Connect with us

ACTUALITATE

Manager spital: Sistemul românesc de sănătate nu face faţă restricţiilor internaţionale de izolare!

Publicat

pe

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sunt relativ pregătiţi, cel puţin la nivel teoretic, să facă faţă noii încercări numite coronavirus. Situaţia apărută nu încântă pe nimeni, mai ales pe cei care sunt pe baricade în sistemul sanitar, medici şi asistenţi, care vor trebui să se confrunte cu acest pericol care, încet-încet, se instalează şi în România.

Doctorul Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a declarat astăzi că, în unitatea pe care o conduce, au fost luate măsurile necesare pentru a face faţă, bineînţeles, în corelaţie cu sistemul medical românesc, epidemiei de coronavirus.

Spitalul a pus la dispoziţia Instituţiei Prefectului două locaţii destinare carantinei suspecţilor asimptomatici. Este vorba de Secţia externă a Spitalului de la Voineşti şi despre Centrul medical multifuncţional de la Titu.

„Pentru pacienţii simptomatici avem pregătite, deocamdată, 10 paturi la nivelul Secţiei de Boli Infecţioasse din Târgovişte. În momentul în care numărul pacienţilor cu suspiciuni ar creşte, avem pregătite mai multe scenarii, unele materializate, altele în faza de discuţie, aplicabile în funcţie de desfăşurarea evenimentelor”, a precizat Claudiu Dumitrescu.

Dacă situaţia va scăpa de sub control iar numărul de pacienţi cu coronavirus va creşte, întrega secţie de boli infecţioase va fi transformată în stabiliment special de izolare şi tratare a bolnavilor. Fenomenul este unul deosebit, ceva cu care sistemul medical românesc nu s-a mai confruntat şi căruia, cu siguranţă, îi va face faţă cu greu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a spus că, la capitolul dotare cu materiale sanitare şi de protecţie, stă relativ bine, ceea ce este un răspuns sincer, nu musai îmbucurător, mai ales că astfel de produse, absolut necesare în lupta cu virusul ucigaş, au cam dispărut de pe piaţă sau preţurile au început să urce considerabil. Exemplu, banalele măşti de protecţie care, de la 0,7 lei sunt comercializate, dacă se găsesc, cu 3,8 lei bucata. Şi preţul este în creştere!

A mai spus dr. Claudiu Dumitrescu că spitalele româneşti, construite în mare parte în anii 70, nu fac faţă complet restricţiilor internaţionale de izolare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT