Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Primar Târgovişte: Brico Depot, primul magazin din oraş care sprijină lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Târgoviştenii au la dispoziţie, 24 de ore din 24, numărul de telefon 0742.087.920 pentru a sesiza aspecte cu privire la persoanele cu vârsta peste 65 de ani care au nevoie de sprijin în perioada carantinei generalizate, ca urmare a pandemiei de coronavirus – a anunţat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, într-o nouă comunicare video pe pagina sa de Facebook.

„Pentru că suntem într-o perioadă foarte delicată, fac apel la responsabilitate. Am primit telefoane de la persoane care nu doreau alimente sau medicamente, în schimb doreau să vină cineva de la Primărie să-i plimbe câinele. Mi se pare o chestiune care chiar nu are ce să caute în situaţia în care ne aflăm. Bineînţeles că nu am dat curs acestei solicitări, însă primim şi asemenea tipuri de solicitări. De aceea, fac apel la responsabilitate. Poate că în această perioadă o altă persoană avea nevoie de medicamente, de alimente… (…)

Mai fac un anunţ important, pentru oamenii care sunt îngrijoraţi că le expiră valabilitatea unor documente. Potrivit Ordonanţei Militare, documentele care expiră pe perioada stării de urgenţă, eliberate de autorităţile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă. Practic, este o prelungire de valabilitate”, sunt câteva dintre aspectele pe care le-a comunicat, astăzi, primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan.

La final, edilul a salutat iniţiativa conducerii Brico Depot Târgovişte (fost Praktiker) de a pune la dispoziţia autorităţile spaţiul din parcarea magazinului pentru amplasarea de corturi, utilităţile şi personalul – în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat pentru combaterea COVID-19.

„Este singurul magazin mare care îşi arată sprijinul. Este o iniţiativă absolut lăudabilă şi poate constitui un exemplu de solidaritate umană, de solidaritate socială, de empatie”.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info trafic. Rute ocolitoare pentru Ţăndărei, oraş băgat în carantină

Publicat

pe

de

Sursa foto: IPJ Ialomiţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 7 privind măsuri de prevenire a Covid-19, referitor la instituirea pe perioada stării de urgență a măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița, rutele ocolitoare sunt următoarele:

• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța.

Menționăm că în orașul Țăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației.

De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de autorități. În plus, țineți cont cu strictețe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fermierii pot depune cererile de sprijin la APIA doar pe internet!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.viata-libera.ro)

Luni – 6 aprilie, APIA va relua activitatea de primire cereri de sprijin, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicaţii. Asta înseamnă că fermierii trebuie să utilizeze această modalitate pentru a transmite toate documentele necesare la depunerea solicitărilor, indiferent de forma de sprijin accesată sau de modificările aduce acesteia: copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ.

„În cazul cererii unice de sprijin, adeverințele privind înscrierea în Registrul agricol se transmit la APIA prin mijloace electronice, fie de catre fermier, fie de catre Primariile emitente. In acelasi fel se va proceda si in cazul documentelor specifice schemelor de plată in zootehnie care vor fi transmise la APIA, prin mijloace electronice de către fermier sau de către Oficiile județene ale Agenției Naționale pentru Zootehnie.

Pentru solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii vor primi, prin posta electronica, formularul cererii de plată de la APIA Centrul Judetean. Dupa completare, il vor transmite pentru inregistrare, utilizand aceleasi mijloace de comunicare.

Documentele aferente cererilor de plată pentru Masura privind bunastarea animalelor vor fi transmise la APIA Centrul Judetean tot prin mijloace electronice de comunicare.

Pentru lamurirea oricarei neclaritati, fermierii sunt rugati sa sune la APIA Centrul Judetean sau la Centrele Locale unde vor fi consiliati de functionarii responsabili cu aceste activitati”, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT