Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Votul de învestitură pentru Guvernul Cîţu ne va arăta dacă există sau nu un blat PNL-PSD!

Publicat

pe

Astăzi – 12 martie 2020, de la ora 16:00, se va da votul de învestitută pentru Guvernul Florin Cîţu. În contextul în care România trece printr-o situaţie de criză cauzată de „virusul morţii”, partidul condus de Victor Ponta va vota pentru ca ţara să aibă un guvern cu puteri depline, deşi premierul desemnat nu a dovedit că este pregătit şi că ar avea abilităţile necesare să conducă un Executiv performat – spune senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional şi coordonatorul Organizaţiei Dâmboviţa.

„Credem noi că este absolut necesar să avem un guvern cu drepturi depline, care să aibă ca mandat combaterea şi limitarea efectelor crizei generate de coronavirus. România are nevoie de un guvern cu toate atribuţiile prevăzute de lege. Toate măsurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar, potrivit art. 55 din Constituţie, ele se realizează doar prin lege, altfel există riscul ca statul să fie dat în judecată pentru luarea unor asemenea măsuri fără ca ele să fie statuate printr-un act normativ cu putere de lege”, a punctat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Sper să treacă Guvernul Cîţu. Este un apel la responsabilitate!

A mai spus vicepreşedintele PRO România că votul de învestitură pentru Guvernul Cîţu va arăta clar dacă există un blat între PNL şi PSD, aşa cum se vehiculează de foarte multă vreme, atât în mediul politic, cât şi în mass-media.

„Dacă PSD şi PNL nu vor vota astăzi învestirea Guvernului Cîţu, blatul va fi dovedit şi înseamnă că cele două partide, contrar aşteptărilor oamenilor, vor să prelungească o criză politică de care România nu are nevoie.

Eu sper să treacă Guvernul Cîţu. Este un apel la responsabilitate. Nu ne place domnul Cîţu. Nu credem că este pregătit, nu credem că are abilităţile necesare pentru a conduce un guvern performant, dar este mai bine să avem un guvern cu puteri depline în această situaţie de criză cauza de coronavirus”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Tot astăzi, spune parlamentarul PRO România, se va dezbate în procedură de urgenţă regimul legal prin care unul dintre părinţi are dreptul să stea acasă cu copiii cu vârste sub 12 ani sau cu dizabilităţi, în situaţia suspendării cursurilor în cazuri extreme.

„Va trebui să fie adoptată şi o strategie pentru transportul în comun. Va fi imposibil să combatem epidemia când sute de mii de bucureşteni, spre exemplu, se înghesuiesc zi de zi la metrou. Situaţia este asemănătoare pentru tot transportul public din România.

De asemenea, este necesară adoptarea rapidă a unei legi cu facilităţi fiscale pentru domeniile afectate de acest coronavirus. Spre exemplu, turismul. Sunt agenţii de turism care s-au închis şi şi-au trimis oamenii în şomaj. Sunt firme de export-import care şi-au încetat colaborarea cu anumite state. Sunt afectate transporturile internaţionale sau industria HORECA. Aceste companii trebuie sprijinite şi PRO România are şi câteva propuneri în acest sens”.

PRO România vine cu propuneri fiscale în sprijinul celor afectaţi de coronavirus

A mai precizat senatorul Ţuţuianu că PRO România cere Guvernului să aloce resurse suplimentare către Ministerul Sănătăţii, de exemplu luând din fondul de rezervă banii care erau alocaţi pentru organizarea de alegeri anticipate, dar şi luând bani din alte domenii.

„Lucrul acesta presupune adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă, ceea ce actualul guvern nu poate să facă. Totodată, considerăm că este necesar să adoptăm un proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale şi organizarea acestora odată cu alegerile parlamentare, în luna septembrie, pentru că sănătatea şi economia sunt mai importante”.

De asemenea, PRO România va promova două propuneri legislative, pentru care va solicita adoptarea în procedură de urgenţă.

„În primul rând, o modificare în sensul amânării plăţii ratelor bancare cu 90 de zile, fără dobânzi majorate penalizatoare, pentru persoanele fizice. Este evident că dacă oamenii nu merg la lucru nu pot să îşi plătească nici ratele. De asemenea, pentru companiile din domeniul HORECA vom propune o iniţiativă legislativă constând în sistarea plăţii impozitelor şi contribuţiilor pentru salarii până la 1 septembrie 2020.

În România, în industria aceasta de servicii de alimentaţie publică, turism şi hoteliere sunt circa 300.000 de persoane. Dispariţia acestor locuri de muncă va avea efecte dramatice pentru economia naţională şi pentru situaţia socială şi bugetară a României. Fără intervenţia statului în aceste domenii, dar şi pentru alte companii, cum sunt cele de transport, riscăm blocarea activităţii, concedieri masive şi falimente”, a explicat senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A aruncat un butoi de la balcon și a rănit grav un trecător

Publicat

pe

Un incident petrecut în astăzi în Târgoviște ar fi putut fi inclus la capitolul întâmplări comice, dacă nu ar fi avut consecințe dramatice.

Un cetățean dintr-un bloc situat pe strada Moldovei a găsit de cuviință să arunce de la balcon apartamentului său de la etajul patru butoiul în care a ținut peste iarnă varză.

Recipientul, din fericire gol, a lovit un bărbat care se afla în zonă. Omul rănit de butoiul zburător se află la spital în stare de inconștiență.

Citește în continuare

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!