Connect with us

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 0 infectaţi cu coronavirus, 249 de persoane izolate la domiciliu şi 36 în carantină

Publicat

pe

Până astăzi, 17.03.2020, în județul Dâmbovița se află în izolare la domiciliu 249 de persoane asimptomatice iar 36 de persoane se află în carantină în spațiile identificate în acest sens. Au fost testate 46 de persoane aflate în izolare la domiciliu/carantină, de către DSP Dâmbovița, rezultatele sosite până în prezent fiind negative.

Totodată precizăm că la nivelul județului Dâmbovița nu a fost înregistrat niciun caz de suspiciune/îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a dispus o serie de măsuri în vederea limitării și răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19.

Având în vedere necesitatea furnizării de utilități în regim de continuitate (apă, gaze, electricitate, internet/cablu etc.) precizăm că pentru intervențiile echipelor care acționează în județul Dâmbovița în cazul persoanelor aflate în izolare, au fost transmise adrese furnizorilor prin care le-am adus în vedere faptul că pot intra în posesia situației persoanelor izolate, de la primarii unităților administrative-teritoriale. De asemenea, au fost puse în vedere măsurile care trebuie respectate în momentul intervenției în locuința unei persoane izolată:
– înainte de intrarea în locuință să solicite persoanei izolate să poarte masca de protecție;
– în timpul efectuării lucrărilor necesare să solicite persoanei autoizolate să stea în altă cameră sau la o distanță mai mare de 2 m;
– membrii echipelor de intervenție vor purta un echipament minim de protecție constând în : măști, ochelari de protecție, mănuși etc.
– membrii echipelor de intervenție vor fi dotaţi cu dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după finalizarea intervenţiei, precum şi după orice manevră care prezintă un risc de contaminare mai ales daca aceasta manevră a fost efectuată fără mănuşi (atingerea unor suprafeţe posibil contaminate de către persoanele autoizolate).

Totodată având în vedere necesitatea persoanelor de a utiliza serviciile specifice Poștei Române, a fost învederat către Oficiul Județean de Rețea Poștală Dâmbovița faptul că pot intra în posesia situației persoanelor izolate, de la primarii unităților administrative-teritoriale și de asemenea, au fost transmise și recomandări pentru personalul Poștei Române desemnat prin procedură proprie să facă parte din echipele de distribuire mecanizată, și anume:
‒ solicitarea către persoana autoizolată să poarte masca de protecție;
‒ păstrarea, pe cât posibil, a unei distanţe mai mari de 2 m faţă de persoana izolată care urmează să-şi primească drepturile de protecţie socială;
‒ persoana izolată va semna orice document cu instrument de scris propriu;
‒ salariaţii vor purta un echipament minim de protecţie constând în mască de protecţie şi vor fi dotaţi cu un dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte şi după fiecare contact cu o persoana aflată în autoizolare;
‒ mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecţia in vehiculul de transport se va face cel puţin de două ori în timpul unei ture de lucru cel puţin prin ştergerea suprafeţelor de posibil contact cu mâinile personalului.

S-a transmis o recomandare privind decalarea de către entităţile private din județul Dâmbovița, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajaţi, a programului personalului care utilizează transportul public în comun, fie pentru întregul personal, în afara perioadelor de aglomeraţie maximă, fie prin împărţirea personalului care utilizează transportul public în comun în 2-3 grupuri, care să fie programaţi pentru începerea şi terminarea programului în intervalele orare decalate cu o oră/o oră şi jumătate faţă de programul normal.
Recomandările se aplică până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

Atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Începând cu data de 16.03.2020 a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției cu rolul de a eficientiza acțiunile întreprinse în scopul asigurării unei evidențe permanente a situației înregistrate precum și asigurării unei comunicări directe cu persoanele aflate în izolare la domiciliu/aflate în carantină de pe raza județului nostru: telefon/fax 0245/210472, telefon mobil 0730.013381, e-mail: cjcci.db@gmail.com.

Lansăm un mesaj către toți primarii unităților adminstrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și, deopotrivă, către toți locuitorii acestui județ: Acțiunea fermă, concentrată a tuturor, cu respectarea strictă a programelor și regulilor enunțate mai sus, sunt singurele noastre arme de stăvilire a răspândirii virusului; comanda unică și concertată în același sens sunt premizele reușitei.

Facem apel la întreaga comunitate dâmbovițeană: În acest moment nu mai există granițe între localități și decizii diferite în fiecare comună, oraș sau municipiu; avem o singură problemă și o vom combate într-un singur mod, așa cum vor fi transmise instrucțiunile.

În același timp, facem un apel către cetățenii județului nostru să acționeze cu calm, responsabilitate și grijă față de cei din jur, să nu încurajeze propagarea mesajelor de panică și să susțină efortul nostru pentru limitarea și răspândirea infecției cu noul coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Sens unic pe drumul județean dintre Gura Ocniței și Răzvad!

Publicat

pe

Foto arhivă

De săptămână viitoare, se va introduce sens unic de circulație pe tronsonul drumului județean care leagă comuna Gura Ocniței de Răzvad, cunoscut drept strada Luncă.

Practic, la intersecția mare din Răzvad, cea unde există cel mai mare semn de circulație stop, șoferii nu vor mai putea vira spre Gura Ocniței și Moreni, fiind nevoiți să meargă până la intersecția cu Nisipuri, unde se vor putea încadra spre Gura Ocniței-Moreni.

Măsura va fi instituită pentru următoarele două-trei luni, cât timp se execută lucrări de reabilitare și modernizare pe drumul județean Nisipuri-Matraca, iar circulația a fost deviată prin Răzvad – ne-a precizat Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad. În acest moment, la intersecția mare din Răzvad se crează blocaje, în special după-amiaza, din cauza mașinilor care virează către Gura Ocniței-Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT