ADMINISTRAŢIE
Spitalul Judeţean din Târgovişte are bani de echipamente, dar găseşte cu greu furnizori!

CJ Dâmboviţa a alocat, în şedinţa ordinară de marţi, 24 martie 2020, suma de 1.509.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în vederea achiziționării de aparatură medicală, echipamente și dispozitive medicale, necesare desfășurării în bune condiții a activității spitalicești specifice pe fondul pandemiei de COVID-19, respectiv:
– Aparat de ventilație mecanică – 3 bucăți, 525.000 lei (175.000 lei/bucată);
– Injectomat – 15 bucăți, 75.000 lei (5.000 lei/bucată);
– Monitor funcții vitale – 10 bucăți, 250.000 lei (25.000 lei/bucată);
– Videolaringoscop – 1 bucată, 20.000 lei;
– Paturi terapie intensivă – 6 bucăți, 150.000 lei (25.000 lei/bucată);
– Aparat PCR – 1 bucată, 320.000 lei;
– Tablou de control și alarmare fluide – 1 bucată, 9.000 lei;
– Stație automată pentru oxigen – 1 bucată, 57.000 lei;
– Stație aer comprimat – 1 bucată, 49.000 lei;
– Consolă perete 1 post – 2 bucăți, 18.000 lei;
– Consolă perete 2 posturi – 2 bucăți, 36.000 lei.
„Ca rezultat al apelului public lansat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și managerul general al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), Claudiu Dumitrescu, agenții economici din județul Dâmbovița au făcut, până astăzi, atât donații în bani în valoare de 100.000 lei, cât și aparatură medicală (în valoare de 300.000 lei) care va ajuta personalul medical în activitatea acestuia de tratare a infecției cu virusul COVID-19.
Reprezentanții celor două instituții transmit mulțumiri tuturor celor care au înțeles nevoia de a ajuta autoritățile medicale să facă față situației provocate de pandemia de COVID-19. Implicarea celor care au făcut donații reprezintă un ajutor imens pentru nevoile atât de mari din sistemul de sănătate.
Pe această cale, reamintim faptul că cei care doresc să sprijine demersurile Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – referitoare la achiziția de echipamente și materiale sanitare, pot face acest lucru în contul RO45TREZ27121F370100XXXX, deschis la Trezoreria Târgoviște, pus la dispoziție de SJUT pentru această cauză.
Facem precizarea că bugetul alocat de Consiliul Județean Dâmbovița și bugetul propriu al SJUT permit satisfacerea nevoilor stringente identificate. Menționăm că principalul obstacol pe care îl întâmpină autoritățile medicale este lipsa unor furnizori ale căror produse să corespundă necesarului actual de echipamente și materiale sanitare. Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița va face în continuare demersuri pentru identificarea acestora”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
ADMINISTRAŢIE
Târgoviște: Modulele digitale de colectare a deșeurilor devin operaționale luni, 17 martie 2025. Detalii importante aici!

Atenție, târgovișteni! De luni – 17 martie 2025, devin operaționale noile containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea vor putea fi accesate, timp de o lună, fără cartelă – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan. Măsura a fost luată pentru a le da timp cetățenilor să se obișnuiască cu noul sistem.
„Este foarte important să utilizăm cum trebuie aceste insule ecologice. Nu vreau să avem nemulțumiri. În situația în care insula ecologică, din diferite motive, nu funcționează, avem container de rezervă în fiecare zonă, astfel încât deșeul să fie aruncat acolo.
Lăsarea deșeurilor lângă insula ecologică sau în altă zonă reprezintă o contravenție care, în baza legislației de mediu, se sancționează cu amendă de peste 5.000 de lei pentru persoanele fizice. Mai mult decât atât, colectarea selectivă a deșeurilor, punerea separată pe fracții reprezintă o altă obligație prevăzută de lege, sancțiunea fiind asemănătoare.
Este până la urmă un exercițiu de voință și trebuie să schimbăm puțin mentalitatea. Asta trebuie să înțelegem. În situația în care vom continua să amestecăm categoriile de deșeuri, vom ajunge să plătim sume foarte mari cu titlu de sancțiune. Deja se plătește taxa pe economia circulară”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.
Atenție! Insulele ecologice digitalizate sunt în mare parte monitorizate video, iar celelate urmează. De asemenea, vor exista echipe de la Poliția Locală care vor patrula în municipiu cu scopul de a verifica modul cum sunt utilizate.
„Pe fiecare insulă va fi inscripționat numărul de telefon unde se poate suna dacă sunt probleme, dar și regimul sancționator. Sunt 30 de zile în care oamenii să intre în posesia cartelei de acces, fie de la asociația de proprietari, fie de la Primărie. Să sperăm că vom da un exemplu de bune practici, deși sunt convins că, în prima fază, vor fi probleme”, a mai spus edilul.
Cât privește situațiile în care asociația de proprietari condiționează eliberarea cartelei de acces la containerele pentru deșeuri, persoanele în cauză pot apela la administrația publică locală, care are posibilitatea să elibereze, gratuit, oricâte cartele va fi nevoie – a punctat primarul Daniel Cristian Stan, care a ținut, de asemenea, să precizeze că nu se plătește nimic în plus pentru aceste insule ecologice digitalizate, contrar zvonurilor lansate de diverși „binevoitori”.
„Nu există condiționalități. Doar obligația de a colecta deșeurile selectiv și de a le depune acolo unde trebuie”, a declarat primarul municipiului Târgoviște.
De reținut și faptul că municipalitatea are în implementare un al doilea proiect de montare insule ecologice digitalizate, astfel că, până la finalul anului, nu vor mai exista zone neacoperite în Târgoviște.
Insulele ecologice digitalizate din Târgoviște cuprind cinci module, pentru următoarele categorii de deșeuri:
– biodegradabile (exemplu: legume, fructe, zaț de cafea, pliculețe de ceai etc.)
– reziduale (deșeuri de igienă personală, scutece, deșeuri de plastic nereciclabile etc.)
– plastic și metal (ambalaje din plastic – curate, pet-uri, doze de sucuri și alte băuturi etc.)
– hârtie și carton (reviste, ziare, cărți, ambalaje de hârtie și carton – curate etc.)
– sticlă (recipiente din sticlă, nu pet-uri etc.)
ADMINISTRAŢIE
Școlile din Răcari prinse în ample lucrări de reabilitare și modernizare

Instituțiile de învățământ aflate pe teritoriul orașului Răcari au reprezentat în permanență o prioritate pentru primarul Marius Caravețeanu, adept al educației, al pregătirii în condiții optime, civilizate, pentru ziua de mâine, a tinerilor, a celor care trebuie să preia ștafeta menținerii și dezvoltării comunității după regulile moderne, europene.
Printr-un proiect cu fonduri europene obținute prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, la Școala Gimnazială din Răcari se desfășoară ample lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Valoarea investiției este de 16.984.394,90 lei, fără TVA. Lucrările au ca termen de finalizare 7 luni. Proiectul prevede reabilitare și extindere școală, bibliotecă, sală de sport, teren de sport exterior. De asemenea, va fi amenajată curtea și refăcut gardul împrejmuitor.
Tot cu finanțare obținută prin Programul Regional Sud Muntenia 2021-2027 va fi reabilitată, extinsă, modernizată și echipată ca la carte și Școala Gimnazială din cartierul Colacu. Valoarea contractului este de 13.661.207,95 lei fără T.V.A. Termenul de execuție este de 8 luni. Lucrările prevăd reabilitare și extinderea corpului nou și a celui vechi, edificarea unei săli de sport, teren exterior pentru practicarea activităților sportive, realizarea unei cabine poartă, reamenajarea curții instituției școlare și execuția unui gard împrejmuitor.
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Doliu la Spitalul Județean din Târgoviște. A trecut în neființă medicul pediatru Mihaela Pohoață. Dumnezeu să o odihnească în pace!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii Casei de Pensii Dâmbovița, urmărite cu atenție de prefectul Marian Tănase
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Informare Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Jandarm, împușcat în cap din greșeală în timpul unui exercițiu de noapte la Centrul de la Ochiuri
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Malu cu Flori: Proiectele pentru dezvoltarea comunei se bazează pe finanțările nerambursabile
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Filozoful George Bondor a pășit dincolo brusc și violent. Dumnezeu să-l odihnească!
-
Argeșacum 3 zile
Accident cu cinci victime în Dârmănești, la intersecția cu Drumul Morii
-
Prahovaacum 5 zile
Comisar șef de poliție și-a luat viața la 43 de ani, înfigându-și un cuțit în piept