Connect with us

Dâmboviţa

PRO România, proiect de lege în sprijinul firmelor româneşti afectate de COVID-19

Publicat

pe

PRO România a depus la Parlament un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal – anunţă senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al partidului la nivel naţional şi coordonatorul organizaţiei Dâmboviţa.

Măsurile propuse de PRO România privesc persoanele juridice românești, microîntreprinderile care desfășoară activități de comerț cu amănuntul, transporturi rutiere de mărfuri și călători, hoteluri, restauranre, agenții turistice și tour-operatori, activități de creație artistică, sportive, fitness etc. Pentru că se întrevede o criză economică de durată, cu efecte dure asupra locurilor de muncă şi asupra veniturilor cetățenilor – spune senatorul Ţuţuianu!

Proiectul de lege depus de PRO România în sprijinul firmelor româneşti şi al angajaţilor acestora prevede:
– Amânarea până la 25 iulie 2020 (sau până la o dată ulterioară, stabilită prin hotărâre de guvern) a termenelor de plată pentru:
– impozitul pe profit aferent anului fiscal 2019 și pentru trimestrul I al anului 2020
– impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I 2020
– impozitul pe veniturile din salarii realizate în perioada februarie-aprilie 2020
– contribuția de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii realizate în perioada februarie-aprilie 2020
– contribuția de asigurări sociale de sănătate aferente veniturilor din salarii realizate în perioada februarie-aprilie 2020
– contribuția asigurătorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii realizate în perioada februarie -aprilie 2020
– taxa pe valoarea adăugată datorată pentru perioada februarie -aprilie 2020

– Termenul de plată al impozitului pe clădiri datorat de anumite persoane juridice este prelungit până la 31 iulie 2020, respectiv 25 ianuarie 2021 sau până la o dată ulterioară, stabilită prin hotărâre de guvern.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT