Connect with us

ACTUALITATE

Serviciu de permanenţă la Moreni, în sprijinul persoanelor izolate la domiciliu

Publicat

pe

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Moreni a adoptat, astăzi – 10 martie 2020, la convocarea primarului Constantin Dinu, o serie de măsuri pentru gestionarea situaţiei cauzate de coronavirus, chiar dacă în localitate nu s-a înregistrat niciun caz de infecţie. De asemenea, administraţia locală face apel la calm, responsabilitate şi seriozitate din partea cetăţenilor.

Planul de măsuri adoptat:
1. Organizarea, prin Dispoziția Primarului, a unui serviciu de permanență la nivelul municipiului Moreni, care să ofere sprijin persoanelor aflate în perioada de izolare la domiciliu – telefon permanent: 0245.667.265;

2. Unitățile de alimentație publică (hyper-market, super market, market, magazine de cartier etc.) sunt obligate de a lua măsuri în privința:
a. dezinfecției frecvente a suprafețelor expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși etc.), în special în zona caselor de marcat;
b. instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale și la casele de marcat;

3. Intensificarea acțiunilor preventive în spații publice – piețe pentru conștientizarea populației în vederea respectării măsurilor de sănătate publică;

4. În perioada 11.03 – 22.03.2020 se suspendă cursurile la toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Moreni: clubul copiilor, creşă, grădinițe, unități liceale şi şcoli gimnaziale;

Reclama

5. Pe perioada suspendării cursurilor se asigură dezinfecția în incinta unităților de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Moreni;

6. Se dispune ca jocurile de fotbal organizate pe Stadionul Flacăra Moreni să se desfăşoare fără spectatori până la data de 31.03.2020, în conformitate cu dispoziţiile F.R.F.;

7. Se interzic adunările publice în perioada 11.03 – 31.03.2020 pe raza municipiului Moreni în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice;

8. Se obligă toate instituțiile publice și private de a asigura, la toalete, materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini, dezinfectant), dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (birouri);

9. Se recomandă ca unităţile ,,After school” să respecte măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa;

Reclama

10. Informarea cetățenilor – prin toate canalele de comunicare, inclusiv prin afișarea de pliante în toate cartierele municipiului – cu privire la cele 10 recomandări ale Ministerului Sănătății pentru protejarea populaţiei în vederea reducerii expunerii și a transmiterii virusurilor:
– Spălați-vă mâinile de mai multe ori!
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute!
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile!
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți!
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât dacă vă prescrie medicul!
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool!
– Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnavi sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave!
– Produsele ”Made în China” sau pachetele din China nu sunt periculoase!
– Sunați la 112 doar pentru urgențe, iar pentru orice informații legate de Coronavirus sunați la Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa – numere de telefon 0786930676 (non-stop) și la 0800800358 Telverde!
– Animalele de companie nu transmit Coronavirus!

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște vă invită să vă alăturați unei comunități academice dinamice și inovative.

Oferim programe de studii moderne și variate, adaptate cerințelor pieței muncii și dedicate pregătirii viitorilor specialiști în domeniul economic.

Programe de studii de licență, cu durata de studiu de 3 ani:

 • Business administration;
 • Contabilitate și informatică de gestiune;
 • Economia comerțului, turismului și serviciilor;
 • Finanțe și bănci;
 • Management (IF/ID);
 • Marketing.

Programe de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani:

 • Auditul entităților publice și private;
 • Contabilitate;
 • Management financiar-bancar;
 • Managementul informațiilor;
 • Managementul organizației;
 • Marketing.

Domenii de studii doctorale:

 • Contabilitate;
 • Management.

Vă așteptăm să faceți parte din comunitatea noastră academică!

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Prețul energiei electrice a explodat. În România, de trei ori mai mare decât în Germania!

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, care a venit, în permanență, cu soluții în vederea redresării sistemului energetic național, de punere în valoare a resurselor energetice de care dispunem, atrage atenția asupra problemelor cu care se vor confrunta românii din cauza costurilor vieții care o vor lua spre aiurea, stimulate de creșterea prețurilor la energie.

„Prețul energiei livrate mâine a sărit și pragul de 4.500 de lei /MWh iar pe preț mediu orar al zilei, România are cel mai mare preț din Europa, din nou”, a remarcat Radu Popa.

Mai spune deputatul social-democrat că premierul Marcel Ciolacu are dreptate să fie supărat pe Ministerul Energiei. Într-o ultimă declarație a primului ministru pe tema energiei, a fost vizat și fostul ministru de resort – Virgil Popescu.

„Toată această explozie a prețurilor se datorează volumului mare de energie fotovoltaică pe care nu reușim să îl estimăm și să îl calculăm anticipat din lipsa digitalizării rețelelor și de aici pleacă toate problemele: nu putem să-i modelăm un preț și nici nu avem posibilitatea să stocăm energia pentru a o vinde la un preț competitiv. Asta e stocarea pe care o cerea premierul și pe care Virgil Popescu “a uitat” să o planifice. Părerea mea e că nu a uitat, e doar un golan idiot care a prins fotoliul de ministru și în urma căruia azi contabilizăm dezastrele.

Vă dau un singur exemplu: dacă ar fi terminat centrala de la Iernut, așa cum a asumat la prima numire în funcție, azi am fi avut cu 400 MWh mai multă energie în sistem. Dacă ar fi introdus în PNRR, era ministru când s-a scris, și digitalizarea rețelelor, astăzi nu discutam despre căderea rețelelor la Spitalul Fundeni.

Reclama

Gândiți-vă doar la un aspect: rețeaua de transport a energiei electrice a fost proiectată în anii 60 și finalizată tot pe atunci. În perioada aceea, România nu avea 32% dintre gospodării alimentate cu aparate de aer condiționat, românii nu aveau toți televizoare și nici frigidere și nici mașini de spălat și nici centrale cu pompe! Acestea toate sunt acum în consum și trag din rețea. De unde consumă și când ar fi trebuit să ne spună digitalizarea”, a precizat Radu Popa.

A mai adăugat deputatul că, dacă în martie 2023, costul total pentru echilibrarea sistemului a fost de 14 milioane de euro, prețul energiei active fiind de 81 de euro/MWh, în martie 2024 acesta a ajuns la 59 de milioane de euro, prețul fiind de 415 euro/MWh.

Așa că am ajuns într-o zonă periculoasă pentru viața de zi cu zi a românilor. Prețul de azi al energiei pe piața din România este 236 euro/MWh în timp ce în Germania este 72 și în Franța 76 euro/MWh. Tot să trăiești bine!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite