Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ora de Religie, o necesitate morală şi spirituală!

Publicat

pe

Decizia ministrului Educaţiei, liberala Monica Anisie, de a solicita, în baza unor chestionare, consultarea online a profesorilor şi părinţilor cu privire la reducerea orelor pentru cele 18 discipline predate în şcoli şi oportunitatea de a fi introduse altele noi, precum şi modificarea planurilor-cadru din învăţământul gimnazial, este privită cu atenţie şi de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române.

Înalţii prelaţi, slujitori ai bisericii străbune, cosideră că este momentul ca părinţii, profesorii, toţi acei care răspund consultării virtuale promovate de minister, să profite de acest fapt şi să solicite mărturisirea credinţei noastre şi necesitatea orei de religie în şcoala românească

„Prin intermediul orei de Religie se transmit, și rețineți este singura materie care face aceasta, fundamentele morale necesare unei corecte creșteri a copiilor noștri. Cultura europeană este fundamentată pe principiile Evangheliei lui Hristos, în afara cărora ea nu poate fi înțeleasă. Dacă am face un exercițiu de imaginație și am scoate Creștinismul din istoria europeană și mondială, nu ar mai rămâne mai nimic! Tot ceea ce este frumos, măreț și bun în istorie este rodul Creștinismului, în rest barbarie, urâțenie, prea puțin interesant!

Să ne gândim că fără Religie nu putem înțelege nimic din istoria, cultura și civilizația umană! Apoi, ia gândiți-vă, când mergem în vizită sau excursie undeva, în țară sau în afară, ceea ce vrem să vedem mai întâi și singurele impresionante, sunt catedralele, bisericile, mânăstirile și în general tot ceea de ține de istorie și Religie, fiindcă restul, datorită globalizării, le avem peste tot. După aceea, celor ce afirmă că ar trebui studiată Istoria religiilor, le spun că aceasta este cu totul o altă materie, bună, folositoare, dar total alta și destul de grea.

Ora de Religie are ca scop principal educația moral-religioasă a tinerelor generații, împărtășirea principalelor valori religioase și oferirea fundamentelor patrimoniului nostru religios pentru a înțelege realitatea, pentru a deveni mai buni și a pentru a fi mai aproape de scopul vieții umane.

Având în vedere toate acestea, demersul doamnei Ministru și nevoia de a ne mărturisi și promova credința, vă îndemn pe toți, preoți, profesori, părinți, tineri și credincioși sa vă implicați în mărturisirea necesității orei de Religie, cei îndreptățiți completând formularele, iar ceilalți îndemnând, pentru a merge cu Dumnezeu înainte pe drumul vieții noastre”, a precizat preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

ACTUALITATE

Dâmbovița: 5 localități în scenariul roșu, 7 fără niciun caz COVID

Publicat

pe

Foto arhivă

Cinci localități din județul Dâmbovița au depășit rata de incidență de 3 cazuri de infectare cu coronavirus la 1.000 de locuitori. În afară de Dobra, comună aflată în carantină și unde rata de incidență calculată raportat la ultimele 14 zile este 5,38/1.000 de persoane, pe listă regăsim, astăzi – 22 octombrie 2020: Cândești (3,72), Nucet (3,5), Glodeni (3,1) și Moțăieni (3,01).

La polul opus, adică localități unde nu s-a înregistrat, în ultimele 14 zile, niciun caz COVID, se află: Bărbulețu, Cojasca, Cornățelu, Gura Foii, Pietrari, Șelaru și Vârfuri.

CITEȘTE ȘI: Restricțiile COVID diferă în funcție de rata de incidență

În scenariul galben, adică incidență cazuri COVID peste 1,5/1.000 de locuitori, dar nu mai mult de 3/1.000 de persoane regăsim 28 de localități din județul Dâmbovița, între care municipiul Târgoviște (2,97) și orașele Fieni (2,31), Pucioasa (2,06), Titu (2,05) și Găești (1,66). VEZI INCIDENȚA PENTRU FIECARE LOCALITATE DIN DÂMBOVIȚA.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. Gata, vin câinii care adulmecă coronavirusul!

Publicat

pe

Sursa foto: Twitter

Am trăit să o vedem și pe asta. Cercetătorii finlandezi pregătesc acum o anumită rasă de câini pentru a depista persoanele care sunt infectate cu coronavirus. Misiunea este îndeplinită rapid de sensibilul patruped. Te adulmecă un pic și, gata, la spital cu tine, în izolare! Ieftin ca braga. Fără teste PCR, timp de așteptare, cheltuială.

În curând, dacă pandemia asta o să mai insiste să ne țină ocupați, putem vedea pe stradă echipaje de polițiști cu câinele din dotare, care te miroase un pic și apoi, în funcție de cum hănțăne la tine, te trimit autoritățile acasă sau la spital.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!