Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Semnal: Medicii de familie, cu mâinile goale în războiul cu noul coronavirus!

Publicat

pe

dr. Boşneag Mariana - preşedinte Asociaţia Medicilor de Familie Argeş (Sursa foto: Ziarul Argeşul)

Asociaţia Medicilor de Familie Argeş solicită Ministerului Sănătăţii furnizarea imediată şi gratuită de materiale de protecţie şi dezinfectanţi către cele peste 10.000 de cabinete de medicină de familie din România. De asemenea, Asociaţia a lansat un apel către toţi întreprinzătorii din judeţ şi de la nivel naţional, în încercarea de a face rost de materialele de protecţie la un preţ corect.

„Infecţia cu coronavirus este asimptomatică într-un procent important de cazuri şi similară oricărei alte afecţiuni respiratorii de sezon în cazul infecţiei simptomatice şi de gravitate moderată.

Cabinetele de medicină de familie îşi reorganizează activitatea, în această perioadă, pentru a asigura triajul eficient al tuturor pacienţilor şi a limita transmiterea virusului. Cu toate aceste măsuri, în absenţa măştilor de protecţie şi a dezinfectanţilor, există un risc extrem de mare ca medicii de familie, asistentele medicale şi personalul auxiliar din cabinete să se infecteze şi să devină vectori de transmitere a virusului.

Cantităţile de dezinfectanţi existente în mod obişnuit în sezonul gripal în cabinetele medicilor de familie s-au terminat sau se vor termina în următoarele zile. Extrem de puţine cabinete au măşti chirurgicale, acestea nefiind în mod obişnuit necesare şi folosite în cabinetele de medicina familiei.

Stocurile distribuitorilor sunt epuizate, aceştia fiind în imposibilitatea de a onora majoritatea comenzilor făcute de cabinetele de medicina familiei în această perioadă. Oferta de preţ a Companiei Naţionale UNIFARM, de 3,13 lei/bucată pentru o mască chirurgicală, este greu de înţeles.

În prima linie cu mâinile goale – aceasta este situaţia personalului medical şi auxiliar din cabinetele de medicina familiei din România în războiul cu virusul SARS-CoV-2″, se arată într-un comunicat remis de Asociaţia Medicilor de Familie Argeş.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Grindina a „măturat” comunele din nord-vestul județului Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un nou val de grindină deasă s-a abătut, în această după-amiază, asupra unor localități din nord-vestul județului Dâmbovița. Au fost afectate grav comunele Văleni și Cândești. Pagubele din livezile de pomi fructiferi și grădinile cu legume sunt foarte mari.

„A fost urgie. Nu am mai văzut așa ceva de foarte multă vreme. Cine a mai pomenit să bată piatra în halul ăsta în luna mai?! Astea sunt semne de la Dumnezeu. Dacă mai vine o dată, nu mai avem ce recolta la toamnă”, ne-a spus un localnic.

Sursa foto: Facebook

Primarul comunei Văleni-Dâmbovița a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre pagubele înregistrate, pentru că, în cel mai scurt timp, o comisie să se deplaseze la fața locului pentru a evalua stricăciunile produse grindină.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ludovic Orban, declaraţii de presă de la Centrul Renault Titu

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!