Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Doar comunicarea rapidă poate înlătura răspândirea zvonurilor şi a ştirilor false!

Publicat

pe

Sursa foto: News.ro

Comunicarea defectoasă a reprezentanţilor Guvernului în teritoriu despre problema coronavirusului este aspru criticată de conducerea PSD Dâmboviţa, de parlamentarii acestui partid. Aceştia consideră că, prin impunerea unei voci unice de diseminare a mesajelor legate de această situaţie, s-a pus un pumn în gura dreptului cetăţeanului de a fi informat în timp util despre ceea ce se întâmplă.

Comunicându-se eficient, transpartent şi rapid, se înlătură răspândirea ştirilor false, a zvonurilor şi a diferitelor forme de manipulare. Cetăţeanul, printr-o informaţie avizată, precisă, se poate mobiliza, poate lua măsuri în funcţie de cele anunţate.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a declarat astăzi că autorităţile trebuie să comunice cât mai mult, să explice oamenilor toate măsurile care sunt luate la nivelul ţării, dar şi la nivelul judeţului.

„Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, ca printr-o circulară transmisă către toate prefecturile din ţară, să se interzică comunicarea către populaţie. Fac un apel public, să comunicăm tuturor, prin Instituţia Prefectului, prin reprezentantul Guvernului în teritoriu, toate măsurile care au fost luate la nivel de judeţ şi toate măsurile care impun restricţii. Comunicarea, solidaritatea şi conjugarea tuturor eforturilor sunt esenţiale pentru această perioadă în judeţul Dâmboviţa, în România”, a precizat Corneliu Ştefan.

Acelaşi lucru l-a afirmat şi primarul Cristian Daniel Stan, secretar general al PSD Dâmboviţa. Edilul municipiului Târgovişte nu înţelege de ce se comunică în acest mod deficitar, care sunt motivele care îi împiedică pe cei îndrituiţi să fie mai transparenţi.

„Comunicarea trebuie să fie un element esenţial în această perioadă în care se pot evita speculaţiile, cetăţenii să fie informaţi clar, curat despre ceea ce se întâmplă”, a declarat Cristian Daniel Stan.

În lipsa unei comunicări susţinute, se poate ajunge la situaţii greu de gestionat.

„Eu primesc zilnic sute de mesaje de la oameni care mă întreabă, vor să afle elemente noi despre ceea ce se întâmplă, dacă avem cazuri, ce este adevărat şi ce nu”.

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT