Connect with us

ACTUALITATE

Fost ministru de Interne: Măsurile anti COVID-19 sunt insuficiente!

Publicat

pe

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, după multă vreme de tăcere, a ieșit în spațiul public cu o declarație în care critică actuala putere pentru măsurile superficiale, departe de a fi ferme, pe care le adoptă în ultimul timp. Carmen Dan este de părere că trebuie acționat cu maximă operativitate și dur pentru a-i face pe oameni să înțeleagă că este spre binele lor să stea cât mai mult în autoizolare.

„Mărturisesc că am primit multe mesaje în toată această perioadă. Polițiștii nu au un instrument suficient de categoric la îndemână. Așa este când trebuie să lucreze cu recomandări și aici mă refer la restricțiile privitoare la libertatea de circulație. Între orele 6 și 22 sunt recomandări. Și trebuie să ne raportăm chiar și în situații de urgență la lege. Ce poate să facă un polițist sau un jandarm care este pus în fața unei situații ca acelea pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile?

Oamenii nu conștientizează și nu înțeleg cât este de important să se izoleze. Polițistul poate să recomande oamenilor să se întoarcă la domiciliu. Este suficient? Eu cred că nu. Dosarul penal este un mod de răspuns atunci când nu respecți o măsură, dar ce facem în timpul în care se întocmesc dosare penale? Ce se întâmplă cu persoanele care au greșit? Doar nu sunt arestate, nu? Și pot în continuare să aibă aceeași conduită. Eu cred că ar trebui să dăm deoparte orice interes politic și orice interes electoral și să ținem cont doar de ceea ce spun specialiștii. Astfel, sunt convinsă că această ordonanță militară nu ar fi vorbit despre recomandări. Ar fi vorbit despre interdicții foarte stricte, foarte clare, pentru că sunt o grămadă de argumente pentru a lua astfel de măsuri.

Ne bucuram acum ceva timp că suntem cu două săptămâni înaintea Italiei. Motiv pentru care cred că trebuie să luăm măsurile necesare, oricât ar fi de deranjante”.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT