Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

IMBECILI ori CANALII?

Publicat

pe

Îmbătaţi de miasma otrăvită a puterilor totalitare cu care au senzaţia că au fost învestiţi ad vitam aeternam, atotputernicii autointitulaţi „democratic înscăunaţii aleşi ai neamului” (Oare? Nu cu şepci, tricouri, ulei, faină…?? Ori cu certificate de producători de… banane ori alte portocale sau cu daruri manuale, adică bani peşin???) şi emanaţiile lor, angajate în mare grabă şi taină (datorită „competenţelor”, nicidecum prin nepotism, amantlâc ori „obligaţii de partid”, se-nţelege…) au promulgat Ordonanţa militară nr. 2 cu ORDINE de… RECOMANDARE. O INEPȚIE! Orice om normal ştie că „unde-i lege, nu-i tocmeală”, că în armată se dau ORDINE care trebuie RESPECTATE IMEDIAT, fiindcă altfel e de rău! Unui soldat îi „recomanzi”… „culcat”?!? Caraghioşilor!

 

Se spune că această măsură, ce-ar fi trebuit să fie o adevărată sperietoare de ciori, menită (în teorie) să ne apere pe noi toţi de infectarea cu VIRUSUL UCIGAȘ – nu este (în realitate) decât o jalnică găselniţă politicianistă dulceagă, complet ineficientă, de RECOMANDARE, fără nicio sancţiune în caz de nerespectare de către imbecili ori canalii, sau şi imbecili, şi canalii, după caz, a sănătăţii şi vieţii celorlalţi, dar că scopul real al inepţiei ar fi să nu care cumva să-i „deranjeze” pe viitorii votanţi – şatrele tocmai revenite în ţara-mumă de la cerşit, ciordit ori alte asemenea activităţi onorabile extrem de lucrative ori pe oamenii oneşti, de bună credinţă, dar tributari ai unei concepţii idilice utopice, complet irealiste. Eu nu ştiu ce să cred… Dumneavoastră ce credeţi, ce ziceţi?

 

Oare INEPȚIA guvernanţilor serveşte doar falsei aparenţe a competenţei cu care ei ar stăpâni situaţia spre binele general? În realitate, mesajul transmis ar fi unul pur electoral? Ori SINGURII care fac eforturi supraomeneşti sunt eroii din medicină?

 

Absolut toate democraţiile multi-seculare au sfârşit prin a înţelege că nimic nu se obţine doar cu „vorba bună”, cu „binişorul”, „pas cu pas”, ci că dimpotrivă, în situaţii de CRIZĂ MAJORĂ, când în joc este chiar supravieţuirea întregului popor, ca în situaţia actuală, salvarea vieţilor presupune măsuri de prevenire FERME, deşi impopulare, dar imperativ NECESARE, limitarea contactelor inter-umane prin reducerea drastică a libertăţii de deplasare şi de întrunire fiind prima şi cea mai eficientă dintre toate.

 

Politica struţului, a negării realităţii, a minciunii şi a dezinformării este o aberaţie cu efecte criminale. Exemplele concrete le întâlnim la tot pasul: canaliile care intră în România, declarând în fals că revin dintr-o altă ţară decât în realitate ori ştiind clar că sunt infectaţi, imbecilii care stau la taclale blocând trotuarele, prin părculeţe, prin faţa chioşcurilor săteşti ori de cartier, de unde cumpără băuturi şi le beau pe-afară, cei care circulă nestingheriţi, necontrolaţi şi nesancţionaţi – nu prin amenzi inutile, pe care oricum nu le plătesc, ci prin plasarea lor imediată, obligatorie, în centrele de carantină – hălăduind hai-hui pe străzi, îmbulzindu-se prin magazine ori la Serviciile publice, deşi oficial se află… izolaţi la domiciliu! N-ar fi făcut asta în FRANȚA, GERMANIA ori AUSTRIA, ştiau bine ce li s-ar fi întâmplat. Aseară la ora 20:45, în TÂRGOVIȘTE, pe băncile din porţiunea amenajată a Şanţului Cetăţii dintre Catedrală şi Calea Domnească, se aflau mulţi copii şi adolescenţi, care… „socializau” într-o veselie. Noaptea minţii, nu altceva! Nu au familii? Nu-i vede nimeni?? Nici măcar Poliția???

 

ATENTIE! Dacă ne UCIDEȚI, din incompetenţă şi/sau calcule politicianist-electorale, VEȚI RĂSPUNDE!!! INSTITUIȚI imediat CARANTINA GENERALĂ!!!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

ACTUALITATE

Pacienții cu boli cronice sunt încă discriminați în epoca COVID-19

Publicat

pe

Radu Gănescu - președinte COPAC România (Sursa foto: captură Youtube)

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice trage un semnal de alarmă, susținând că drepturile cetățenilor care suferă de diferite boli, unele chiar foarte grave, care le pun viața în pericol, sunt, în continuare, nerespectate. Statul, sistemul medical românesc, se concentrează pe COVID-19, în defavoarea bolnavilor cronici, cărora, în continuare, li se refuză internarea în spitale, fiind luate în considerație doar urgențele.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă în acest moment că au de gestionat un sistem de sănătate cu mulți pacienți, nu doar cu cei COVID. Ca de obicei, ne situăm într-o situație extremă: interzicem orice drept și nu ne gândim niciun moment la binele pacienților. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate în anumite cazuri, iar nouă ca reprezentanți ai pacienților acest lucru ni se pare de neacceptat. Nu mai acceptăm aceste încălcări de drepturi ale pacienților și vă solicităm urgent să luați măsuri care să corecteze aceste lucruri, care în luna iunie 2020 nu mai au nicio justificare”, a declarat Radu Gănescu – președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Trebuia să avem astăzi o sărbătoare a României

Publicat

pe

de

4 iunie 1920 – 4 iunie 2020. Sunt 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, în calitate de succesor al Imperiului Austro-Ungar și stat învins în urma războiului. Momentul a reprezentat consfințirea internațională a unirii Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului cu Regatul României, în urma istoricului act de la Alba Iulia (1 decembrie 1918).

Am susținut și votat inițiativa colegului meu de Senat, Titus Corlățean, pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, ca un punct solid de referință al identității naționale. Din păcate, din motive pe care nu le pot înțelege, Legea adoptată în Parlament nu a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Din declarațiile dlui Corlățean, înțeleg că motivul are la bază vizita recentă a ministrului de Externe ungar în România. Dacă e așa, e revoltător pentru toți românii!

Astăzi, trebuia să avem o sărbătoare a României, trebuia să avem ceremonii specifice, trebuia să avem dezbateri, comunicări istorice, seminarii, trebuia să ne învățăm copiii despre ce s-a întâmplat la 4 iunie 1920. Nu avem nimic.

Închei cu vorbele lui Nicolae Titulescu: „Tratatul de la Trianon apare tuturor românilor, și îndeosebi celor din Ardeal, ca o consfințire a unei ordini de drept mult mai redusă decât aceea pe care veacuri de conviețuire și suferințe comune au săpat-o în conștiința istorică a neamului nostru. De aceea, în chip firesc, în opinia noastră publică, Tratatul de la Trianon evocă mai curând ideea unei completări, decât ideea unei amputări”.

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!