţii din Dâmboviţa condamnă reluarea spectacolului cătuşelor!

Publicat

pe

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa au transmis astăzi, cu mult curaj, un comunicat de presă în care condamnă abuzurile săvârşită de organele de forţă în cazul fostei ministre a Sănătăţii, Sorina Pintea, reţinută într-un caz de corupţie.

Reluarea spectacolului cătuşelor, a comportamentului inuman faţă de persoanele cercetate, pe care social-democraţii le considerau totuşi abandonate, îndeamnă la luarea unor poziţii civice, de atragere a atenţiei celor care conduc instituţiile de forţă asupra derapajelor, asupra depăşirii unor limite ale normalităţii.

PSD a venit şi cu exemple ale dublei măsuri practicate de oamenii legii.

„Nu este acceptabil ca pentru unii să se găsească soluții pentru a le fi respectate drepturile, iar alții să fie umiliți, puși în situații degradante, expuși unui circ mediatic care servește doar intereselor politice.

Cum de s-a putut ca doamna Iohannis să fie adusă la audierile de la Parchet deplin conspirată, noaptea, cu batic pe cap, fără ca jurnaliștii să fie anunțați, iar Sorina Pintea să fie abuzată, umilită și expusă publicului în ipostaze degradante cu încălcarea premeditată a drepturilor fundamentale, a legilor și a directivelor Uniunii Europene?

Cum s-a putut ca doamna Gorghiu să dea declarații la DNA, de mai multe ori, intrând și ieșind tot pe ușa din spate, ferită de camerele TV?

Este revoltător cum în cazuri de mare pericol social instanța a dispus cercetarea în libertate a unor interlopi sângeroși, iar în cazul altora, care nu reprezintă nici un pericol social, se dispune arestarea doar pentru că au calitatea de om politic ori de demnitar”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

De precizat că, tot astăzi, până şi fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, pe vremea căruia aparatul represiv, sistemul paralel s-a dezvoltat şi a acţionat în voie, a luat poziţie împotriva a ceea ce i se întâmplă Sorinei Pintea, o femeie extrem de bolnavă care a fost reţinută pentru 30 de zile, îmbrâncită şi expusă public în cătuşe.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat USR: Proiectul de lege privind adunările publice lasă loc abuzurilor!

Publicat

pe

Foto arhivă (Foto: InquamPhotos/Octav Ganea)

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, consider inacceptabile propunerile cuprinse în proiectul inițiat de Jandarmeria Română cu privire la adunările publice. Spune parlamentarul că acestea limitează semnificativ dreptul constituțional al cetățenilor de a protesta public și constituie o palmă dată democrației românești, o dovadă că cei care au propus nu au înțeles nimic din evenimentele de pe 10 august 2018.

„Jandarmeria Română a primit săptămâna trecută o propunere legislativă la care se lucrează în Parlament, într-un grup transpartinic și alături de organizațiile nonguvernamentale specializate în libertatea de exprimare și drepturile omului, dar a preferat să ignore complet această propunere și să avanseze alte modificări care lasă loc interpretărilor și abuzurilor.

Cer public ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, să retragă aceste propuneri ale Jandarmeriei și reprezentanților M.A.I. să vină la dezbaterile pe marginea propunerii legislative la care se lucrează în Parlament alături de ONG-uri.

Parlamentarii USR vor vota împotriva oricărui proiect care nu are și contribuția societății civile”, spune deputatul Dumitru Lupescu – președinte USR Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Le-am adus aminte liberalilor că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării

Publicat

pe

de

Parlamentarii PSD Dâmbovița au respins, astăzi, prin vot, ordonanţa liberalilor care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor. Alături de ceilalţi parlamentari social-democraţi, le-am adus aminte lui Orban şi liberalilor din Parlamentul României că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării.

Bani există pentru dublarea alocaţiilor, iar aceştia vor fi cheltuiți pentru bunăstarea copiilor. Sumele pe care cei mici le vor primi pot ajuta astfel la repornirea economiei țării, grav afectată de criza COVID-19 și de lipsa măsurilor de sprijin coerent și consistent din partea guvernului PNL.

Banii care ar fi trebuit să umfle conturile clientelei PNL vor ajunge acum în buzunarele copiilor din România! Astfel, 3.659.845 milioane de copii vor beneficia de alocații dublate după cum urmează:
▶️ pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună;
▶️ pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună;
▶️ alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!