Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Coronavirus România: Teste puține înseamnă mulți oameni infectați care sunt neizolați!

Publicat

pe

Cu 700 de teste pe zi nu putem ţine coronavirusul sub control – spune Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa. Parlamentara atrage atenţia că unele administraţii publice locale au achiziţionat aparate de testare, însă Guvernul nu asigură kiturile necesare! Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că doar testarea ajută cu adevărat, întrucât în acest mod pot fi izolaţi eficient purtătorii virusului.

„700 de teste înseamnă, statistic, mai puţin de 20 de teste pe zi, în fiecare judeţ. În Dâmboviţa, de la începutul crizei au fost testate doar 53 de persoane. Din fericire, nici unul pozitiv. Totuşi, 53 este foarte puţin.

Cred că e timpul ca Guvernul Orban să nu mai dea vina pe PSD. PSD nu mai era la guvernare când a apărut primul caz de Covid-19. Aşa că responsabilitatea pentru achiziţia kiturilor este a liberalilor, care guvernează de dinainte de apariţia primul caz în China. Dar PNL a fost foarte preocupat de alte subiecte precum privatizarea sănătăţii, alegeri locale în două tururi sau alegerile anticipate.

Sunt administraţii locale PSD care au cumpărat deja aparate de testare pentru coronavirus! (Maramureș, Bistrița, Mehedinți!), dar degeaba ai aparate multe de testare dacă Guvernul nu asigură kiturile de testare.

Premierul Orban refuză, şi acum, să spună câte kituri de testare mai are România. Teste puține înseamnă confirmări puține și mulți oameni infectați neizolați!”, a scris deputata Carmen Holban pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Câţi bolnavi COVID-19 sunt, de fapt, în judeţul Dâmboviţa?

Publicat

pe

Sursa foto: News.ro

Informațiile date de autoritățile centrale sunt bulversante și generatoare de panică. Sursele noastre spun că, în momentul de față, în judeţul Dâmbovița, sunt internate 24 de persoane, dintre care doar 16 au fost confirmate a fi infectate cu COVID-19. Ceilalţi sunt suspecţi aflați în faza de retestate.

Probabil raportarea de la Bucureşti este pe modelul celei cu privire la cadrele medicale infectate cu COVID-19, făcută aseară. În documentul transmis, se preciza că avem un cadru medical infectat COVID-19 în Dâmboviţa, fără alte detalii. Până la urmă, am aflat că persoana respectivă nu lucrează în sistemul sanitar din judeţ, ci la Bucureşti. Se pare însă că locuieşte în Dâmboviţa, la Titu.

Ne gândim, prin urmare, că probabil sunt 27 de persoane cu buletin de Dâmboviţa infectate cu COVID-19, dar nu toate sunt internate în spitalele din judeţ şi, evident, de aici apar diferenţele!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Aleşii PSD convoacă şedinţă CJ Dâmboviţa pentru a aloca bani primăriilor să lupte cu COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a anunţat, astăzi – 4 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă online, că aleşii social-democraţi au convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă extraordinară a CJ Dâmboviţa, pentru a repartiza fonduri unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, astfel încât acestea să poată pună în aplicare măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 stabilite prin Ordonanţele Militare.

„Vor fi două puncte pe ordinea de zi, respectiv repartizarea sumelor neangajate și neutilizate din bugetul propriu al CJD, în vederea alimentării Fondului de rezervă bugetară aflat la dispoziția autorității publice locale, și, al doilea punct, alocarea sumelor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorității publice locale UAT-urilor din județul Dâmbovița în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu Coronavirus.

Cred că sunt două proiecte de hotărâre care sunt primordiale pentru cetățenii dâmbovițeni. Această inițiativă a fost a mea, absolut toți consilierii județeni și cei doi vicepreședinți au semnat convocatorul. Avem 21 de semnături, iar în prima partea a săptămânii viitoare va avea loc ședința extraordinară.

Eu cred că este un gest de normalitate, un gest pe care ar trebui să-l facă toți aleșii locali din fiecare localitate… Sănătatea nu are culoare politică și sunt convins că și consilierii județeni PNL vor achiesa la această idee, pentru că aceste sume se vor împărți în tot județul Dâmbovița, nu doar în localitățile conduse de primarii PSD. Sunt sigur că și președintele Consiliului Județean va vota aceste proiecte.

Cred că toate autoritățile publice locale trebuie sprijinite pentru a combate acest virus, pentru că ele duc greul în fiecare localitate, în condițiile în care Guvernul României a transferat toate plățile către unitățile administrative-teritoriale, însă nu a arătat și sursa lor de finanțare, sumele de bani pe care primarii să le folosească în acest moment dificil”, a declarat deputatul Corneliu ştefan – preşedinte PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT