Connect with us

INFO UTIL

Atenţionare ING către clienţii băncii, în contextul epidemiei cu noul coronavirus

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa. medium.com)

ING îşi atenţionează clienţii să fie cu băgare de seamă, mai ales în această perioadă când, din nevoia de a se informa cu privire la pandemia de coronavirus, pot cădea pradă înşelăciunilor.

Principalele reguli de protecţie despre care vorbeşte banca sunt:
– Atentie la e-mail-urile de tip phishing. Verifică dacă e-mail-urile primite au o sursă legitimă. Nu deschide mesaje nesolicitate sau a căror sursă nu o cunoşti. Nu deschide ataşamente şi nu accesa link-urile din e-mail, aplicaţii de mesagerie sau reclame. S-ar putea să descarci viruşi direct pe calculatorul sau telefonul tău.

– Nu divulga niciun fel de date personale sau bancare cum ar fi: parole, coduri de activare, numărul cardului, codul PIN etc. ING nu iti va cere niciodata astfel de informatii.

– Atenţie la apeluri telefonice suspecte. Ele par a fi din partea spitalelor sau centrelor medicale prin care te informează că o rudă/cunoştinţă este infectată cu virusul COVID–19 şi vi se solicită bani pentru tratament.

– Atenţie la oferte de investiţie în diferite măsuri de protecţie, remedii, tratamente, vaccinuri şi alte medicamente miraculoase

– Verifică înainte să cumperi sau să faci o donaţie. Caută recenzii despre organizaţie, site şi produs.

– Atenţie la ofertele care par prea bune ca să fie adevărate, mai ales la cele de interes pentru această perioadă. Există în această perioadă oferte de produse la preţuri foarte bune: măşti chirurgicale, dezinfectant, echipamente de protecţie, echipamente medicale. Caută recenzii despre site şi produs.

– Filtrează informaţia cu care intri în contact pe reţelele de socializare.
De cele mai multe ori, conturile false sunt folosite ca instrumente în încercarea de fraudă.

– Informează-te din surse oficiale. Există multe informaţii false prezentate interesant, cu sfaturi din partea unor experţi falşi.

– Instalează o soluţie de securitate ce oferă cel puţin protecţie la nivel antimalware, antispam şi antiphishing.

– Dacă ai suspiciuni, contactează banca şi poliţia.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenționare Vodafone pentru toți clienții

Publicat

pe

De

Vodafone România își avertizează clienții că nu le solicită niciodată date bancare și personale prin SMS, apel telefonic, email sau WhatsApp și nici nu le cere să valideze coduri pentru activarea de conturi pe aplicații independente de Vodafone.

„Îți recomandăm să nu accesezi niciun link suspect. Protejează-i pe cei dragi de atacurile frauduloase și informează-i despre riscuri”, au mai transmis cei de la Vodafone.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tine pasul în carieră! Formare profesională prin Camera de Comerț Dâmboviţa

Publicat

pe

De

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, în calitate de Partener, și Asociația Dezvoltare.RO, în calitate de Lider, vă prezintă oferta de formare profesională, în urma semnării Contractului de finanțare nerambursabilă, cod proiect 312099, pentru proiectul „Ține pasul în carieră”, proiect cofinanțat din Fondul Social European Plus, Programul Educație și Ocupare.

Obiectivul general al proiectului este creșterea impactului educației și formării incluzive în eficientizarea răspunsului la cerințele pieței muncii, prin măsuri integrate de informare, consiliere și formare, generând creșterea competențelor angajaților din regiunile mai puțin dezvoltate ale României.

Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița, prin oferta sa de formare profesională, propune companiilor din județul Dâmbovița o gamă variată de cursuri menite să sprijine dezvoltarea competențelor generale și specifice necesare desfășurării activităților economice, de conducere și execuție, abordând o tematică diversificată și adaptată nevoilor pieței.

Beneficii pentru angajator:
✔️ creșterea eficienței angajaților;
✔️ creșterea productivității companiei;
✔️ identificarea și depășirea lacunelor informaționale ale angajaților;
✔️ dobândirea de cunoștințe avansate.

Beneficii pentru angajați:
✔️ o mai bună adaptare la piața muncii prin pregătirea profesională a grupului țintă;
✔️ subvenția de 5 lei/oră alocată pentru angajații din grupul țintă (pentru cursurile Operator introducere validare şi prelucrare date și Competențe antreprenoriale financiare și juridice)
✔️ angajaților din grupul țintă li se vor spori competențele profesionale în raport cu traseul și cariera;
✔️ angajații din grupul țintă vor avea o adaptabilitate crescută la cerințele pieței muncii.

Proiectul, cofinanțat din Fondul Social European+ prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, este dedicat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care activează în sectorul public și privat din regiunea Sud-Muntenia. Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să contribuim la dezvoltarea profesională și să oferim soluții concrete pentru adaptarea la cerințele dinamice ale pieței muncii.

Angajații care aleg să se înscrie în proiect, în calitate de participant, vor beneficia de:
✔️ Consiliere profesională;
✔️ Programe de formare profesională.

Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări suplimentare legate de derularea proiectului.

Alexandra Ioana Pîrlea
Expert Recrutare și Monitorizare Grup Țintă
Tel: 0751.153.703
E-mail: alexandra.pirlea@cciadb.ro

Agota Popa
Expert Recrutare și Monitorizare Grup Țintă
Tel: 0751.153.710
E-mail: agota.popa@cciadb.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite