Connect with us

Dâmboviţa

Coronavirus România: Măsurile luate, criticate pentru blândețe și superficialitate!

Publicat

pe

Democrația funcționează chiar și în situații de criză. Faptul că politicienii opoziției, în atâta incertitudine, își mai găsesc răgazul de a fi atenți, vigilenți la ceea ce întreprinde puterea este un lucru bun, ține de normalitatea pe care ne-o dorim. Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, a criticat ferm ultima ieșire publică a ministrului de Interne. Spune Petre că nu prea a înțeles cum vine treaba cu măsurile luate în ultima instanță. Mai mult, susține liderul ALDE, sunt încă superficiale, ținând cont de valul de pericol care se pregătește să năvălească peste noi.

„După 2 ore de așteptare, după ce o țară întreagă a stat în tensiune pentru a afla măsurile luate de Guvern pentru a reduce răspândirea coronavirus, dl Vela iese și… nu spune mai nimic. Aflăm doar că izolarea la domiciliu e obligatorie noaptea (de parcă toată România merge în parcuri și umblă pe stradă noaptea), mai aflăm că cetățenii străini nu au voie să intre în România (dar lista de excepții e mai mare ca interdicția) și mai aflăm că cei care nu respectă izolarea mai stau în izolare încă 14 zile dacă sunt prinși.

Serios? Cu asta combatem noi răspândirea coronavirus, în vreme ce state vest europene au anunțat izolare la domiciliu și au impus interdicții de deplasare? La noi doar ne recomandă să nu ieșim ziua (s-au văzut rezultatele azi când am avut picnicuri și grătare cam peste tot prin țară). Luați, stimați guvernanți, măsuri concrete dacă vreți să avem încredere în voi”.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT