Connect with us

Dâmboviţa

Votul de învestitură pentru Guvernul Cîţu ne va arăta dacă există sau nu un blat PNL-PSD!

Publicat

pe

Astăzi – 12 martie 2020, de la ora 16:00, se va da votul de învestitută pentru Guvernul Florin Cîţu. În contextul în care România trece printr-o situaţie de criză cauzată de „virusul morţii”, partidul condus de Victor Ponta va vota pentru ca ţara să aibă un guvern cu puteri depline, deşi premierul desemnat nu a dovedit că este pregătit şi că ar avea abilităţile necesare să conducă un Executiv performat – spune senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional şi coordonatorul Organizaţiei Dâmboviţa.

„Credem noi că este absolut necesar să avem un guvern cu drepturi depline, care să aibă ca mandat combaterea şi limitarea efectelor crizei generate de coronavirus. România are nevoie de un guvern cu toate atribuţiile prevăzute de lege. Toate măsurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar, potrivit art. 55 din Constituţie, ele se realizează doar prin lege, altfel există riscul ca statul să fie dat în judecată pentru luarea unor asemenea măsuri fără ca ele să fie statuate printr-un act normativ cu putere de lege”, a punctat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Sper să treacă Guvernul Cîţu. Este un apel la responsabilitate!

A mai spus vicepreşedintele PRO România că votul de învestitură pentru Guvernul Cîţu va arăta clar dacă există un blat între PNL şi PSD, aşa cum se vehiculează de foarte multă vreme, atât în mediul politic, cât şi în mass-media.

„Dacă PSD şi PNL nu vor vota astăzi învestirea Guvernului Cîţu, blatul va fi dovedit şi înseamnă că cele două partide, contrar aşteptărilor oamenilor, vor să prelungească o criză politică de care România nu are nevoie.

Eu sper să treacă Guvernul Cîţu. Este un apel la responsabilitate. Nu ne place domnul Cîţu. Nu credem că este pregătit, nu credem că are abilităţile necesare pentru a conduce un guvern performant, dar este mai bine să avem un guvern cu puteri depline în această situaţie de criză cauza de coronavirus”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Tot astăzi, spune parlamentarul PRO România, se va dezbate în procedură de urgenţă regimul legal prin care unul dintre părinţi are dreptul să stea acasă cu copiii cu vârste sub 12 ani sau cu dizabilităţi, în situaţia suspendării cursurilor în cazuri extreme.

„Va trebui să fie adoptată şi o strategie pentru transportul în comun. Va fi imposibil să combatem epidemia când sute de mii de bucureşteni, spre exemplu, se înghesuiesc zi de zi la metrou. Situaţia este asemănătoare pentru tot transportul public din România.

De asemenea, este necesară adoptarea rapidă a unei legi cu facilităţi fiscale pentru domeniile afectate de acest coronavirus. Spre exemplu, turismul. Sunt agenţii de turism care s-au închis şi şi-au trimis oamenii în şomaj. Sunt firme de export-import care şi-au încetat colaborarea cu anumite state. Sunt afectate transporturile internaţionale sau industria HORECA. Aceste companii trebuie sprijinite şi PRO România are şi câteva propuneri în acest sens”.

PRO România vine cu propuneri fiscale în sprijinul celor afectaţi de coronavirus

A mai precizat senatorul Ţuţuianu că PRO România cere Guvernului să aloce resurse suplimentare către Ministerul Sănătăţii, de exemplu luând din fondul de rezervă banii care erau alocaţi pentru organizarea de alegeri anticipate, dar şi luând bani din alte domenii.

„Lucrul acesta presupune adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă, ceea ce actualul guvern nu poate să facă. Totodată, considerăm că este necesar să adoptăm un proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale şi organizarea acestora odată cu alegerile parlamentare, în luna septembrie, pentru că sănătatea şi economia sunt mai importante”.

De asemenea, PRO România va promova două propuneri legislative, pentru care va solicita adoptarea în procedură de urgenţă.

„În primul rând, o modificare în sensul amânării plăţii ratelor bancare cu 90 de zile, fără dobânzi majorate penalizatoare, pentru persoanele fizice. Este evident că dacă oamenii nu merg la lucru nu pot să îşi plătească nici ratele. De asemenea, pentru companiile din domeniul HORECA vom propune o iniţiativă legislativă constând în sistarea plăţii impozitelor şi contribuţiilor pentru salarii până la 1 septembrie 2020.

În România, în industria aceasta de servicii de alimentaţie publică, turism şi hoteliere sunt circa 300.000 de persoane. Dispariţia acestor locuri de muncă va avea efecte dramatice pentru economia naţională şi pentru situaţia socială şi bugetară a României. Fără intervenţia statului în aceste domenii, dar şi pentru alte companii, cum sunt cele de transport, riscăm blocarea activităţii, concedieri masive şi falimente”, a explicat senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Biciclist acroșat de un ATV în comuna Pietrari

Publicat

pe

Accident de circulație, astăzi – 9 mai 2021, în comuna Pietrari, zona Șipot. Un adolescent de 16 ani, care se deplasa pe drumul comunal cu o bicicletă, mergând pe contrasens, a fost acroșat de un ATV, condus de un bărbat de 42 de ani.

Victima a fost transportată la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut acest eveniment rutier.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT