Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Primar Târgovişte: Brico Depot, primul magazin din oraş care sprijină lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Târgoviştenii au la dispoziţie, 24 de ore din 24, numărul de telefon 0742.087.920 pentru a sesiza aspecte cu privire la persoanele cu vârsta peste 65 de ani care au nevoie de sprijin în perioada carantinei generalizate, ca urmare a pandemiei de coronavirus – a anunţat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, într-o nouă comunicare video pe pagina sa de Facebook.

„Pentru că suntem într-o perioadă foarte delicată, fac apel la responsabilitate. Am primit telefoane de la persoane care nu doreau alimente sau medicamente, în schimb doreau să vină cineva de la Primărie să-i plimbe câinele. Mi se pare o chestiune care chiar nu are ce să caute în situaţia în care ne aflăm. Bineînţeles că nu am dat curs acestei solicitări, însă primim şi asemenea tipuri de solicitări. De aceea, fac apel la responsabilitate. Poate că în această perioadă o altă persoană avea nevoie de medicamente, de alimente… (…)

Mai fac un anunţ important, pentru oamenii care sunt îngrijoraţi că le expiră valabilitatea unor documente. Potrivit Ordonanţei Militare, documentele care expiră pe perioada stării de urgenţă, eliberate de autorităţile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă. Practic, este o prelungire de valabilitate”, sunt câteva dintre aspectele pe care le-a comunicat, astăzi, primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan.

La final, edilul a salutat iniţiativa conducerii Brico Depot Târgovişte (fost Praktiker) de a pune la dispoziţia autorităţile spaţiul din parcarea magazinului pentru amplasarea de corturi, utilităţile şi personalul – în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat pentru combaterea COVID-19.

„Este singurul magazin mare care îşi arată sprijinul. Este o iniţiativă absolut lăudabilă şi poate constitui un exemplu de solidaritate umană, de solidaritate socială, de empatie”.

VIDEO

ACTUALITATE

Coronavirus România, 25 mai: 18.283 cazuri, 177 persoane la ATI, 1.193 decese

Publicat

pe

Până astăzi – 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19, cu 213 mai multe ca ieri – informează Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, 1.193 de persoane au decedat, 11.630 au fost declarate vindecate şi 177 sunt internate la Terapie Intensivă.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fenomenele meteo au produs pagube în 22 de localităţi din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ucoz.ro/)

Instituţia Prefectului Dâmboviţa a emis 22 de ordine pentru constituirea unor comisii de evaluare a pagubelor produse în 22 de localităţi din judeţ, ca urmare a unor fenomene meteo periculoase, respectiv 14 pentru secetă, 6 pentru grindină şi 2 pentru alunecări de teren. În prezent, se fac verificări în teren.

Potrivit legislaţiei, astfel de comisii se înfiinţează în baza rapoartelor primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, abilitate să colecteze şi să transmită, în 24 de ore, datele referitoare la fenomenele periculoase produse pe teritoriul unei localităţi.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!