Connect with us

ACTUALITATE

Românii n-au respectat restricţiile nici măcar noaptea. Ce vor face ziua?

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Dâmboviţa

Aşa cum am bănuit, acţiunea de noaptea trecută, desfăşurată de toate forţele de poliţie din ţară, privind respectarea interdicţiilor de circulaţie impusă de Ordonanţa militară nr. 2/2020, a fost doar un exerciţiu pentru ce va să vină.

De mâine – 25 martie 2020, cetăţenii României nu vor mai avea voie să iasă nici ziua din casă decât în condiţiii speciale, cu adeverinţă de la angajator şi declaraţie pe propria răspundere în buzunar.

S-a ajuns la această situaţie, ce-i drept greu de suportat de un om normal, obişnuit cu libertatea şi cu drepturile fireşti, din cauza unor semeni de-ai noştri, care au ignorat orice apel, care nu au vrut în ruptul capului să respecte normele legale impuse de autorităţi. Cu COVID-19 nu este de glumit! Am primit de pe întreg mapamondul numeroase semnale că este vorba despre un virus periculos, al cărui principal rol este să ne extermine, în special pe bătrânii şi persoanele care au şi alte afecţiuni medicale.

Sursa foto: IPJ Dâmboviţa

Aseară, poliţiştii dâmboviţeni s-au mobilizat exemplar pentru executarea unei misiuni în baza Ordonanţei Militare nr. 2, privind măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Culmea! Oamenii legii, care se aşteptau să fie un pic de linişte şi disciplină, ţinând cont că este vorba de sănătatea noastră, a tututor, au fost nevoiţi să aplice 47 de sanţiuni contravenţionale celor care au luat în derâdere legea şi starea de urgenţă instalată din cauza temutului coronavirus.

De mâine, restricţiile or să ne ţină în case şi pe timp de zi, iar Poliţiei şi Jandarmeriei li se va alătura şi Armata.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT