Connect with us

ACTUALITATE

Să fim responsabili acum pentru a nu plăti, curând, un preț prea mare!

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște, face un apel, în aceste zile de tensiune şi teamă de neprevăzut, stări generate de răspândirea cu extremă viteză a coronavirusul, la solidaritate și la responsabilitate. Consideră Monica Ilie că numai astfel putem învinge temutul virus, putem arată lumii că nu ne pierdem în faţa niciunui pericol. Simțul civic este esențial în astfel de situații de criză.

„Simțul civic, responsabilitatea și maturitatea sunt «atributele» care ar trebui să ne conducă în aceste zile, când România este afectată de criza generată de coronavirus. De aceea, fac apel la fiecare și vă spun că dincolo de măsurile care au fost luate sau vor fi luate de autoritățile centrale și locale, trebuie să fim înțelepți și responsabili și să avem în vedere că nu este vorba de o protejare și de o salvare individuală, ci de o salvare comună, a noastră, a copiilor noștri, a părinților, a tuturor semenilor.

Este un act de maximă iresponsabilitate ca cei care vin din zone afectate, sau din alte zone de risc, să încerce să se sustragă autorităților, să depună declarații false privind zonele de unde vin, sau să nu respecte măsurile impuse de izolarea la domiciliu sau de carantină. În acest sens, fac apel la cei care vin în țară, să fie conștienți de riscul în care se află și de riscul la care îi expun pe cei dragi. Să anunțe autoritățile și să respecte măsurile impuse!

De asemenea, fac apel la părinți să își învețe copiii cum să se protejeze și să respecte împreună normele de igienă. Să limiteze contactul cu persoane străine și să participe la diverse evenimente doar dacă este absolut obligatoriu.

Fac apel la elevii care în aceste zile vor fi liberi, să nu privească suspendarea cursurilor ca pe un timp pe care îl pot petrece la mall sau în locuri aglomerate, ci ca pe un timp în care vor evita cât mai mult interacțiunea cu alte persoane.

Fără a genera panică, trebuie să fim conștienți că de noi depinde să limităm transmiterea acestui virus. Haideți să respectăm cele câteva măsuri obligatorii de prevenție și să facem tot ce ne stă în putință pentru a traversa cu bine această perioadă. Să nu uităm că bătrânii, copiii cu vârste între 0-3 ani și cei care suferă de afecțiuni multiple sunt cei mai afectați!  Să fim responsabili acum pentru a nu plăti, curând, un preț prea mare!”

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT