Connect with us

ACTUALITATE

Dâmboviţa are nevoie urgent de alocarea unui spital pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: fanatik.ro)

Solicitarea doctorului Claudiu Dumitrescu, managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, lansată în urmă cu câteva zile, privind necesitatea alocării unuia dintre spitalele orăşeneşti din Dâmboviţa pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus care suferă şi de alte afecţiuni trebuie neapărat luată în seamă, pusă urgent în practică.

În caz contrar, cu presiunea existentă pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, există riscul ca această unitate extrem de importantă pentru sănătatea dâmboviţenilor să fie închisă din cauza temutului virus!

Avem exemplu concret la Suceava. Spitalul Judeţean de Urgenţă din acest municipiu a fost închis. 52 de cadre medicale care îşi desfăşurau activitatea în această instituţie au fost infectate cu COVID-19. În atare condiţii, unitatea a fost închisă, urmând să fie dezinfectată şi ulterior transformat în spital pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus. Locul de spital de urgenţă i-a fost luat de cel de la Rădăuţi.

Dacă nu se va acţiona în consecinţă, un scenariu asemănător se poate întâmpla şi la unitatea medicală din Târgovişte!

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT