Connect with us

Dâmboviţa

Social-democraţii din Dâmboviţa condamnă reluarea spectacolului cătuşelor!

Publicat

pe

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa au transmis astăzi, cu mult curaj, un comunicat de presă în care condamnă abuzurile săvârşită de organele de forţă în cazul fostei ministre a Sănătăţii, Sorina Pintea, reţinută într-un caz de corupţie.

Reluarea spectacolului cătuşelor, a comportamentului inuman faţă de persoanele cercetate, pe care social-democraţii le considerau totuşi abandonate, îndeamnă la luarea unor poziţii civice, de atragere a atenţiei celor care conduc instituţiile de forţă asupra derapajelor, asupra depăşirii unor limite ale normalităţii.

PSD a venit şi cu exemple ale dublei măsuri practicate de oamenii legii.

„Nu este acceptabil ca pentru unii să se găsească soluții pentru a le fi respectate drepturile, iar alții să fie umiliți, puși în situații degradante, expuși unui circ mediatic care servește doar intereselor politice.

Cum de s-a putut ca doamna Iohannis să fie adusă la audierile de la Parchet deplin conspirată, noaptea, cu batic pe cap, fără ca jurnaliștii să fie anunțați, iar Sorina Pintea să fie abuzată, umilită și expusă publicului în ipostaze degradante cu încălcarea premeditată a drepturilor fundamentale, a legilor și a directivelor Uniunii Europene?

Cum s-a putut ca doamna Gorghiu să dea declarații la DNA, de mai multe ori, intrând și ieșind tot pe ușa din spate, ferită de camerele TV?

Este revoltător cum în cazuri de mare pericol social instanța a dispus cercetarea în libertate a unor interlopi sângeroși, iar în cazul altora, care nu reprezintă nici un pericol social, se dispune arestarea doar pentru că au calitatea de om politic ori de demnitar”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

De precizat că, tot astăzi, până şi fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, pe vremea căruia aparatul represiv, sistemul paralel s-a dezvoltat şi a acţionat în voie, a luat poziţie împotriva a ceea ce i se întâmplă Sorinei Pintea, o femeie extrem de bolnavă care a fost reţinută pentru 30 de zile, îmbrâncită şi expusă public în cătuşe.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT