Connect with us

ACTUALITATE

PSD Dâmboviţa donează un monitor pentru funcţii vitale Spitalului Judeţean Târgovişte

Publicat

pe

Cei cinci parlamentari PSD Dâmboviţa – Carmen Holban, Claudia Gilia, Marian Ţachianu, Corneliu Ştefan şi Titus Corlăţean, conducerea Primăriei Târgovişte şi cea a Consiliului Judeţean au donat fondurile necesare pentru achiziţia unui monitor pentru funcţii vitale, care va intra în maximum două zile în dotarea Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, sub formă de sponsorizare.

„Acum, mai mult ca niciodată, spitalul din Târgoviște are nevoie de acest aparat medical. Sănătatea nu are culoare politică, nu are preț. Fac apel către toți cei care își permit, către oamenii de afaceri, către oricine poate da o mână de ajutor mai ales în această perioadă de pandemie COVID-19, să sprijine Spitalul Judeţean. Avem nevoie de măşti, de mănuşi, de alte produse necesare personalului medical”, a spus, astăzi – 23 martie 2020, deputatul Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa, în cadrul unei conferinţe de presă online.

De asemenea, liderul social-democraţilor din Dâmboviţa a anunţat că aleşii judeţeni PSD au iniţiat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al CJ Dâmboviţa şi repartizarea sumelor necesare pentru achiziţia unui aparat pentru depistarea noului coronavius, aparat care nu există în dotarea Spitalului Judeţean din Târgovişte. valoarea aproximativă este de 400.000 de lei.

„Fac apel şi către consilierii judeţeni PNL, să fie alături de PSD în acest demers pentru sănătatea dâmboviţenilor şi să voteze proiectul de hotărâre.

Le mulțumesc medicilor din județul Dâmbovița, asistentelor, cadrelor medicale, polițiștilor, personalului din MAI, SMURD, ISU, farmaciștilor şi tuturor factorilor care sunt în prima linie în această bătălie pentru viaţa dâmboviţenilor.

Pe cetăţeni îi rog să dea dovadă de responsabilitate, de unitate și să respecte toate măsurile care sunt luate la nivelul României și la nivelul județului Dâmbovița pentru sănătate noastră, a familiilor noastre, a rudelor, a prietenilor. Să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul liderului PSD Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT