Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Doar comunicarea rapidă poate înlătura răspândirea zvonurilor şi a ştirilor false!

Publicat

pe

Sursa foto: News.ro

Comunicarea defectoasă a reprezentanţilor Guvernului în teritoriu despre problema coronavirusului este aspru criticată de conducerea PSD Dâmboviţa, de parlamentarii acestui partid. Aceştia consideră că, prin impunerea unei voci unice de diseminare a mesajelor legate de această situaţie, s-a pus un pumn în gura dreptului cetăţeanului de a fi informat în timp util despre ceea ce se întâmplă.

Comunicându-se eficient, transpartent şi rapid, se înlătură răspândirea ştirilor false, a zvonurilor şi a diferitelor forme de manipulare. Cetăţeanul, printr-o informaţie avizată, precisă, se poate mobiliza, poate lua măsuri în funcţie de cele anunţate.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a declarat astăzi că autorităţile trebuie să comunice cât mai mult, să explice oamenilor toate măsurile care sunt luate la nivelul ţării, dar şi la nivelul judeţului.

„Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, ca printr-o circulară transmisă către toate prefecturile din ţară, să se interzică comunicarea către populaţie. Fac un apel public, să comunicăm tuturor, prin Instituţia Prefectului, prin reprezentantul Guvernului în teritoriu, toate măsurile care au fost luate la nivel de judeţ şi toate măsurile care impun restricţii. Comunicarea, solidaritatea şi conjugarea tuturor eforturilor sunt esenţiale pentru această perioadă în judeţul Dâmboviţa, în România”, a precizat Corneliu Ştefan.

Acelaşi lucru l-a afirmat şi primarul Cristian Daniel Stan, secretar general al PSD Dâmboviţa. Edilul municipiului Târgovişte nu înţelege de ce se comunică în acest mod deficitar, care sunt motivele care îi împiedică pe cei îndrituiţi să fie mai transparenţi.

„Comunicarea trebuie să fie un element esenţial în această perioadă în care se pot evita speculaţiile, cetăţenii să fie informaţi clar, curat despre ceea ce se întâmplă”, a declarat Cristian Daniel Stan.

În lipsa unei comunicări susţinute, se poate ajunge la situaţii greu de gestionat.

„Eu primesc zilnic sute de mesaje de la oameni care mă întreabă, vor să afle elemente noi despre ceea ce se întâmplă, dacă avem cazuri, ce este adevărat şi ce nu”.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT