Connect with us

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 0 infectaţi cu coronavirus, 249 de persoane izolate la domiciliu şi 36 în carantină

Publicat

pe

Până astăzi, 17.03.2020, în județul Dâmbovița se află în izolare la domiciliu 249 de persoane asimptomatice iar 36 de persoane se află în carantină în spațiile identificate în acest sens. Au fost testate 46 de persoane aflate în izolare la domiciliu/carantină, de către DSP Dâmbovița, rezultatele sosite până în prezent fiind negative.

Totodată precizăm că la nivelul județului Dâmbovița nu a fost înregistrat niciun caz de suspiciune/îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a dispus o serie de măsuri în vederea limitării și răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19.

Având în vedere necesitatea furnizării de utilități în regim de continuitate (apă, gaze, electricitate, internet/cablu etc.) precizăm că pentru intervențiile echipelor care acționează în județul Dâmbovița în cazul persoanelor aflate în izolare, au fost transmise adrese furnizorilor prin care le-am adus în vedere faptul că pot intra în posesia situației persoanelor izolate, de la primarii unităților administrative-teritoriale. De asemenea, au fost puse în vedere măsurile care trebuie respectate în momentul intervenției în locuința unei persoane izolată:
– înainte de intrarea în locuință să solicite persoanei izolate să poarte masca de protecție;
– în timpul efectuării lucrărilor necesare să solicite persoanei autoizolate să stea în altă cameră sau la o distanță mai mare de 2 m;
– membrii echipelor de intervenție vor purta un echipament minim de protecție constând în : măști, ochelari de protecție, mănuși etc.
– membrii echipelor de intervenție vor fi dotaţi cu dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după finalizarea intervenţiei, precum şi după orice manevră care prezintă un risc de contaminare mai ales daca aceasta manevră a fost efectuată fără mănuşi (atingerea unor suprafeţe posibil contaminate de către persoanele autoizolate).

Totodată având în vedere necesitatea persoanelor de a utiliza serviciile specifice Poștei Române, a fost învederat către Oficiul Județean de Rețea Poștală Dâmbovița faptul că pot intra în posesia situației persoanelor izolate, de la primarii unităților administrative-teritoriale și de asemenea, au fost transmise și recomandări pentru personalul Poștei Române desemnat prin procedură proprie să facă parte din echipele de distribuire mecanizată, și anume:
‒ solicitarea către persoana autoizolată să poarte masca de protecție;
‒ păstrarea, pe cât posibil, a unei distanţe mai mari de 2 m faţă de persoana izolată care urmează să-şi primească drepturile de protecţie socială;
‒ persoana izolată va semna orice document cu instrument de scris propriu;
‒ salariaţii vor purta un echipament minim de protecţie constând în mască de protecţie şi vor fi dotaţi cu un dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte şi după fiecare contact cu o persoana aflată în autoizolare;
‒ mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecţia in vehiculul de transport se va face cel puţin de două ori în timpul unei ture de lucru cel puţin prin ştergerea suprafeţelor de posibil contact cu mâinile personalului.

S-a transmis o recomandare privind decalarea de către entităţile private din județul Dâmbovița, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajaţi, a programului personalului care utilizează transportul public în comun, fie pentru întregul personal, în afara perioadelor de aglomeraţie maximă, fie prin împărţirea personalului care utilizează transportul public în comun în 2-3 grupuri, care să fie programaţi pentru începerea şi terminarea programului în intervalele orare decalate cu o oră/o oră şi jumătate faţă de programul normal.
Recomandările se aplică până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

Atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Începând cu data de 16.03.2020 a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției cu rolul de a eficientiza acțiunile întreprinse în scopul asigurării unei evidențe permanente a situației înregistrate precum și asigurării unei comunicări directe cu persoanele aflate în izolare la domiciliu/aflate în carantină de pe raza județului nostru: telefon/fax 0245/210472, telefon mobil 0730.013381, e-mail: cjcci.db@gmail.com.

Lansăm un mesaj către toți primarii unităților adminstrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și, deopotrivă, către toți locuitorii acestui județ: Acțiunea fermă, concentrată a tuturor, cu respectarea strictă a programelor și regulilor enunțate mai sus, sunt singurele noastre arme de stăvilire a răspândirii virusului; comanda unică și concertată în același sens sunt premizele reușitei.

Facem apel la întreaga comunitate dâmbovițeană: În acest moment nu mai există granițe între localități și decizii diferite în fiecare comună, oraș sau municipiu; avem o singură problemă și o vom combate într-un singur mod, așa cum vor fi transmise instrucțiunile.

În același timp, facem un apel către cetățenii județului nostru să acționeze cu calm, responsabilitate și grijă față de cei din jur, să nu încurajeze propagarea mesajelor de panică și să susțină efortul nostru pentru limitarea și răspândirea infecției cu noul coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița nu boicotează „Noaptea Muzeelor 2024”. Programul aici!

Publicat

pe

Astăzi – 18 mai 2024, în intervalul orar 18:00-24:00, se va organiza și în județul Dâmbovița evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, ajuns la ediția cu numărul 20 – ne informează Consiliul Județean.

Reamintim că, la nivel de țară, sunt multe instituții, unele dintre ele printre cele mai cunoscute din România, care au anunțat că nu mai participă la „Noaptea Muzeelor”, ca protest în primul rând față de salariile mici cu care sunt plătiți cei ce lucrează în acest domeniu.

În județul Dâmbovița vor putea fi vizitate gratuit, în această seară, începând cu ora 18:00, atât expoziţiile permanente ale muzeelor, cât şi pe cele temporare, astfel:

– expoziția „ReNaștere și Rânduială”, deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște
– expoziția de cahle „Cavaleri de Târgoviște” – Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești
– expoziția de pictură comparată „Tema”, semnată de pictorii Horea Paștina și Cristian Dițoiu, deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
– expoziția de pictură „Atestat”, ce cuprinde lucrările elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, aflată la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, deschise cu ocazia acestui eveniment, sunt:

– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”. Din motive de siguranță pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis.
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești
– Muzeul de Artă
– Muzeul de Istorie
– Muzeul Evoluției Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni

„Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM)”, se mai precizează în comunicatul CJ Dâmbovița transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Babel FAST 2024. Conexiuni. 30 de țări, 30 de spectacole, 300 de artiști și invitați

Publicat

pe

Încă un pic de răbdare și începe, la Târgoviște, Babelul, a 12 ediție a Festivalului Artelor Spectacolului organizat de Teatrul „Tony Bulandra” sub excelenta îndrumare a maestrului Mc Ranin, directorul instituției de artă dramatică din Târgoviște. Perioada de desfășurare 10 – 16 iunie 2024.

Festivalul Babel de anul acesta se va desfășura sub deviza „Conexiuni”. Fain. Arta teatrală nu va intra în conexiune cu scrutinul electoral, care se va desfășura pe 9 iunie.

La evenimentul artistic maraton, care se întinde pe o perioadă de 7 zile, vor participa echipe și formații de teatru și de dansatori din 30 de țări ale lumii. Va fi din nou o simbioză plăcută, caldă, prietenească, profesională, cu har actoricesc, a tradițiilor și conceptelor teatrale de pe patru continente.

Babel nu mai reprezintă un experiment, ci este deja un format de artă, de comunicare, o școală de teatru modern, în ton cu vremurile repezi în care trăim. Vor fi oferite iubitorilor de teatru, de gest și mișcare artistică 30 de spectacole. Pasionații de film vor putea viziona, în premieră la Târgoviște, 10 filme din categoria artă. Pe lângă toate acestea, vor mai fi la Babel 2024 expoziții, lansări de carte, ateliere și conferințe tematice.

Astăzi – 17 mai 2024, la întâlnirea cu ziariștii, premergătoare deschiderii Festivalului, s-au aflat Mc Ranin, Liviu Cheloiu – producătorul Festivalului, Eva Berciu – asistent președinte Festival și Mircea Silaghi – directorul artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

Maestrul Ranin, în binecunoscutu-i stil discursiv, cult, ușor ironic și cu stropi de umor bine temperat, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla pe parcursul a șapte zile la Târgoviște. A tradus termenul și conceptul de „conexiune” și care este valoarea sa în teatru, în Festivalul Babel. Am aflat că vor veni, pentru prima dată, artiștii Operei din Pekin, China. O prezență inedită va fi, de asemenea, Teatrul Odin, din Danemarca, fondat de Eugenio Barba, considerat de Mc Ranin ultimul supraviețuitor dintre oamenii mari de teatru ai lumii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite