Connect with us

Dâmboviţa

Apel la mobilizare pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Publicat

pe

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, chiar dacă Parlamentul şi-a încetat activitatea în această perioadă din cauza pandemiei de cornavirus, lucrează în teritoriu pentru binele cetăţenilor acestui judeţ, monitorizând în permanenţă situaţia socio-economică creată de această criză şi măsurile care sunt luate de autorităţi.

Liderul social-democraţilor dâmboviţeni a solicitat primarilor PSD să se implice cu fermitate în localităţile lor, pentru a păstra echilibrul social şi economic. De asemenea, a cerut tuturor edililor să se alăture autorităţilor abilitate să gestioneze situaţiile generate de cei care s-au întors acasă din Occident şi nu răspund cerinţelor de autoizolare timp de 14 zile.

„Pe fondul întoarcerii în ţară a zeci de mii de români, speriaţi de efectele coronavirusului în statele din vest, dar şi din dorinţa de a fi aproape de familie în aceste zile de panică, riscul infectării cu COVID 19 a multor cetăţeni din judeţul Dâmboviţa este imens.

În acest context, am hotărât, ca preşedinte al PSD Dâmboviţa, să iau legătura cu toţi primarii social-democraţi din judeţ pentru a le solicita să se implice cu fermitate în localităţile lor în gestionarea unor situaţii de risc apărute din cauza românilor întorşi acasă şi care nu respectă regulile de autoizolare.

Am recomandat colegilor să vorbească cu cei în cauză, cu reprezentanţii famililor lor, pentru a-i face să înţeleagă că izolarea la domiciliu pentru două săptămâni este ultra necesară, în vederea prevenirii răspândirii temutului virus.

De asemenea, am cerut primarilor să acţioneze prompt, alături de celelalte organe ale statului, şi să îi trateze cu duritate pe cei care nu se supun legii. Suntem cu toţii obligaţi la responsabilitate şi solidaritate. Vom depăşi acest impas dacă respectăm cu stricteţe regulile impuse de specialişti şi de lege!”, a scris deputatul Corneliu Ştefan pe pagina sa de Facebook.

ADMINISTRAŢIE

Parcul de lângă Dâmboviţa Mall se deschide pe 1 iunie. FOTO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 18 mai 2021, că parcul de lângă Dâmboviţa Mall se va deschide în data de 1 iunie. Cu acest prilej, administrația publică locală va organiza acolo mai multe activități pentru copii.

„Este cel mai nou parc din municipiul Târgoviște, o investiție realizată cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de o suprafață de 16.000 mp.

Au fost plantați peste 500 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost gazonați 14.000 mp. Este o zonă foarte-foarte verde, cu pistă de biciclete, cu fântâni, cu bănci inteligente, cu iluminat, cu tot ceea ce este necesar pentru a se petrece câteva ore agreabile.

Nu este însă ultima investiție de acest tip la care lucrăm. Mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, care este ceva mai mare, undeva la 5 hectare ce vor fi transformate radical”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea finanțării pentru parcul de la Dâmboviţa Mall se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT