Connect with us

Dâmboviţa

Senator: Nu vom accepta măsuri excesive şi abuzive urmare declarării stării de urgenţă!

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean a atenţionat guvernul actual că social-democraţii vor monitoriza cu mare atenţie măsurile care se vor impune din cauza stării de urgenţă. Demnitarul a spus că atenţia reprezentanţilor PSD se va concentra pe modul în care vor fi respectate de către putere drepturile fundamentale ale cetăţenului.

„Subliniez în termeni foarte fermi: nu este un cec în alb acordat acestui guvern. PSD, ca partid politic, inclusiv de la nivelul Parlamentului, va veghea ca măsurile ce vor fi adoptate să corespundă situaţiei de criză şi exigenţelor Constituţiei, legilor ţării şi tratatelor internaţionale care fac referire între altele la modul în care se restrânge exerciţiul unor drepturi fundamentale ale cetăţeanului.

PSD, ca partid politic responsabil, va susţine toate acele măsuri care corespund integral şi transparent stării de urgenţă medicală, precum şi gestionării crizei economice aferente. Dar PSD va reacţiona politic şi parlamentar ferm la orice tentaţie de abuz care ar putea afecta exerciţiul unor drepturi fundamentale sau care va îmbrăca forma unor interese de grup economice. De aceea, solicităm Preşedinţiei şi Guvernului ca măsurile excepţionale înscriese în conţinutul decretului prezidenţial să corespundă integral şi strict exigenţelor constituţionale şi legale, să fie necesare într-o societate democrativă, să fie proporţionale cu situaţia care le-a determinat, să fie aplicate în mod nediscriminatoriu şi să aibă caracter temporar.

La nivelul Parlamentului, solicitata încuviinţare a stării de urgenţă va presupune o examinare prealabilă atentă, dar şi o exigenţă de asigurare ulterioară a angajării responsabilităţii guvernamentale şi preşedinţiale.

Luăm în considerare ca încuviinţarea să includă o solicitare către Curtea de Conturi şi Avocatului Poporului pentru a analiza măsurile luate.

Nu vom accepta măsuri excesive şi abuzive, dincolo de ceea ce se impune. Vom fi extrem de atenţi ca cenzura presei româneşti să nu se regăsească în conţinutul decretului prezidenţial. Ar putea fi măsuri cu conţinut economic, care să ascundă tunurm economice. Vom fi extrem de atenţi, pentru că anumite acţiuni guvernamentale anterioare ridică serioase semne de întrebare.

Se pune întrebarea de ce, până în prezent, Guvernul nu a aprobat starea de alertă, fie situaţia de urgenţă, care fără a avea regimul constituţional de gravitate superioară a stării de urgenţă, permiteau adoptarea unor măsuri excepţionale. De ce această preferinţă la nivelul puterii executive de a angaja direct în regim excepţional astfel de măsuri care au o gravitate importantă?”, a precizat preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT