Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mitropolitul Nifon, mesaj de condoleanţe la moartea preotului Nicolae Vlăsceanu

Publicat

pe

Preot Nicolae Vlăsceanu

Cu tristeţe, am aflat de trecerea la cele veşnice a Părintelui Nicolae Vlăsceanu, fost preot paroh la Parohia Cornetu, Protoieria Titu.

Mutarea din această viață a Părintelui Nicolae Vlăsceanu reprezintă o mare pierdere pentru familie, comunitatea parohială pe care a slujit-o și pentru toți cei care l-au cunoscut, rămânând în memoria tuturor prin intermediul bunăvoinței și a disponibilității sale.

Imaginea sa de tată și soț iubitor, de preot implicat în viața comunităților pe care le- păstorit, cu vrednicie, va rămâne în sufletele celor apropiați, ca mărturie a împlinirii vocației sale clericale și familiale.

Părintele Nicolae Vlăsceanu s-a născut în ziua de 24 aprilie 1953, în localitatea Dobra, judeţul Dâmbovița, ca fiu al unor buni creştini, de la care a deprins ataşamentul faţă de Ortodoxia străbună. A urmat cursurile Seminarului Teologic din București, în perioada 1973-1978. În anul 1978, s-a căsătorit cu tânara Constanța, cu care a avut patru băieți, dintre care doi preoți.

Ca fii credincioşi ai Bisericii noastre Ortodoxe avem certitudinea că moartea reprezintă doar o trecere, poate dificilă şi dureroasă, spre casa Tatălui ceresc, o punte spre viaţa veşnică, pe care nu mergem niciodată singuri, ci, ca întotdeauna pe drumurile vieţii, însoţiţi tainic de Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care are, mereu, ultimul cuvânt în viaţa noastră.

În aceste grele momente, suntem alături de familia Părintelui Nicolae Vlăsceanu pe care o mângâiem şi o asigurăm de rugăciunile noastre, mulţumindu-I Bunului Dumnezeu pentru viaţa vrednicului Său slujitor, Părintele Nicolae, Îl rugăm să-i aşeze sufletul întru lumina şi iubirea Sa!

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

† NIFON
Arhiepiscop şi Mitropolit

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT