Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Coronavirus România: Măsurile luate, criticate pentru blândețe și superficialitate!

Publicat

pe

Democrația funcționează chiar și în situații de criză. Faptul că politicienii opoziției, în atâta incertitudine, își mai găsesc răgazul de a fi atenți, vigilenți la ceea ce întreprinde puterea este un lucru bun, ține de normalitatea pe care ne-o dorim. Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, a criticat ferm ultima ieșire publică a ministrului de Interne. Spune Petre că nu prea a înțeles cum vine treaba cu măsurile luate în ultima instanță. Mai mult, susține liderul ALDE, sunt încă superficiale, ținând cont de valul de pericol care se pregătește să năvălească peste noi.

„După 2 ore de așteptare, după ce o țară întreagă a stat în tensiune pentru a afla măsurile luate de Guvern pentru a reduce răspândirea coronavirus, dl Vela iese și… nu spune mai nimic. Aflăm doar că izolarea la domiciliu e obligatorie noaptea (de parcă toată România merge în parcuri și umblă pe stradă noaptea), mai aflăm că cetățenii străini nu au voie să intre în România (dar lista de excepții e mai mare ca interdicția) și mai aflăm că cei care nu respectă izolarea mai stau în izolare încă 14 zile dacă sunt prinși.

Serios? Cu asta combatem noi răspândirea coronavirus, în vreme ce state vest europene au anunțat izolare la domiciliu și au impus interdicții de deplasare? La noi doar ne recomandă să nu ieșim ziua (s-au văzut rezultatele azi când am avut picnicuri și grătare cam peste tot prin țară). Luați, stimați guvernanți, măsuri concrete dacă vreți să avem încredere în voi”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Seară pustie de primăvară…

Publicat

pe

Sâmbătă după-amiază. În miezul primăverii. Un raid la pas prin oraș. Perfect legal. Cu adeverinţa şi declarația în buzunar, iar la gât cu aparatul foto. Pustiu. Ciudat. Trist. Oamenii s-au conformat cerințelor impuse de starea de urgență. Doamne, și cât este de dificil!

Afară pomii sunt încă înfloriți, pasărelele ciripesc vesel, iar tu, ființă umană, care stăpânești lumea asta de mii de ani, stai închis între patru pereți, speriat de un virus, o mașinărie microscopică ce îți poate aduce moartea.

Până mai ieri ne speriam de bombe atomice, nucleare, de cine știe ce arme sofisticate. Când colo, întreaga planetă a fost pusă la respect de ceva nedefinit, apărut din neant și care lovește parcă după un anume calcul. Urmează anumite principii ale selecției, ceea ce nu pare a fi chiar așa de întâmplător.

Çâțiva târgovișteni își plimbau câinii prin parc. Animăluțele – zglobii, vesele, jucăușe. Stăpânii, triști, amărîți… Se aude o sirenă în depărtare. Din apartamente mai răzbate afară câte un râset cald de copil. Alții ascultă muzică. Se aude și televizorul. Dat pe știri.

E prea multă linişte. După, în general vin… furtuni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Câţi bolnavi COVID-19 sunt, de fapt, în judeţul Dâmboviţa?

Publicat

pe

Sursa foto: News.ro

Informațiile date de autoritățile centrale sunt bulversante și generatoare de panică. Sursele noastre spun că, în momentul de față, în judeţul Dâmbovița, sunt internate 24 de persoane, dintre care doar 16 au fost confirmate a fi infectate cu COVID-19. Ceilalţi sunt suspecţi aflați în faza de retestate.

Probabil raportarea de la Bucureşti este pe modelul celei cu privire la cadrele medicale infectate cu COVID-19, făcută aseară. În documentul transmis, se preciza că avem un cadru medical infectat COVID-19 în Dâmboviţa, fără alte detalii. Până la urmă, am aflat că persoana respectivă nu lucrează în sistemul sanitar din judeţ, ci la Bucureşti. Se pare însă că locuieşte în Dâmboviţa, la Titu.

Ne gândim, prin urmare, că probabil sunt 27 de persoane cu buletin de Dâmboviţa infectate cu COVID-19, dar nu toate sunt internate în spitalele din judeţ şi, evident, de aici apar diferenţele!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT