Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

COVID-19, Ialomiţa: 2 bolnavi, 5 amenzi, 33 de persoane în carantină şi 358 autoizolate

Publicat

pe

Tomiţa Manea - prefect judeţul Ialomiţa (Sursa foto: obiectiv.net)

Locuitorii din judeţul Ialomiţa care se confruntă cu situaţii de urgenţă, cauzate de infecţia cu coronavirus, pot apela serviciul de permanenţă al Direcţiei de Sănătate Publică la numărul de telefon 0243.230.280. Cei care doresc informaţii cu privire la această boală au la dispoziţie linia TelVerde 0800.800.358.

La nivelul județului Ialomița sunt în prezent un număr de 33 de persoane carantinate şi au fost recoltate 54 de probe, 2 având rezultat pozitiv, 50 fiind negative şi 2 sunt în aşteptate – informează prefectul Toniţa Manea.

În perioada de supraveghere, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, respectiv 5 amenzi contravenționale în cuantum de 50.000 lei.

Monitorizarea clinică a persoanelor intrate în jud. Ialomița din zonele afectate de COVID-19 se prezintă după cum urmează:
– persoane aflate în autoizolare la data de 18.03.2020, ora 15:00 = 358
– persoane ieșite din autoizolare la data de 18.03.2020, ora 15:00 = 125
– persoane carantinate = 33
– persoane internate = 2
– persoane confirmate cu COVID-19 = 2

ACTUALITATE

Românii pot vota chiar dacă în sistemul informatic apare o alertă că au votat deja

Publicat

pe

Sursa foto: ziarmm

Biroul Electoral Central a decis să permită românilor să voteze chiar dacă în sistemul informatic apare, în momentul introducerii CNP-ului, o alertă că persoana respectivă şi-ar mai fi exprimat opţiunea la o altă secţie.

Conform procedurii adoptate, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă respectivului alegător faptul că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

În cazul în care persoana în cauză insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia unde apare că ar mai fi votat. Dacă este informat că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze. Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal, al cărui model a fost stabilit de către BEC.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concert de jazz în Peștera Ialomiței din Bucegi

Publicat

pe

Peștera Ialomiței din Bucegi va găzdui, în data de 03 octombrie 2020, între orele 11:00-17:00, un concert organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Printre artiştii prezenți se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuș, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment-pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor – se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!