Connect with us

ACTUALITATE

129 de patrule îi verifică pe dâmboviţenii plasaţi în izolare la domiciliu

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Astăzi, 23 martie 2020, în județul Dâmbovița, se află în izolare la domiciliu 1.134 persoane asimptomatice, au ieșit din izolare la domiciliu 276 persoane şi se află în carantină, în spațiile identificate în acest sens, 53 de persoane.

Polițiștii continuă să acționeze pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost constituite 129 de patrule, dintre care 38 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. La aceaste acțiuni participată și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița. De asemenea, au fost efectuate 4 însoțiri de către polițiști către centrele de carantină și 9 de către jandarmi.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 714 persoane, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.100 de lei celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.
Totodată, Poliția Locală Târgoviște a acționat pe raza Municipiului Târgoviște sub coordonarea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pentru verificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate în acest sens 38 de persoane pentru care nu s-au identificat aspecte de încălcare a condițiilor impuse.

În continuare pe raza întregului județ, sunt desfășurate activități pentru verificarea și identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu sau persoane care, la intrarea în țară, nu au completat formularul prevăzut de autorități.

Zilnic sunt înregistrate apeluri (34 până la acest moment) la numărul de telefon 0730.013.381 în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița, efectuate de către șoferi de tir și persoane aflate în izolare la domiciliu în județul Dâmbovița.

În cursul zilei de astăzi, Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va supune analizei și, ulterior aprobării, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează măsuri ce pot fi adoptate la nivelul județului, în completarea celor două ordonanțe militare precum și a hotărârilor CNSSU. Măsurile vor fi comunicate după aprobarea acestora.

Începând de astăzi 23.03.2020, ora 22:00, se va restricționa circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. În intervalul orar 22:00-06:00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele:
– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
– deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea /însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
– deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

12 decembrie 2024: Atelier de mobilizare comunitară, organizat la Târgoviște

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița informează persoanele interesate să devină antreprenori în domeniul social că, joi – 12 decembrie 2024, va avea loc, în sala de conferințe a Hotelului Nova din Târgoviște (Str. Arsenalului, nr. 14), începând cu ora 10:00, un atelier de mobilizare comunitară în cadrul Proiectului IMPACT, care le oferă șansa de a-și transforma visul în realitate.

Pre-înscrierea se face completând formularul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2oIxrWqb04AbWpf6OdYU3NR_7nXGmvHlDc0mOIhls4P5iLg/viewform?pli=1

Proiectul ”IMPACT – Implică-te în comunitatea ta prin antreprenoriat social” își propune să promoveze antreprenoriatul social și oportunitățile în domeniul economiei sociale din Regiunea Sud-Muntenia.

Oportunitățile oferite:
✅ 75.000 EUR nerambursabili pentru afacerea ta
✅ Cursuri și diploma de antreprenor în economia socială
✅ Mentorat pentru înființarea unei întreprinderi sociale
✅ Sprijin pentru implementarea planului de afaceri și dezvoltarea unei afaceri sustenabile

Condiții de participare:
– Candidatul face parte din categoria de grup țintă vizată de proiect: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârstă între 30 si 35 de ani neîmpliniți, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.
– Candidatul are domiciliul într-unul din județele din regiunea de implementare: Sud Muntenia (IL, PH, DB, AG, CL, GR)
– Candidatul intenționează să înființeze o întreprindere socială în mediul urban, în regiunea de implementare (SM).
– Candidatul are minim studii medii, cu sau fără diploma de bacalaureat (condiție obligatorie pentru participarea la cursul de Antreprenor în economia socială).
– Candidatul nu a mai participat la un alt curs de Antreprenor în economia socială cofinanțat din fonduri nerambursabile.
– Candidatul nu este inclus în grupul țintă al altui proiect PEO SES urban.
– Candidatul este de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor personale furnizate prin documentele de înscriere

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să actualizezi codurile CAEN, conform reglementărilor în vigoare de la 1 ianuarie 2025

Publicat

pe

În contextul în care, la data de 1 ianuarie 2025, va intra în vigoare Ordinul Președintelui INS nr. 377/2024, privind actualizarea clasificării activităților din economia națională – CAEN, Camera de Comerț vine în întâmpinarea antreprenorilor cu îndrumare de specialitate, indiferent că vorbim despre SRL-uri, PFA-uri, II-uri sau IF-uri.

Potrivit noilor reglementări, pentru entitățile care solicită înmatricularea sau înregistrarea în Registrul Comerțului, începând cu data intrării în vigoare a Ordinului Președintelui Institutului Național de Statistică nr. 377/2024, încadrarea activităților în clasele CAEN Rev. 3 devine obligatorie.

În cazul firmelor deja înregistrate, actualizarea obiectului de activitate, conform noilor clase CAEN Rev.3, se va face treptat:
– fie la inițiativa firmei de actualizare a obiectului de activitate,
– fie cu ocazia înregistrării unei alte mențiuni în Registrul Comerțului.

Indiferent în ce situație vă aflați, apelați cu încredere la specialiștii din cadrul Serviciului Consultanță Juridică și Arbitraj Comercial al Camerei de Comerț Dâmboviţa!
✔️ Diana Dumea, tel: 0723.952.391
e-mail: diana.dumea@cciadb.ro
✔️ Agota Popa, tel: 0751.153.710
e-mail: agota.popa@cciadb.ro
✔️ Iulia Marin, tel: 0751. 153. 701
e-mail: iulia.marin@cciadb.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite