Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Ordonanţa Militară nr. 2/2020 nu şi-a atins scopul! VIDEO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte consideră că este nevoie de măsuri mai drastice în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor, dacă vrem să limităm extinderea COVID-19. Nu este suficient că nu avem voie să ne deplasăm pe timpul nopţii, cum s-a dispus prin Ordonanţa Militară nr. 2/2020, şi asta s-a văzut în week-end, când sute de târgovişteni s-au aflat în locuri publice, deşi puteau să renunţe la obiceiul de a merge în parc spre exemplu – spune edilul Daniel Cristian Stan.

„Ordonanţa Militară nr. 2/2020 nu şi-a atins scopul, în sensul că poate cel mai important articol, cel care se referă la circulaţia persoanelor, constituie o recomandare şi nu o obligaţie. nu înţeleg care ar fi rostul unei recomandări într-un act normativ de forţa unei Ordonanţe Militare. Să sperăm că această situaţie este una tranzitorie şi că reprezintă numai o măsură graduală, de natură să determine pe mai departe luarea unor măsuri mult mai eficiente de combatere a COVID-19. Este foarte important să conştientizăm cu toţii că de rămânerea în casă depinde viaţa noastră, a tuturor.

La nivelul municipiului Târgovişte, am realizat acţiuni de control. De asemenea, este închis PAVCOM-ul. Este închisă şi Piaţa 1 Mai, cu privire la tot ceea ce înseamnă produse care nu intră în sfera alimentară şi aşa trebuie să rămână.

Am fost întrebat de ce nu închidem Parcul Chindia, de ce nu închidem locurile de joacă… Potrivit Decretului privind instituirea stării de urgenţă, măsurile de interzicere a circulaţiei persoanelor se iau exclusiv de către ministrul Afacerilor Interne, cu acordul primului ministru.

Astăzi, au fost dezinfectate din nou toate mijloacele de transport în comun aparţinând SC Servicii Municipale. De asemenea, realizăm dezinfecţie la unităţile de învăţământ pentru ca, în momentul în care se vor relua cursurile, să fim pregătiţi. Totodată, realizăm acţiuni de identificare a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi vom identifica şi măsurile pe care le putem lua în sprijinul acestora”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

  1. Carmen

    martie 23, 2020 at 11:40 pm

    Ar trebui verificate firmele care sunt obligate să închidă în această perioadă.In Târgoviște în M6 Bulevardul Unirii vis a vis de AITT o frizerie încă este deschisă.Patrona frizeriei a avut geniala idee de a pune folie neagra pe geamurile frizeriei putând astfel să-și continue activitatea.In fiecare zi intra și ies clienți din frizerie și nimeni nu a sesizat la autorități lucrul acesta.

  2. Carmen

    martie 24, 2020 at 8:44 am

    Da ordonanța nu și-a atins scopul pentru că sunt oameni ore care nu ii interesează și care sfidează orice lege.In timp ce frizeriile ar trebui sa fie inchise in m 6 Bulevardul Unirii vis a vis de AITT o doamna inventiva a pus folii negre pe geamurile frizeriei și tunde in continuare.Din acea frizerie zilnic intra și ies clienți.Patrulele de la poliție ar trebui să verifice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Aleşii PSD convoacă şedinţă CJ Dâmboviţa pentru a aloca bani primăriilor să lupte cu COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a anunţat, astăzi – 4 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă online, că aleşii social-democraţi au convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă extraordinară a CJ Dâmboviţa, pentru a repartiza fonduri unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, astfel încât acestea să poată pună în aplicare măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 stabilite prin Ordonanţele Militare.

„Vor fi două puncte pe ordinea de zi, respectiv repartizarea sumelor neangajate și neutilizate din bugetul propriu al CJD, în vederea alimentării Fondului de rezervă bugetară aflat la dispoziția autorității publice locale, și, al doilea punct, alocarea sumelor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorității publice locale UAT-urilor din județul Dâmbovița în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu Coronavirus.

Cred că sunt două proiecte de hotărâre care sunt primordiale pentru cetățenii dâmbovițeni. Această inițiativă a fost a mea, absolut toți consilierii județeni și cei doi vicepreședinți au semnat convocatorul. Avem 21 de semnături, iar în prima partea a săptămânii viitoare va avea loc ședința extraordinară.

Eu cred că este un gest de normalitate, un gest pe care ar trebui să-l facă toți aleșii locali din fiecare localitate… Sănătatea nu are culoare politică și sunt convins că și consilierii județeni PNL vor achiesa la această idee, pentru că aceste sume se vor împărți în tot județul Dâmbovița, nu doar în localitățile conduse de primarii PSD. Sunt sigur că și președintele Consiliului Județean va vota aceste proiecte.

Cred că toate autoritățile publice locale trebuie sprijinite pentru a combate acest virus, pentru că ele duc greul în fiecare localitate, în condițiile în care Guvernul României a transferat toate plățile către unitățile administrative-teritoriale, însă nu a arătat și sursa lor de finanțare, sumele de bani pe care primarii să le folosească în acest moment dificil”, a declarat deputatul Corneliu ştefan – preşedinte PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a dezinfectat deja 686 de scări de bloc şi va acţiona şi în week-end

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat în forţă acţiunea de dezinfecţie a scărilor de bloc, obligaţie instituită prin Ordonanţa Militară nr. 4/29 martie 2020. În primele 3 zile, spune edilul Daniel Cristian Stan, s-a acţionat deja pe 686 de scări de bloc din cele aproximativ 1.400 care există în municipiu.

Muncitorii de la Direcţia de Salubritate vor continua aceste activităţi şi în week-end, astfel încât, până la sfârşitul săptămâna viitoare, să nu mai existe nicio scară de bloc care să nu fi fost dezinfectată. De asemenea, a început şi montarea dispenserelor pe scările de bloc şi, evident, alimentarea acestora cu gel dezinfectant.

„Este un efort mare, atât din punct de vedere al resurselor finan ciare, dar şi al celor umane, pe care administraţia publică locală târgovişteană în face. Până acum, s-a reuşit dezinfectarea scărilor de bloc din Aleea Trandafirilor, din CFR, din Micro II, III IX, XI şi XII. Astăzi, se merge pe Micro VIII. De asemenea, s-a intrat în Micro IV. Sperăm ca astăzi să finalizăm Micro IV şi V, iar mâine să continuăm cu Micro VI. Totodată, vrem să ajungem în Sagricom, astfel încât să putem să combatem eficient această pandemie”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT