Connect with us

Dâmboviţa

Decidenții politici trebuie să se ocupe în primul rând de sănătate, nu de anticipate!

Publicat

pe

Parlamentarii PSD vor asigura cvorumul necesar pentru învestirea Guvernului Cîţu, dar liberalii trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să-şi voteze propriul guvern, pentru a scoate ţara din criza instituţională în care au aruncat-o, este mesajul transmis de PSD Dâmboviţa.

„Trebuie spus că disperarea PNL de a organiza alegeri anticipate nu are ca motivație dorința românilor, ci faptul că, prin acțiunile sale iresponsabile, va pierde alegerile la termen, lucru arătat și de un sondaj recent. Incapacitatea liberalilor, lipsa de soluții la problemele românilor, mărinimia cu care Orban și Cîțu tratează băncile și marile corporații sunt doar câteva dintre motivele pentru care cei doi își doresc ca alegerile să se desfășoare mai repede decât ar trebui.

Din fericire pentru România, oamenii au început să vadă adevărata față a acestei guvernări: un ministru la Sănătate care dorește privatizarea serviciilor medicale în beneficiul patronilor clinicilor particulare care îl plătesc, un ministru la Justiție luat prin surprindere de aducerea în sălile de tribunal a deținuților suspecți de coronavirus, un ministru de Interne incapabil să găsească suspecții de coronavirus care s-au sustras carantinei, ministru de Interne care, în același timp, își permite să aibă ca șef de cabinet un personaj cu derapaje verbale ce nu face cinste uniformei de polițist.

Ca urmare, PSD Dâmbovița solicită parlamentarilor liberali dâmbovițeni să voteze la vedere în momentul învestirii Guvernului Cîțu.

PSD Dâmbovița susţine în continuare că, mai ales în aceste momente, este nevoie de un dialog constructiv pentru a depăşi această criză şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. În contextul epidemiei de coronavirus, decidenții politici trebuie să se ocupe în primul rând de Sănătate, nu de Anticipate!

Pe de altă parte, liberalii dâmbovițeni ar trebui să explice cum de Ministerul Finanțelor a uitat să modifice legea 581/2019, referitoare la măsurile asigurătorii dispuse de către organele fiscale ale ANAF, lege declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională, iar statul pierde acum sute de milioane de lei în favoarea evazioniștilor.

Liberalii nu au găsit o soluție în acest caz, dar atacă la Curtea Constituțională legea care ar putea majora alocaţiile copiilor”, se arată într-un comunicat remis de PSD Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT