Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița cere liderilor PNL să explice măsurile luate împotriva crescătorilor de porci

Publicat

pe

Social-democraţii taxează orice greşeală a actualilor guvernanţi, interimari şi nesiguri de la PNL. Ultima găselniţă a liberalilor care agită spiritele în rândul gospodarilor care mai cresc pin bătătură câte un purcel i-a speriat pe ţărani. S-a auzit că vor să interzică reproducerea porcilor în exloataţiile mici de la ţară. Ba mai mult, susţin social-democraţii, vor să pedepsească pe orice gospodar care comercializează suinele.

Evident, dacă se pun la cale astfel de acte normative, reprezentanţii PSD Dâmboviţa vor să le răspundă, cu subiect şi predicat, liderii liberali din judeţ.

„Reprezentanții PNL din teritoriu trebuie să explice de ce măsurile cele mai aspre sunt îndreptate către țărani, deși un raport epidemiologic înaintat forurilor europene la câteva zile după preluarea guvernării arăta că, în gospodăriile oamenilor, doar 0,32% dintre animale erau bolnave, iar în crescătoriile comerciale numărul cazurilor de porci infestați era de 3 ori mai mare.

PSD cere guvernării PNL să aplice metodele corecte care îi protejează și pe cei ce cresc porci pentru propriul consum. Este de neconceput ca, în alte țări al Uniunii Europene, guvernele și autoritățile să vină cu sfaturi precum “Fără contact între porcii din gospodărie și animale sălbatice” sau “Proprietarul / deținătorul trebuie să-și schimbe hainele la intrarea în grajd și la părăsirea acestuia”, iar în România se interzice reproducerea porcilor.

De ce această inițiativă produce profit doar samsarilor care importă purcei pentru piața românească, aducându-i din Germania și Danemarca, este o altă întrebare la care trebuie să răspundă cei care vor cere voturile dâmbovițenilor. Aceste întrebări le adresăm și noi domnului Virgil Guran, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, actual președinte al PNL Dâmbovița. Din nefericire pentru dâmbovițeni, nu o să știe să răspundă. Și nici nu ar avea de ce. Potrivit CV-ului domniei sale, domnul Virgil Guran a menținut un dialog permanent, constructiv și eficient cu cetățenii din circumscripția electorală nr. 31”, se precizează într-un comunicat de presă al PSD Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

Dâmboviţa

Biciclist acroșat de un ATV în comuna Pietrari

Publicat

pe

Accident de circulație, astăzi – 9 mai 2021, în comuna Pietrari, zona Șipot. Un adolescent de 16 ani, care se deplasa pe drumul comunal cu o bicicletă, mergând pe contrasens, a fost acroșat de un ATV, condus de un bărbat de 42 de ani.

Victima a fost transportată la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut acest eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT