Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul USR Dumitru Lupescu, bilanţ al acţiunilor întreprinse ca parlamentar de Dâmboviţa

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, şi-a axat activitatea parlamentară pe monitorizarea activităţilor derulate de administraţiile publice locale, transparentizarea serviciilor acestora şi a bugetelor. De asemenea, s-a implicat pentru rezolvarea problemelor sesizate de cetăţeni, privind transportul şi un mediu sănătos.

„Am făcut intervenţii la Ministerul Transporturilor pentru centura ocolitoare a oraşului Găeşti şi pasarela peste calea ferată de pe DN 61, pentru reluarea transportului pe calea ferată pe ruta Fieni-Pietroşiţa, astfel încât nordul judeţului Dâmboviţa să nu mai fie izolat şi să ducă la depopulare.

Am întreprins acţiuni civice pentru păstrarea intactă a platoului montan Bucegi, în zona Piatra Arsă, unde Primăria Moroeni a dat undă verde pentru un ansamblu rezidenţial pe 10 hectare. Împreună cu parlamentarii USR şi cu oameni din zonă, am fost la Piatra Arsă şi am demonstrat că nu dorim construcţii în acest areal în care mediul nu este afectat.

La fel, am venit în sprijinul cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, ca activitatea industrială din zona Priboiu-Vulcana Pandele să nu mai afecteze mediul prin poluare olfactivă şi a zonei Târgovişte – de către Combinatul de Oţeluri Speciale. În acest sens, am făcut şi întâlniri cu cetăţenii şi dezbateri publice.

Am acţionat pentru edificarea unor centre zonale de colectare a legumelor în zona Lunguleţu şi a fructelor în arealul Voineşti-Cândeşti”, a declarat deputatul Dumitru Lupescu la Radio România Actualităţi.

Dâmboviţa

PRO România vrea să pună în valoare zonele de agrement ale Târgoviștei

Publicat

pe

Cosmin Bozieru, candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște, înaintează vertiginos în plan electoral și, împreună cu colaboratorii săi apropiați, cu membrii echipei sale de consilieri, aduce în fața târgoviștenilor proiecte unice, noutăți pe tărâmul socio-administrativ, vine în față cu lucruri care să contribuie pe deplin la dezvoltarea municipiului și care se pot realiza în timp util.

La ultima întâlnire cu presa, alături de Cosmin Bozieru s-a aflat omul de afaceri Adrian Piperea, Account Manager la Telekom România, candidat pentru o funcție de consilier municipal, care a prezentat un amplu și bine elaborat proiect de mobilitate urbană. Practic, reprezentanții PRO România Târgoviște vor să schimbe fața orașului. Pentru atingerea acestui deziderat au nevoie de sprijinul nemijlocit al concetățenilor, sprijin care, în prima fază, se poate manifesta prin votul și încrederea acordată.

Cosmin Bozieru și Adrian Piperea, sub egida „Educație, Infrastructură Sănătoasă, Producție Locală”, doresc să reabiliteze și să modernizeze șanțul Prisecii. De asemenea, se are în vedere reabilitarea și transformarea într-o zonă cu adevărat turistică și de agrement a binecunoscutului și emblematicului șanț al Cetății. Aleșii PRO România doresc să creeze o zonă de agrement în vecinătatea Pădurii Mierea și în jurul lacului Priseaca.

Se mai vrea amenajarea unor trasee de promenadă, piste de bicicletă și a unei zone de agrement pe o lungime de 9,8 km. Acest perimetru dedicat petrecerii timpului liber va dispune de monitorizare video, iluminat stradal inteligent, wi-fi și 24 de toalete inteligente.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!