Connect with us

ACTUALITATE

Să fim responsabili acum pentru a nu plăti, curând, un preț prea mare!

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște, face un apel, în aceste zile de tensiune şi teamă de neprevăzut, stări generate de răspândirea cu extremă viteză a coronavirusul, la solidaritate și la responsabilitate. Consideră Monica Ilie că numai astfel putem învinge temutul virus, putem arată lumii că nu ne pierdem în faţa niciunui pericol. Simțul civic este esențial în astfel de situații de criză.

„Simțul civic, responsabilitatea și maturitatea sunt «atributele» care ar trebui să ne conducă în aceste zile, când România este afectată de criza generată de coronavirus. De aceea, fac apel la fiecare și vă spun că dincolo de măsurile care au fost luate sau vor fi luate de autoritățile centrale și locale, trebuie să fim înțelepți și responsabili și să avem în vedere că nu este vorba de o protejare și de o salvare individuală, ci de o salvare comună, a noastră, a copiilor noștri, a părinților, a tuturor semenilor.

Este un act de maximă iresponsabilitate ca cei care vin din zone afectate, sau din alte zone de risc, să încerce să se sustragă autorităților, să depună declarații false privind zonele de unde vin, sau să nu respecte măsurile impuse de izolarea la domiciliu sau de carantină. În acest sens, fac apel la cei care vin în țară, să fie conștienți de riscul în care se află și de riscul la care îi expun pe cei dragi. Să anunțe autoritățile și să respecte măsurile impuse!

De asemenea, fac apel la părinți să își învețe copiii cum să se protejeze și să respecte împreună normele de igienă. Să limiteze contactul cu persoane străine și să participe la diverse evenimente doar dacă este absolut obligatoriu.

Fac apel la elevii care în aceste zile vor fi liberi, să nu privească suspendarea cursurilor ca pe un timp pe care îl pot petrece la mall sau în locuri aglomerate, ci ca pe un timp în care vor evita cât mai mult interacțiunea cu alte persoane.

Fără a genera panică, trebuie să fim conștienți că de noi depinde să limităm transmiterea acestui virus. Haideți să respectăm cele câteva măsuri obligatorii de prevenție și să facem tot ce ne stă în putință pentru a traversa cu bine această perioadă. Să nu uităm că bătrânii, copiii cu vârste între 0-3 ani și cei care suferă de afecțiuni multiple sunt cei mai afectați!  Să fim responsabili acum pentru a nu plăti, curând, un preț prea mare!”

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT